banner388
banner390
banner410
banner408

DHMİ Genel Müdüründen Çarşamba Havaalanıyla İlgili Flaş Açıklama

Samsun'a gelen DHMİ Genel Müdürü Funda Ocak, Çarşamba Havaalanının kapatılması konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

banner269

DHMİ Genel Müdüründen Çarşamba Havaalanıyla İlgili Flaş Açıklama

Samsun'a gelen DHMİ Genel Müdürü Funda Ocak, Çarşamba Havaalanının kapatılması konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

15 Kasım 2016 Salı 12:57
DHMİ Genel Müdüründen Çarşamba Havaalanıyla İlgili Flaş Açıklama

Samsun'a gelen DHMİ Genel Müdürü Funda Ocak,  Valisi İbrahim Şahin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ile Golf Kulübünde bir basın toplantısı yaparak kapatılması gündeme gelen Çarşamba Havaalanı hakkında bilgi verdi.

17 yıldır kullanılan Çarşamba Havaalanının pistinin çok eskidiğini belirten DHMİ Genel Müdürü Funda Ocak, "Samsun Çarşamba Havalimanı pistinde 19 santimetreye varan çökmeler oluştu ve 22 santime ulaştığında uluslararası standarttan çıkıyor, bu kabul edilemez bir durumdur. Uzun süredir bu konuda araştırmalar yapıyoruz ve ileride ek bir pist daha yapılacak, fakat şu anda acilen bu duruma müdahale edilmeli. Bu onarım projesini geçen sene tamamladık ve ihaleyi 9 Milyon TL'lik bir sözleşmeyle yüklenici firmaya verdik. 1 Mart - 31 Mayıs tarihleri arasında yüklenici firma 24 saat çalışarak onarım işlerini en geç 31 Mayıs tarihine kadar tamamlayacak. Bunun sözünü veriyorum." diye konuştu.

Samsun Çarşamba Havaalanında yaklaşık 2 bin 500 civarında çökme olduğunu belirten Samsun Valisi İbrahim Şahin, "Uçaklar iniş yaparken sorun yaşamaya başlamıştı, bu nedenle de bir an önce onarımın yapılması gerekiyordu. İhaleyi alan yüklenici firma ve bakanlarımızla aldığımız ortak karar çerçevesinde havaalanımız 3 ay kapalı olacak. Aslında yetkililer 11 ay kapalı kalması gerektiğini söylemişti, ama biz 3 ayı geçmemesi konusunda anlaştık. Hava ulaşımı 0 riskle çalışmak zorundadır." diye konuştu.
 
Bu arada yapılan toplantıda 1 Mart - 31 Mayıs tarihleri arasındaki onarım süresince Merzifon Havaalanının kullanılacağı da belirtildi.

Son Güncelleme: 16.11.2016 17:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
remmarks 2016-11-15 23:11:50

samsunlu değerli yöneticileri terminal binasıınında büyümesi lazım hazır kapanıyorken bununda yapılması lazım

Avatar
Xxl 2016-11-17 07:46:43

Pisti 2 tane yapın binayı büyütün

Avatar
xxl 2016-11-20 20:35:26

soyledıklerınız ınandırıcı değıl bu zamana kadar kapatılıp tadılat goren ıstanbul ızmır ankara gıbı hava alanını gosterebılırmısız