banner388

Domates fiyatları Haziran ayına kadar

Yüksek fiyatlarda seyreden domates fiyatları Haziran ayına kadar 5-6 lira seviyelerinde olmaya devam edecek

Domates fiyatları Haziran ayına kadar

Yüksek fiyatlarda seyreden domates fiyatları Haziran ayına kadar 5-6 lira seviyelerinde olmaya devam edecek

25 Nisan 2017 Salı 10:27
Domates fiyatları Haziran ayına kadar

Samsun Haber - Domatesin yüksek fiyattan satılmasında geçen yıl oldukça fazla ekimi yapılmış olması. Çok ekilen domateslerin geri dönüşü de parasal olarak karşılığını bulmayınca üretici zor durumda kaldı. 

Fiyatların düşmesi için anahtar tarla mahsülü domatesler

Don olayının domates üretimindeki olumsuz etkisi de bu duruma eklenince fiyatlarda yüksek rakamlar ortaya çıkmaya başladı. Geçen yıla oranla yüzde 30 daha az ekilen domatesin yerine bu sene üretici daha farklı ürünlere yöneldi. Fiyatların aşağılara doğru çekilmesi için tarla mahsülü domateslerin piyasaya çıkması bekleniyor.

Bursa’da sebze fidesi üretimi gerçekleştiren Rıdvan Temizkan adlı vatandaş, ‘’Domates ekimi bu sene yüzde 30 azaldı. Geçen yıl çok ekilen domates fiyatları dibe vurdu. Bu da üreticileri farklı ürünler ekmeye sevk etti. Antalya’da bin dönüm sera dondan zarar gördü. Seralarda sezon sonu olması eklenince fiyatlar tavan yaptı. Domates fiyatlarının düşmesi tarla mahsulünün çıkmasına bağlı. Domates tarlada haziran ayı gibi çıkmaya başlar. Bu zamana kadar fiyatlar bu seviyelerde seyreder” dedi

Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsunDomates
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.