banner388
banner390
banner410
banner408

İlkadım'dan Annelere Yönelik Proje

Samsun’a bağlı İlkadım Belediyesi tarafından eğitim konusunda önemli bir projeye imza atıldı.

banner269

İlkadım'dan Annelere Yönelik Proje

Samsun’a bağlı İlkadım Belediyesi tarafından eğitim konusunda önemli bir projeye imza atıldı.

21 Şubat 2017 Salı 19:33
İlkadım'dan Annelere Yönelik Proje

Samsun Haber- Samsun’a bağlı İlkadım Belediyesi tarafından eğitim konusunda önemli bir projeye imza atıldı. Toplumun ilk eğitmenleri olan kadınlara yönelik gerçekleştirilen toplantı Acem Tekkesi’nde yapıldı.

Proje 10 Hafta Sürecek

İlkadım Belediyesi ve İlkadım Kent Konseyi Kadın Meclisinin düzenlediği proje 27 Şubat itibariyle start alacak. Proje çerçevesinde ilk başta 60 anneye haftada 3 gün 90 saat eğitim verilecek. Proje, 10 haftada tamamlanacak. Toplantının açılış konuşmasını yapan Ahmet Yeni İmam Hatip Lisesi Öğretmeni Hatice Aksu Ergül, proje ile birlikte annelerin çocuklarını daha iyi eğitme fırsatı bulacağını belirtti.



Başkan Tok: “Eğitim ilk başta anne ile başlar”

Eğitimin okuldan önce ailede özellikle de annede başladığına dikkat çeken İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “Bu projede emeği geçen İlkadım Kent Konseyi ve diğer katılımcıları tebrik ediyorum. Bugünkü projeyle beraber çok önemli bir projeye imza attılar. Çünkü eğitim evde başlıyor. Anne bu konuda çok önemli. Annenin çocuklar üzerindeki etkisi daha fazla. Artık okula giden çocukları belli bir kişilikten sonra düzeltmek o kadar kolay değil. Esas eğitim küçük yaşta evde başlıyor. Biz beyler ve babalar maalesef çocuklarımızla ilgilenme fırsatını çok yakalayamıyoruz. İş ve güç yüzünden pek ilgilenemiyoruz. Ama anneler devamlı çocuklarla beraberler. Dolayısıyla her annenin çocuğuna eğitim verebilmesi için böyle bir proje başlatıldı. Annelerin eğitimi de bu noktada çok önem kazanıyor. Bu projemizin gelecek nesillerin yetişmesi noktasında annelerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Eğitime katkı veren herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Düzenlenen toplantıya ayrıca, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu, Kent Konseyi üyeleri ve projede yer alan kadınlar katıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.