banner388
banner390
banner410
banner408

''Kadın Olmaktan Gurur Duyuyorum''

Show TV Ana Haber Spikeri Jülide Ateş Ve Show Haber Genel Yayın Yönetmeni Ramazan Kurnaz, Düzenlenen Bir Etkinlik Kapsamında Samsun’a Geldi

banner269

''Kadın Olmaktan Gurur Duyuyorum''

Show TV Ana Haber Spikeri Jülide Ateş Ve Show Haber Genel Yayın Yönetmeni Ramazan Kurnaz, Düzenlenen Bir Etkinlik Kapsamında Samsun’a Geldi

04 Mayıs 2016 Çarşamba 14:28
''Kadın Olmaktan Gurur Duyuyorum''
25 YILLIK DENEYİMLERİNİ AKTARDILAR

Show TV Ana Haber spikeri Jülide Ateş ve Show Haber Genel Yayın Yönetmeni Ramazan Kurnaz, Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nin davetlisi olması ile birlikte habercilik zamanında geçirdikleri 25 yıllık deneyimlerini İletişim Fakültesi öğrencileri ile paylaştı.
Medya ve İletişim Topluluğu'nun düzenlemiş olduğu ankette "Türkçeyi En İyi Kullanan Haber Spikeri" olarak seçilen Jülide Ateş ve aynı ankette bulunan yılın "En İyi Haber Bülteni" seçilen Show Haber'in Genel Yayın Yönetmeni olan Ramazan Kurnaz ödüllerini almakiçin ve 25 yıllık habercilik deneyimlerini öğrenciler ile paylaşmak üzere Çarşamba ilçesinde bulunan OMÜ İletişim Fakültesi'ne geldi.
İletişim Fakültesi’nde düzenlenmiş olan etkinliğe OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevilhan Mennan, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nurdan Öncel Taşkıran ve öğretim üyeleri İletişim Fakültesi ve Çarşamba Ticaret Borsası Meslek Yüksekokulu öğrencileri katıldı.
Toplumda artmakta olan şiddet eğiliminde medyanın rolü ile ilgili düşüncelerini aktaran Jülide Ateş, toplumdaki kadın erkek normlarına değindi. Jülide Ateş “Çifte standartlı ve iki yüzlü bir namus anlayışımız var, eğer toplumsal bir norm varsa kadın için de erkek için de bu aynıdır. Toplumda kadına ‘bayan’ denilerek kibarlaştırılmaya çalışıyor ve kadın kelimesi bir hakaret gibi algılanır hale getirilmek isteniyor. Fakat ben kadın olmaktan gurur duyuyorum” ifadelerine yer verdi.
Haber sunduğu esnada hassas olduğu konulardan bir diğeride bülten esnasında duygularını aktarabildiğini ve bunun çok önemli olduğunu ifade eden Ateş, “Örneğin ‘tahrik indirimi’ konusunda çok hassasım ve her haberde yılmadan altını çizeceğim. Ayrıca şehit haberlerinde çok etkileniyorum fakat ağlayacaksam elimden geldiğince kameralar karşısında ağlamamaya çalışıyorum. Ne yazık ki görüntülerin ham hallerini de öncesinde izlediğimiz için hayata aynı şekilde devam edemiyoruz” şeklinde konuştu.
Geleneksel medya ve yeni medyayı karşılaştıran Ramazan Kurnaz ise “Bültenimize yeni kurduğumuz Whatsapp hattının oldukça faydası oluyor. Doğruluğunu teyit ettikten sonra araştırmalarımız sonucunda haberleştiriyoruz. Fakat yine de geleneksel medyanın yerini daima koruyacağı kanaatindeyim” ifadelerine yer verdi.

KURNAZ : TARAFSIZ HABER YAPTIĞIMIZ İÇİN CEZA ALIYORUZ

Basın özgürlüğü ile ilgili gelen soruya yanıt veren Kurnaz “Düşünce özgürlüğü konusunda Avrupa’nın oldukça gerisindeyiz. RTÜK kendi görüşüne göre çok ciddi dayatmalar yapıyor. Tarafsız haber yaptığımız için sürekli ceza alıyoruz” açıklamasını yaptı.
Soru-cevap şeklinde gerçekleşmiş olan söyleşi ardından Ateş ve Kurnaz’a OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevilhan tarafından ödülleri verildi. Söyleşi ve ödül töreni sonrası duydukları memnuniyeti dile getiren Ateş ve Kurnaz öğrenciler ile hatıra fotoğrafı çektirdi.
 
Son Güncelleme: 11.06.2016 18:09
Anahtar Kelimeler:
HaberMedyaSpikerYayın
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.