banner388

Darbe Sonrasında Samsun'daki Kurumların Son Durumu

15 Temmuz'da yaşanan darbe girişiminden sonra başlatılan FETÖ operasyonları sonrasında Samsun'da 17 kamu kurumu vekil müdürlerle yönetilmekte. İşte o kurumlar;

Darbe Sonrasında Samsun'daki Kurumların Son Durumu

15 Temmuz'da yaşanan darbe girişiminden sonra başlatılan FETÖ operasyonları sonrasında Samsun'da 17 kamu kurumu vekil müdürlerle yönetilmekte. İşte o kurumlar;

04 Kasım 2016 Cuma 15:42
Darbe Sonrasında Samsun'daki Kurumların Son Durumu

15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimi sonrasında başlatılan FETÖ temizliği sonrasında Samsun'da OMÜ'de dekanlıkların tamamı halen vekil yöneticilerle yönetilirken, 4 vali yardımcılığı ve 2 kaymakamlık kadrosu ile Basın Enformasyon İl Müdürlüğü'nün müdürlük kadrosu ise tamamen boş.
 
Gazete Gerçek'ten Gülsüm Atik'in haberine göre Samsun'da FETÖ operasyonları sonucunda görevden alınan ve tutuklanan 2 vali yardımcısı, 2 kaymakamlık kadrosunun yanı sıra, kamudaki birçok il müdürlüğünde 'vekaletle yönetim' dönemi başladı ve daha önce atandıkları halde asalaten atanamayan il müdürleriyle birlikte Samsun'da vekil müdürle yönetilen kurum sayısı 17 oldu.
 
SAMSUN VALİLİĞİ
Samsun Valiliğinde FETÖ operasyonları sonucunda Vali Yardımcıları Mehmet Ali Yıldırım ve Metin Borazan ihraç edilirken,  Faruk Necmi Kurt ve Osman Nuri Çobanoğlu'nun emekliye ayrılmasıyla beraber atama bekleyen vali yardımcılığı kadrosu da 4'e çıkmış oldu. 
 
KAYMAKAMLIK 

Terme Kaymakamı İlyas Gün ile Salıpazarı Kaymakamı İskender Çolak'ın FETÖ soruştrmaları nedeniyle ihraç edilmesiyle bu kaymakamlıklar vekaletle yönetilmeye başlandı ve halen Terme Kaymakamlığına Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız, Salıpazarı Kaymakamlığına ise Can Kazım Kuruca vekalet etmekte. Bafra Kaymakamı Halis Arslan’ın emekli olması üzerine ise yerine vekaleten Hacı İbrahim Türkoğlu bakıyor.
 
OMÜ
Samsun'daki FETÖ operasyonlarından en çok etkilenen kurumlardan biri de Ondokuzmayıs Üniversitesi oldu. Darbe girişimi sonrasında tüm dekanların istifalarının istenmesi üzerine OMÜ'deki Eğitim Fakültesinden Tıp Fakültesine, Mühendislik Fakültesinden İlahiyata, Ziraat Fakültesinden Veterinerliğe, Hukuk Fakültesine kadar tüm dekanlıkları vekil dekanlara teslim edilmiş durumda. FETÖ operasyonlarının bitmsi sonrasında bu dekanlıklara Rektör Prof.Dr Sait Bilgiç tarafından asil atamaların yapılması beklenmekte.
 
BASIN ENFORMASYON
Basın Enformasyon İl Müdürü Tahsin Bayar'ın FETÖ soruşturması kapsamında ihraç edilmesinin sonrasında kurum tamamen boşaldı ve müdürlükte vekil atama dahi henüz yapılamadı.
 
Bunların dışında Samsun'da halen Vakıflar Bölge Müdürlüğü, İl Afet Acil Durum Müdürlüğü, Tapu ve Kadastro 10. Bölge Müdürlüğü -Ticaret İl Müdürlüğü, Gümrük Bakanlığı Samsun Tasfiye İşletme Müdürlüğü, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü, İl Göç İdaresi Müdürlüğü, TÜİK Bölge Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Samsun Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü, Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme 9. Bölge Müdürlüğü ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Bölge Müdürlüğü, Gıda, Hayvancılık ve Tarım İl Müdürlüğü ile İŞKUR İl Müdürlüğü de vekil müdürler tarafından yönetilmekte.
 
Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Mehmet Dursun Mehel'in FETÖ kapsamında gözaltına alınması sonrasında bu kurumun genel sekreterliğine vekaleten Uzm. Dr. Mehmet Çelebi atanırken,  FETÖ'den ihraç edilen İl Sağlık Müdürü Yusuf Köksal'dan boşalan koltuğa ise İl Müdür Yardımcısı Yusuf Güney getirildi.

Kaynak: Gazete Gerçek

Son Güncelleme: 05.11.2016 17:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.