banner388
banner390
banner410
banner408

İlk Kurs Samsun Büyükşehir Belediyesinden

Osmanlı Türkçesinin liselerde zorunlu ders olarak okutulma kararı alınması sonrasında ilk dil kursunu Samsun Büyükşehir Belediyesi açtı.

banner269

İlk Kurs Samsun Büyükşehir Belediyesinden

Osmanlı Türkçesinin liselerde zorunlu ders olarak okutulma kararı alınması sonrasında ilk dil kursunu Samsun Büyükşehir Belediyesi açtı.

06 Aralık 2016 Salı 15:30
İlk Kurs Samsun Büyükşehir Belediyesinden

Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığının ‘Kent Müzesi’ eğitim salonunda açtığı ve 30 öğrencisi bulunan Osmanlı Türkçesi kursu başladı. Milli Eğitim Bakanlığı, liselerde Osmanlı Türkçesini zorunlu ders olarak belirlemesi üzerine Samsun Büyükşehir Belediyesi de öğrencilere temel alt yapı oluşturmak amacıyla Osmanlıca kursu açtı. 

Kent Müzesi Eğitim Salonunda Osmanlıcaya ilgi duyan gençlerin katıldığı kursta ilk etapta okuma ve anlamaya ağırlık verilirken, daha sonra eğitim, yazma ve çeviri ile devam edecek. Kursta ayrıca ‘Matbu’ ve ‘Rikka’ hat yazı türleri, Arapçadan geçmiş sözcükler, isimler, tamlamalar, cümleler ve terkipler ile bunların manaları da öğretilecek.

Günlük hayatlarımızda mezar taşı, çeşme ve cami kitabesi gibi Osmanlı’dan kalmış çok sayıda tarihi eser ve kitabe ile karşılaşıp, okuyamadığımızı ifade eden Osmanlıca Dil Kursu Öğreticisi Bilgehan Şahin, “Bu eserleri okuyup, anlayabilmek  için Osmanlıca bilmemiz şart. İlgi duyan ve katılmak isteyenler önceden kayıt yaptırırlarsa iyi olur, derslerimiz daha yeni başladı. Osmanlıca, bizim Anadolu Türkçesinin tarihi halidir ve temeli Türkçedir. Türkçeyi temelinde doğru öğrenebilmek için Osmanlıca öğrenmeliyiz ve bu dili öğrenen bir kimsenin Türkçesi de düzelecektir.  Osmanlıcayı öğrenen kişi, Farsça ve Arapçanın da temelini almış olacaktır, çünkü Farsça ve Arapçadaki kelimelerle cümle yapılarının bir kısmı aynı. Osmanlıca, öğrenmek isteyenleri buraya bekliyoruz” dedi.

Son Güncelleme: 07.12.2016 16:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.