banner388

Cumhuriyet Meydanı'nda Çevre Günü Etkinliği

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında vatandaşlara Cumhuriyet Meydanı'nda ücretsiz çam fidanı ve çiçek fidesi dağıttı.

Cumhuriyet Meydanı'nda Çevre Günü Etkinliği

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında vatandaşlara Cumhuriyet Meydanı'nda ücretsiz çam fidanı ve çiçek fidesi dağıttı.

03 Haziran 2016 Cuma 18:04
Cumhuriyet Meydanı'nda Çevre Günü Etkinliği

5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında İlkadım belediyesi tarafından gerçekleştirilen fidan dağıtımı ve çevre bilinci etkinliğini yine Samsun'un Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirildi. İlkadım Belediyesi Başkanı Erdoğan Tok yüzlerce çam fidanını ve çiçek fidelerini vatandaşlara dağıttı. 5 Haziran düzenlenmiş olan Dünya Çevre Günü etkinliklerinden memnun olan vatandaşlarımız İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok ve ekiplere teşekkür etti. Başkan Tok miniklerede fidan dağıtmayı ihmal etmedi. Başkan Tok Çevre ve doğanın korunması hakkında vatandaşlara öğütler vermeyi de ihmal etmedi.

GERİ DÖNÜŞÜME DİKKAT ÇEKTİLER

Çevre ve doğa bilincini vatandaşalara aşılamak amacıyla çiçek ve fidan dağıtımının ardından Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan stantları gezen Erdoğan Tok farkındalık oluşumu için hazırlanmış olan kıyafetleri giyen çocuklarla beraber uzun süre sohbet ederek hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

''ÇEVRE VE DOĞA BİLİNCİNDE ÖNEMLİ ÇALIŞMALARA İMZA ATTIK''
 
Çevre ve doğa bilinci noktasında önemli ve başarılı çalışmalara imza attıklarını belirten İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilmiş olan fidan dağıtımı etkinliğimize vatandaşlarımızın ilgisi oldukça yoğun oldu. Bu yoğunluğu gördükçe geleceğimizin ne kadar aydınlık olacağını görüyoruz. Doğamıza sahip çıkma noktasında önemli işlere imza atıyoruz. Çevre, doğa bizim için çok önemli. Ormanlarımız bizim akciğerimiz. Hayatımızda kullandığımız kalemlerimizde defterlerimize, masalarımızda sıralarımıza her şey ağaçlardan üretiliyor. Bu noktada ağaçlarımıza olması gerekenden daha fazla önem verip sahip çıkmamız gerekli. Tedbirsiz davranılmaması gerekiyor. Bizler de İlkadım Belediyesi olarak her yıl gerçekleştirdiğimiz geleneksel 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde Cumhuriyet Meydanımızda halkımıza çevre bilincini aşılamak, onları biraz daha doğaya ağaçlara, bitkilere alışmak maksadıyla çam fidanı ve çiçek fidesi dağıtıyoruz. Her yıl yeni yeni fidanlar dikerek geleceğe büyük bir yatırım yapmamız gerekiyor. Öğrencilerimizin bu konu hakkında yeteri kadar bilgi sahibi olması gerektiğini düşünüyoruz. Fidanlar toprakla buluşunca nefes alırlar büyürler çiçek açarlar meyve veririler.İnsanlar nefes almadan nasıl yaşayamazsa, su olmadığında balıklar yaşama devam edemezse fidanlarda aynı şekilde toprak olmadan su olmadan yaşama devam edemezler. Fidanlarımızı, ağaçlarımızı koruyalım, sularını eksik etmeyelim sahip çıkalım" dedi.
 

Son Güncelleme: 04.06.2016 12:43
Anahtar Kelimeler:
VatandaşçevreGünFide
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.