banner388

İlkadım'da Duygusal Gece

İlkadım Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı Türk Halk Müziği (THM) Gençlik Korosunun hazırladığı “İlahi ve Ezgilerle Kahramanlık Türküleri” programında duygu dolu dakikalar yaşandı.

İlkadım'da Duygusal Gece

İlkadım Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı Türk Halk Müziği (THM) Gençlik Korosunun hazırladığı “İlahi ve Ezgilerle Kahramanlık Türküleri” programında duygu dolu dakikalar yaşandı.

23 Ocak 2017 Pazartesi 14:58
Samsun Haber - İlkadım Belediyesinin düzenlediği ve vatandaşlar tarafından büyük ilgi gören gecede 15 Temmuz şehitlerini anmak için tertip edilen İlahi, Kaside ve Ezgilerle Kahramanlık Türküleri programında duygusal anlar yaşandı.

Türküler hep bir ağızdan söylendi

15 Temmuz anısına hazırlanan video sunumu ile başlayan programda Sarıkamış Ağıtı, Şehitler Tahtında, Minareler Süngü, Çırpınırdın Karadeniz, Bülbül Kasidesi, Asker Duasından oluşan geniş repertuar sergilendi. Koltukların Türk bayrakları ile süslendiği salona giren vatandaşlar gördükleri manzara karşısında mutlu olduklarını belirtirken ay-yıldızlı bayrakları konser boyunca ellerinden bırakmayarak kahramanlık türkülerimine eşlik ettiler. 

Başkan Tok gözyaşlarına hakim olamadı

Konser esnasında sık sık göz yaşlarına hakim olamayan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, yapmış olduğu konuşmada şu ifadelere yer verdi: "15 Temmuz gecesindeki hain kalkışma sonrasında oluşan birlik ruhunun devam ettiğini bu gece bu salonda tekrar görmekten sonsuz mutluluk duyduğunu belirterek, şairin dediği gibi: Geceye Yenilmeyen Her Kişiye, Ödül Olarak Bir Sabah ve Bir Gündüz, Bir Güneş Vardır. Gecenin karanlığının ardında güneşli bir gün gizlidir. İşte aziz şehitlerimiz, gazilerimiz o gece bir toprak nasıl vatan olur, nasıl vatan kalır bir kere daha gösterdiler bize. Ruhları şad olsun. 15 Temmuz gecesi millet olarak gösterdiğimiz direnişi, birlik ve beraberliğimizi hiç eksiltmeden sürdürmeliyiz. Tüm vatandaşlar olarak parçası olduğumuz bu ülke için sağduyulu, feraset ve basiretli bir tavır ortaya koymak durumundayız. Bu vesileyle de buradan, vatanı uğruna canını veren Çanakkale Savaşı, İstiklal Harbi ve 15 Temmuz olmak üzere tüm kahraman şehitlerimiz ile hain saldırılarda hayatını kaybetmiş vatan evlatlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine ve tüm ülkemize baş sağlığı diliyorum” 

Konuk sanatçılara özel hediye

İlkadım Belediyesi Gençlik Korosu tarafından hazırlanan konser sonrası konuk sanatçılar Uğur Önür, Sinan Ayyıldız ve koro şefi Ali Rıza Gündoğdu’ya Başkan Tok tarafından tablo hediye edildi.
Son Güncelleme: 23.01.2017 15:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.