banner388

Galip Öztürk Twitter'dan Esti Gürledi

Esenler Otogarı'nı işleten Galip Öztürk'ün otogardan tahliyesi istendi. Bu haberi alan Galip Öztürk, Twitter üzerinden çok konuşulacak söylemlerde bulundu.

Galip Öztürk Twitter'dan Esti Gürledi

Esenler Otogarı'nı işleten Galip Öztürk'ün otogardan tahliyesi istendi. Bu haberi alan Galip Öztürk, Twitter üzerinden çok konuşulacak söylemlerde bulundu.

23 Ağustos 2016 Salı 16:00
Galip Öztürk Twitter'dan Esti Gürledi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Galip Öztürk'ün sahibi olduğu Esenler Otogarı'nı işleten şirketten amacına uygun kullanım yapılmadığı için otogarın 15 gün içinde tahliye edilmesini istedi. Tahliye gerekçesi olarak ise otopark ücreti alınmasını gösterdi.

Metro Holding Yönetim Kurulu Başkanı Galip Öztürk, otogarın tahliyesine ilişkin İBB’nin kararını 'Darbe olsaydı bütün şirketlerimiz alacaklardı FETÖCÜ p.çler şimdi gider ayak sadece otogarı istemişler...!' tweetiyle eleştirdi. Karar sonrası Galip Öztürk, Twitter üzerinden şu paylaşımlarda bulundu:








Büyük İstanbul Otogarı'nın tahliyesi 4 yıl önce de gündeme getirilmiş, ancak bir sonuca bağlanamamıştı. Kadir Topbaş'a da yüklenen Öztürk, OHAL'den faydalanarak bu kararın alındığını iddia etti. Günde 2 bin otobüsün çıkış yaptığı Otogar’da toplam 168 yazıhane ve 330 kadar da firma bulunuyor.

İBB'den Açıklama:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Otogarı'nın tahliyesine yönelik basında yer alan haberler üzerine “İstanbul Otogarı'nı işletme hakkı, 4 Mayıs 2019 tarihine kadar Uluslararası Anadolu ve Trakya Otobüsçüler Derneği'ndedir” diyerek şu açıklamada bulundu:
"İstanbul Otogarının tahliyesi söz konusu değildir, o yazı, Otogarın İşletmecisine yöneliktir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Otogar İşletmecisi arasında önceden beri devam eden ihtilaflar vardır. İşletmeci, UKOME tarafından, "Otoparka giriş-çıkışlar ilk 25 dakika için ücretsizdir" şeklinde alınan kararlara uymuyor, vatandaşlarımızın şikayetleri ve Belediyemizin tespitlerine istinaden işletmeciye idari para cezası verilmektedir. Ancak bu cezalara karşı açılan davalar da reddedilmektedir. Sözleşmeye göre otoparkı işletme hakkı olmayan işletmeciye 2014 yılında dava açıldı ve halen daha dava devam etmektedir. Haberlere konu olan yazımızda, şirketin projeye aykırı imalat ve kullanımlarının olduğu tespit edildiğinden, bu husus yasal ve rutin bir işlem olarak İşletmeciye bildirilmiştir. İşletmecinin, mevcut durum itibariyle hukuki süreçler dahilinde Otogarı işletme hakkı devam etmektedir ve yasal çerçevede gönderdiğimiz yazı nedeniyle, Belediyemize yönelik yapılan ithamlar haksız ve mesnetsizdir”

Açıklama üzerine Galip Öztürk şu tweeti attı:




 

Son Güncelleme: 23.08.2016 18:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.