banner388

CHP Samsun'dan O Karara Sert Tepki

CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, OHAL'in uzatılmasına tepki göstererek, "Bu demokrasiye ve demokratik teamüllere aykırıdır, KHK'larla devlet yönetilemez" dedi.

CHP Samsun'dan O Karara Sert Tepki

CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, OHAL'in uzatılmasına tepki göstererek, "Bu demokrasiye ve demokratik teamüllere aykırıdır, KHK'larla devlet yönetilemez" dedi.

30 Eylül 2016 Cuma 10:05
CHP Samsun'dan O Karara Sert Tepki

CHP Samsun İl Başkanı Av. Tufan Akcagöz, 15 Temmuz gecesi Türkiye’nin çok büyük bir badire atlattığını ve bu badire sonrası alınan kararların bir takım mağduriyetleri’ de beraberinde getirdiğini ifade etti.  Bundan sonra daha fazla mağduriyet ve mağdur yaratılmaması için çok dikkatli davranılması yönünde hareket edilmelidir. Türkiye’nin hukuk devleti ilkelerinden uzaklaşmaması gerekiyor. Bize hukuk devleti her zaman lazım. Demokrasisiyle, özgürlüğüyle, insan haklarıyla bu hukuk devleti içerisinde demokrasimizi her geçen gün daha da  büyütmeli ve parlamenter demokrasiyi güçlendirmeliyiz’’ dedi.

ÜLKEYİ BİR TAKIM TARİKALARLA YÖNETİYORLAR

OHAL kararına tepkilerini dile getiren Tufan Akcagöz, ‘‘Bir takım tarikalarla ülkeyi bir 3 ay yönettiler ve bundan sonra da önceki gün alınan tavsiye kararı doğrultusunda bunu tekrarlayarak  bir 3 ay daha Türkiye’yi bu tarikalarla yönetecekler ve sonrasında da belki bu yine devam edecek. Bunlar doğru şeyler değil.  Kanun hükmündeki kararnamelerle bu ülkeyi yönetirseniz demokrasiye zarar vermiş olursunuz’’ diye konuştu.

ÖZGÜRLÜKLER KISITLANDI

Akcagöz, sözlerini şöyle sürdürdü; ‘’Rize ve Artvin gibi illerimizde bir günlüğüne dahi olsa mülki amirler tarafından sokağa çıkma yasağı ilan edilerek insanların özgürlüğü kısıtlandı. O illerin girişleri ve çıkışlarında deyim yerinde ise kuş uçurtulmadı. Sizler gerçekten bu ülkenin, bu bayrağın, bu vatanın bekası ve güvenliği  için bir takım önlemler alacaksanız, bunu insan hak ve özgürlüklerini kısıtlamadan, demokrasi ilkelerini törpülemeden yapacaksınız. Mahkeme kapılarına haklarını aramak için giden vatandaşlarımızın mahkemelere gidilmesi engellendi. Hak aramaya kim engel olabilir? Bunlar yanlış şeyler. Belirttiğim gibi 15 Temmuz gecesi unutulmayacak bir badire atlattık. Onlarca insanımızı şehit verdik. Buna da ülkece, milletçe gereken cevabı meydanlarda fazlasıyla verdik’’

YAŞIN YANINDA, KURU DA YANMAMALI

Tufan Akcagöz, onlarca kamu çalışanının (FETÖ) Terör Örgütüyle bağlantısı olduğu gerekçesiyle kapı önüne koyulduğunu da vurgulayarak, ‘’yaşın yanında, kuru ’da yanmamalı’’ dedi. ‘Somut ve sağlam delillerle adım atılmalı’ diye konuşan Akcagöz, ‘’Bize gelen mağdurların dosyalarına ben bir avukat olarak bakmaya veya sormaya gittiğimde karşı taraftan aldığım tek cevap  ‘istihbarat raporu ve gizlilik kararı var’ oldu. Yaşın yanında, kurunun da yanmaması için, insanların kendilerine yöneltilen suçlamalarda kendilerini savunmaları için, herhangi bir terör örgütüne bulaşmadıklarını, suçsuz olduklarını  ispatlamaları için ki; bunu tamamen bu kapsamda yapılan operasyonlarda  açığa alınan ve işlerine son verilenlerle, yine bu operasyonlarda  gerek tutuklanan gerekse, şartlı salıvermelerde  hiçbir suçu günahı olmayanlarla  ilgili söylüyorum. İnsanlar haklarını aramalı ve kendilerine yöneltilen iddialara karşın kendilerini savunabilmeli. Tabii ki, yeterli deliller sonucu terör örgütüyle bağlantısı tespit edilip, bu ülkeye, bu millete, bu bayrağa saldıranlarda gereken cezaya çarptırılmalı’’ şeklinde konuştu.

İKİNCİ BİR DARBE GİRİŞİMİ İDDİASI ÇOK CİDDİ BİR İDDİA

Kasım ayı içerisinde ikinci bir darbe kalkışması olacak iddiasına da değinen Tufan Akcagöz, bununla ilgili ‘’Bu çok ciddi bir iddia ve bu iddiayı ortaya atan her kimse hemen ifadesi alınmalı ve bildiklerini  yetkili mercilerle paylaşmalı. Kasım ayı içerisinde daha büyük bir darbe olacak fısıltılarını ortaya atanlar sanırım ortaya çok ciddi bir iddia attıklarının farkında değiller’’ dedi.

Son Güncelleme: 30.09.2016 12:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.