banner388
banner390
banner410
banner408

İstanbul'dan Samsun'a Uyuşturucu Getirdi...

İstanbul'dan Samsun'a bonzai hammaddesi ile uyuşturucu hap getirirken yakalanıp tutuklanan şahıs 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bakın kendini nasıl savundu...

banner269

İstanbul'dan Samsun'a Uyuşturucu Getirdi...

İstanbul'dan Samsun'a bonzai hammaddesi ile uyuşturucu hap getirirken yakalanıp tutuklanan şahıs 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bakın kendini nasıl savundu...

04 Ekim 2016 Salı 14:13
İstanbul'dan Samsun'a Uyuşturucu Getirdi...

Samsun Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul’dan Samsun’a uyuşturucu madde geleceğine dair yapılan istihbarat üzerine 38 yaşındaki Ferhat Ç.’nin içinde bulunduğu İstanbul’dan Samsun’a gelen otomobili takibe aldı ve Ferhat Ç.’nin eşinin kullandığı otomobil Samsun-Ankara karayolu Samsun girişinde durduruldu. Otomobilde yapılan aramada zulalanmış halde 820 gram bonzainin ham maddesi ile 3 bin 751 adet extacy uyuşturucu hap ele geçirilince Fethat Ç. ile eşi G.Ç. ve aynı araçta bulunan kayınvalidesi 57 yaşındaki G.I. gözaltına alındı.

Fethat Ç.'nin eşi ve kayınvalidesi ifadeleri alındıktan sonra savcının talimatı doğrultusunda serbest bırakıldı. Ferhat Ç. ise poliste susma hakkını kullanıp ifade vermedi. Bugün Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın son duruşmasında tutuklu sanık Ferhat Ç. duruşmaya katılırken, tutuksuz yargılanan 8 kişi ise duruşmaya katılmadı ve avukatları duruşmada hazır bulundu. Önceki duruşmalarda suçunu itiraf eden Ferhat Ç., kendini şu şekilde savundu: "Maddi sıkıntılarım var ve eşimle boşanmak üzereydim. İstanbul’daki bir aile dostumdan uyuşturucu hapları aldım ve Samsun’a getirip satacaktım. Aile dostum bana bir paket daha verdi ve 'Bunu Samsun’a gidince seninle bağlantı kurup senden alacaklar’ dedi, fakat o kutuda ne olduğunu bilmiyordum. Araçta uyuşturucu bulunduğundan eşim ve kayınvalidemin haberi yoktu, ben onları gezdirmek için Samsun’a getiriyordum. Yaşadığım bu durumdan çıkış yolu olarak bu gözüktü" 

Mahkeme heyeti tutuksuz olarak yargılanan 8 kişinin beraatine karar verdi. Ferhat Ç. ise "uyuşturucu ticareti" suçundan 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı ve tutukluluk halinin devamına karar verildi.  Cezanın çok olduğunu söyleyen Ferhat Ç., mahkeme başkanından ceza indirimi yapmasını istedi.

Son Güncelleme: 04.10.2016 14:22
Anahtar Kelimeler:
BonzaiSamsunda Uyuşturucu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.