banner388

Erdoğan Tok'a Sitem

MHP Samsun İl Başkanı Taner Tekin, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'un göreve gelir gelmez 600 işçiyi keyfi olarak işten çıkardığını ve hala bu işçilerin tazminatlarının verilmediğini öne sürdü.

Erdoğan Tok'a Sitem

MHP Samsun İl Başkanı Taner Tekin, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'un göreve gelir gelmez 600 işçiyi keyfi olarak işten çıkardığını ve hala bu işçilerin tazminatlarının verilmediğini öne sürdü.

23 Eylül 2016 Cuma 10:44
Erdoğan Tok'a Sitem

Milliyetçi Hareket Partisi MHP Samsun İl Başkanı Taner Tekin, yazılı bir açıklama yaparak İlkadım Belediyesi'nde çalışırken işten çıkarılan işçilerin hakları olan tazminatların zamanında ödenmediğini ve Başkan Tok'un sözünde durmadığını iddia etti.

Tekin'in açıklaması şu şekilde:

"İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, 2014 yerel seçimleri öncesinde 'İşten kimseyi çıkartmayacağım' sözüne rağmen göreve gelir gelmez yaklaşık 600 işçiyi türlü bahaneler ile keyfi olarak işten çıkarttı. Aradan 2 buçuk yıl geçmesine ve mahkeme kararı ile birçok işçinin işe iade hakkı kazanmasına rağmen yine keyfi uygulamalarla bu arkadaşlarımızı işlerine iade etmedi ve yüklü tazminatlar ödemeyi göze alarak belediyeyi büyük bir ekonomik yükün altına sokarak sorumsuzca bir tavır sergiledi. Tazminat hakkı elde eden işçilerinde büyük bir kısmının tazminatları henüz ödenmedi ve taahhüt edilen tarihler geçmiş olmasına rağmen sözler tutulmamaya devam ediyor. İşten çıkarılan işçiler maaşlarına güvenerek ev, araba aldılar, çcuklarını dersanelere ve okullara kayıt ettirdiler, yani bu durumda sadece 600 kişiyi mağdur etmedi, aileleri birlikte ortalama 3 bin kişiyi mağdur etti. Bu vebalden en kısa zamanda kurtulmanızı ve mahkeme kararına rağmen işe iadelerini kabul etmediğiniz işçilerin tazminatlarını bir an önce ödemenizi bekliyorum. Ayrıca bu konunun takipçisi olacağız."

Son Güncelleme: 23.09.2016 10:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Misafir 2016-09-23 19:24:17

Baban orda çalışıyorsa akp li sen isdesin

Avatar
Mehmet çalık 2016-09-23 19:06:16

Bence ERDOĞAN TOK'Ü seçerek heekes bunu haketti...Ama baskan halen çok seviliyor...bi daha seçim olsa açık ara alır..