banner388

Gar - Tekkeköy Raylı Sistemi’nin Resmi Açılışını Başbakan Yıldırım Yapacak

AK Parti’nin Samsun İl Başkanlığı’nın düzenlemiş olduğu 70. Danışma Meclisi’nde konuşma yapan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, raylı sistemin müjdesini verdi.

Gar - Tekkeköy Raylı Sistemi’nin Resmi Açılışını Başbakan Yıldırım Yapacak

AK Parti’nin Samsun İl Başkanlığı’nın düzenlemiş olduğu 70. Danışma Meclisi’nde konuşma yapan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, raylı sistemin müjdesini verdi.

09 Ekim 2016 Pazar 17:09
Gar - Tekkeköy Raylı Sistemi’nin Resmi Açılışını Başbakan Yıldırım Yapacak

Büyükşehir Belediyesinin Sanat Merkezi’nde düzenlenmiş olan toplantıda Gar-Tekkeköy Raylı Sistem Projesi’nin 10 Ekim 2016 tarihinde faaliyete geçilecek olduğunu söyleyen Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, “Hizmet siyasetinin omurgasında olan iş üreten bir belediyeyiz. Vermiş olduğumuz bütün sözleri yerine getirebilmek için gece gündüz çalışan bir belediyemiz var. Projeye başlamış olduğumuz zaman vermiş olduğumuz sözü tutuyoruz. 10.Ekim.2016 'da Gar - Tekkeköy arasında raylı sistem projesini hizmete açıyoruz. Bu hafta içerisinde test sürüşlerinden sonra yolcu taşımaya başlayacağız. Bu hizmete yaklaşık olarak 200 milyon TL para harcadık. Üniversiteden tramvaya binmiş olan vatandaşımız Tekkeköy’e kadar araç değişikliği yapmadan gidebilecekler. Samsunumuza hayırlı uğurlu olsun. Gar - Tekkeköy Raylı Sistemi’nin resmi açılışını ilerleyen günlerde Başbakanımız Binali Yıldırım beyin katılımları ile gerçekleştireceğiz” dedi.



“YOL PROBLEMİ KALMAYACAK“

Samsun’un yol, su ve altyapı problemlerinin tamamen ortadan kalkacak olduğunu da söyleyen Başkan Yılmaz, “Köylerde doludizgin çalışmaktayız. Yüksek standartlı köy yolları inşası yaptık, köprüler yaptık, kanalizasyon çalışmasını yaptık. Kalıcı ve çok kaliteli bir hizmet sağlayabilmek için çalışıyoruz. Samsun’un köy yolu ağı tam 5 bin kilometre civarında. Bunun bin 500 kilometrelik bir bölümü iyi. Bizler şu zamanda dek bin kilometre yol yaptık. Geri kalmış olan 2 bin 500 kilometreyi de yaparak yol problemini ortadan kaldıracağız. Bir kilometre beton yol neredeyse 300 bin TL’ye mal olmakta. Yol probleminin çözülmesi için en az 750 milyon TL’ye ihtiyaç var.  Bu tutar belediyemizin 1 senelik olan bütçesinin çok daha üstünde. Bu sebepten dolayı tamamlama sürecini önümüzdeki senelere yayacağız borçlanarak bile olsa köylerimizi yol probleminden kurtaracağız. Vatandaşlarımız sizlere de yol talepleri ile geliyor hepsine vermiş olduğumuz sözü tutacağımızı rahatlıkla söyleyebiliriz” diye konuştu.



“Lojistik Organize Sanayi Samsun’a can katacak”
Raylı Sistem Projesi’nden sonra yapımı hala devam etmekte olan Lojistik Organize Sanayi Bölgesinin de çalışmaları Samsun’u adeta şaha kaldıracak olduğunu söyleyen Başkan Yılmaz, “Samsun'un çok önemli projesi var ve bu da Lojistik Organize Sanayi Bölgesi. Samsun için ekonomik açıdan çok büyük bir projeden bahsetmekteyiz. Bu proje için de 40 milyon euroluk bir  Avrupa Birliği kredisi kullanmaktayız. Yolların yapım aşaması hala devam etmekte. Buradaki çalışmalar devamlı bir şekilde ediliyor. Aksaklığa uğramadan 2 sene içerisinde bitirmeyi hedeflemekteyiz. Bu proje ise Samsun’a can katacak” şeklinde konuştu.
 

Son Güncelleme: 13.10.2016 15:20
Anahtar Kelimeler:
TekkeköySamsunAk Parti
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.