banner388

“Çevreyi Çirkinleştirenleri Getir, Güzelleştireni Götür”

Samsun Bafra Kaymakamlığı tarafından Çevre Haftası kapsamında “Çevreyi Çirkinleştirenleri Getir, Güzelleştireni Götür” etkinliği düzenlendi.

“Çevreyi Çirkinleştirenleri Getir, Güzelleştireni Götür”

Samsun Bafra Kaymakamlığı tarafından Çevre Haftası kapsamında “Çevreyi Çirkinleştirenleri Getir, Güzelleştireni Götür” etkinliği düzenlendi.

01 Haziran 2016 Çarşamba 17:02
“Çevreyi Çirkinleştirenleri Getir, Güzelleştireni Götür”

Çevre Haftası kapsamında Hükümet Konağı bahçesinde bir dizi etkinlik düzenlendi. Düzenlenen etkinliğe, Bafra Kaymakamı Halis Arslan, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Kurt, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Düzenlenen etkinlikte vatandaşların ellerinde getirmiş oldukları plastik şişeler ve kağıtları geri dönüşüm kutusuna atıp, çiçek aldılar.
5-11 Haziran Dünya Çevre Haftası etkinlikleri kapsamı içerisinde yapılan bu projede insanların dikkatini çevre kirliliğine çekilmesi hedefleniyor. Kaymakam Arslan, "Gerek sanayi gerekse tarımsal üretimdeki gelişmeler modernleşme anlamında olumlu sonuçlar doğururken çevre ile ilgili tedbirler alınmaması durumunda olumsuz etkileri de beraberinde getirmektedir. Bu durumda yeryüzündeki tüm canlıların yaşam alanları kısıtlanacaktır. 'Üzerinde yaşadığımız dünyayı atalarımızdan miras değil çocuklarımızdan ödünç aldık' Kızırdereli atasözü biz insanların çevreye ve dünyaya bakış açımızın nasıl olması gerektiğini en güzel şekilde ifade etmektedir. Bizler bireysel olarak tek başımıza çevre ile ilgili neler yapabiliriz, deyip sorumluluktan kaçamayız. En azından evsel atıklarımızdan geri dönüşümü mümkün olmayan materyalleri, plastik, kağıt vb. ayrı torbalarda biriktirerek bunları geri dönüşüm kutularına atabiliriz. En çok yaptığımız hatalardan biri olan mesire alanlarındaki piknik vb. etkinlikten sonra geri kalan çöplerimizi toparlayabiliriz. Tarımsal üretim aşamasında kullanılan ilaç, gübre kutularını kontrollü şekilde imha edebiliriz. Bafra Kaymakamlığı olarak çevre haftası etkinlikleri kapsamındaki bu proje ile çevre kirliliğine dikkat çekerek, ilçe halkımızda çevre bilinci oluşmasını sağlamak çocuklarımız, torunlarımız için yaşanabilir bir dünya bırakmak için herkesin sorumluluğunu yerine getirmesini teşvik etmek istenmiştir” dedi. 

Son Güncelleme: 04.06.2016 13:40
Anahtar Kelimeler:
EtkinlikçevreHaftaKirlilik
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.