banner388

Edebiyat Öğretmeni’nden Duygu Dolu Mektup

İzmir Adliyesindeki saldırıda hayatını kaybeden şehit polis memuru Fethi Sekin için Edebiyat Öğretmeni Hilal Gök’ten anlamlı cümleler

Edebiyat Öğretmeni’nden Duygu Dolu Mektup

İzmir Adliyesindeki saldırıda hayatını kaybeden şehit polis memuru Fethi Sekin için Edebiyat Öğretmeni Hilal Gök’ten anlamlı cümleler

07 Ocak 2017 Cumartesi 12:07
Edebiyat Öğretmeni’nden Duygu Dolu Mektup

Samsun’da özel bir okulda öğretmenlik yapan Hilal Gök İzmir’de şehit edilen polis memuru Fethi Sekin için anlamlı bir mektup yazdı.

Daha öncede şehit Ömer Halis Demir için mektup yazan öğretmen Gök, bu mektubuyla da büyük takdir topladı.

İzmir’de şehit edilen Fethi Sekin için kaleme aldığı mektup,

"Fethİ Ağabey"
"Siz bilmezsiniz aa dostlar...Ben anlatayım size bizim Fethi Ağabeyi...Hiç görmediğim, görmeden çok sevdiğim, eşimin de polis olması sebebiyle yengesi sayıldığım, Fethi ağabeyimi anlatayım size, hele bir durun.. Kara kaşlı, kara gözlü, Boğaçhan heybetindedir benim Fethi Ağabeyim... Sert bakar.. Ağır adamdır. Reistir. Ama bir de gülmeye görsün, dünyayı peşine takandır.. Üniforma emniyet camiasında en çok ona yakışır. Son zamanlarda biraz kilo aldığına bakmayın, benim Fethi ağabeyimin karısı çok iyi yemek yapar, ağabeyimde dayanamaz hepsinin tadına bakar... 'Trafik sıkışmışsa kesin ileride trafik polisi vardır' demeyin sakin.. Benim Fethi ağabeyimin olduğu caddelerde trafik su gibi akar, cümle alem saygısından ona dua eder, selam çakar... Alnından tertemiz vurulup, bir hilal uğruna can verenlerdendir O.. Ölüme koşan değil cennete uçandır benim ağabeyim.. Hainin bile sırtına değil kafasına mermiyi çakandır... Benim Fethi ağabeyim, ölürken bile adam olandır.. Peşisıra dünyaya gelmiş 3 yiğenimin babasıdır Fethi ağabeyim... Titiz adamdır.. Dikkatli adamdır.. O evde yokken çalan kapıyı açtırtmak, her babayiğidin harcı değildir. Fethi ağabeyimin tembihleri emirdir. Öyle ya yiğit balası yiğit, erin balası erdir..Ağabeyimin sözleri daima senettir.. Korkmaz benim Fethi ağabeyim toptan tüfekten.. Keskin nişancıdır, kaçabilen olmamıştır hedefinden... Yüreklidir. O kocaman yüreğinde bizim Fırat'i çok ama çok sevmiştir.. Halis adamdır derdi bizim Ömer'den bahsederken hep. Gözleri dolar ama yüreği gururdan kabarırdı.. Koca bir adliye binasını alıp arkasına çektirdiği resimle dosta güven, düşmana korku salandı ağabeyim.. Onu geçmeden o binaya girilemeyeceğini böylece hain anlamıştı.. Fethi ağabeyimin memleketinde, Gakko'nun manası ince ve derindi.. Herkese gakkomsun denilmezdi gakkoş. Gakko semboluydu bizim illerin.. Herkese gakkomsun denilmezdi gakkoş... İzmir'in dağlarında açan çiçekti benim Fethi ağabeyim.. Ya da İzmir'in çiçekleri solmasın diye kendini ateşe atan pervaneydi.. Mustafa Kemal'in çocukları yaşasın diye kendi adini mücevher taşa şehit diye yazdırandı.. Duan ile.."

 
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.