banner388
banner390
banner410
banner408

Erdoğan Tok'tan Aydınlık'taki İddialara Yanıt

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Aydınlık Gazetesi'nde hakkında çıkan iddialar konusunda bir açıklama yaptı. 

banner269

Erdoğan Tok'tan Aydınlık'taki İddialara Yanıt

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Aydınlık Gazetesi'nde hakkında çıkan iddialar konusunda bir açıklama yaptı. 

27 Mart 2017 Pazartesi 16:52
Erdoğan Tok'tan Aydınlık'taki İddialara Yanıt

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Aydınlık Gazetesi'ndeki iddialar üzerine 'Hodri meydan' diyerek, "Eğer elinizde şahsımla ilgili gündeme getirmiş olduğunuz mesnetsiz iddiayı ispatlayacak bir görüntü veya belge var ise emniyet ve savcılık birimlerine gönderin. Bizim alnımız ak başımız dik" açıklamasında bulundu.
 

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU
 
Başkan Tok'un söz konusu asparagas haber ile ilgili olarak suç duyurusunda bulunduğu, belgesiz ve iftira içerikli haber ile ilgili ayrıca tazminat davası açmak için harekete geçtiği, Aydınlık Gazetesinin internet sitesinde yer alan söz konusu haberlere de erişim yasağı talebinde bulunulduğu öğrenildi. 
 
Aydınlık Gazetesi pazar günü yayınladığı bir haberde firari FETÖ'cü Adil Öksüz'ün  Samsun'dan yurt dışına kaçırıldığını, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'un da Adil Öksüz'ü evinde sakladığını iddia etmişti. Gazete, MOBESE görüntülerinin olduğunu ileri sürmüş ancak ortaya bir görüntü yada  belge koyamamıştı ve Samsun Cumhuriyet Başsavcılığının konu ile ilgili yaptığı açıklamaları da görmezden gelmişti.

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı, bahsi geçen gazetenin Adil Öksüz'ün Samsun'dan yurt dışına kaçırıldığı, Erdoğan Tok'un evinde kaldığı ve bununla ilgili de  Erdoğan Tok'un ifadesinin alındığı gibi iddiaların doğru olmadığını belirterek,  "Aydınlık  Gazetesinde yer alan "Adil ÖKSÜZ'ü AKP'li Vekil Kaçırdı" başlıklı haberle ilgili kamuoyunu doğru bilgilendirmek açısından aşağıdaki açıklamanın yapılmasına İhtiyaç duyulmuştur.Söz konusu gazetede yer alan haberdeki "Adil ÖKSÜZ'ün Samsun'dan yurt dışına kaçtığı, bu kaçışa Samsun Milletvekili Fuat KÖKTAŞ ile Samsun İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'un yardım ettikleri, yine Erdoğan Tok'un bu konuda Başsavcılığımızca ifadesinin alındığı, mobese görüntülerinin bulunduğu" şeklindeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır. " açıklamasında bulunmuştu.
 
Erdoğan Tok, Aydınlık Gazetesi'nin gündeme getirdiği söz konusu iddia ile ilgili olarak dün de şu açıklamada bulunmuştu:

"Adı Aydınlık olan ancak yaptığı habercilikle meslek ve insan  hakları ilkelerini ayaklar altına alan bir gazetenin bugün kü sayısında terör örgütü üyesi  Adil Öksüz'ü 15 Temmuz gecesi evimde saklayıp akabinde kaçışına yardım ettiğim bununla  ilgili savcılık tarafından ifadem alınıp, MOBESE kayıtlarının tarafıma gösterildiği yönünde hezeyan boyutunda gerçek dışı haber yapılmıştır. Haberde iddia edilen hususların hiç birisi gerçek olmayıp, bu iddia ile ilgili Türkiye'nin hiç bir ilinde hiç bir savcıya ifade vermedim.  Konuyla ilgili olarak Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Bürosundan yapılan yazılı  açıklama da ektedir. Aksini iddia eden gazetenin söz konusu ifade tutanağı ile MOBESE görüntülerini ilkeli bir gazete ise açıkca ortaya koyup yayınlamasını bekliyorum. Gerekli  tüm yasal işlemler tarafımdan başlatılmış olup, aşağılık bu haberi yapanların adalet   önünde hesap verecekleri gün elbet çok yakındır" 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.