banner388
banner390
banner410
banner408

'Çarşamba Havaalanına ek pist yapılmalı'

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, 3 ay kapatılacak olan Çarşamba Havaalanına ek pist yapılıp, kapanmamasını arzu ettiklerini söyledi.

banner269

'Çarşamba Havaalanına ek pist yapılmalı'

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, 3 ay kapatılacak olan Çarşamba Havaalanına ek pist yapılıp, kapanmamasını arzu ettiklerini söyledi.

10 Kasım 2016 Perşembe 17:31
'Çarşamba Havaalanına ek pist yapılmalı'

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Ekim ayı olağan meclis toplantısında konuşan Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, pist bakım çalışmaları dolayısıyla Mart ayından itibaren 3 ay kapanması gündemde olan Samsun-Çarşamba Havaalanı ile ilgili olarak, “Havaalanımızın bakım çalışması nedeniyle 3 ay kapalı kalması bir zarurettir. Her ne kadar bu durumdan memnun olmasak da bir insanımızın tırnağının bile kanamasını istemeyiz. Bu nedenle de yaşanacak bir can kaybının hesabını kimse veremez. Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Bülent Tüfenkci ile havaalanının kapatılması konusunu görüştük. Gerek Sayın Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç, gerekse vekillerimiz konunun öneminin bilincinde. Samsunlular olarak dileğimiz yeni bir ek pistin yapılması, havaalanının kapanmamasıdır, bir de bunun yanında daha önce birçok kez dile getirdiğimiz havaalanına taks yolu pistinin yapılması” diye konuştu.

NEFES KREDİSİ
KOBİ’lerin yaşadığı finansman sorunlarına katkı amacıyla TOBB tarafından üretilen  “Nefes Kredisi” projesi hakkında da meclis üyelerine bilgi veren Başkan Murzioğlu, “Projeyle her oda ve borsa imkanları dahilinde yıllık yüzde 7.50 gibi bir faiz oranıyla belirlediği bir parayı bankaya yatıracak ve bankalar da KOBİ niteliğindeki üyelerimize yıllık yüzde 9.90 faiz oranıyla bir yıl vadeli eşit taksitli kredi kullandıracak. Kullanılacak olan bu kredide dosya masrafı sadece 250 TL olacak ve burada Kredi Garanti Fonu da devrede olacak. Bir iki ay içerisinde devreye girecek projeyle oda ve borsaların sağladığı kaynak sadece kendi üyelerine kredi olarak kullandıracak. Bizler bu projeye sizlerin onayıyla 1.5 milyon TL para katacak” dedi..

 

Son Güncelleme: 11.11.2016 18:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kemal 2016-11-10 22:39:43

Samsun havaalanı bu şehrin özlediği hakettiği bu şehire yakışan bir havaalanı olmaktan çok uzakta. Esenboğa havalimanı benzeri yeni bir havaalanına ihtiyaç var. Havaalanının 3 ay süre ile 7/24 kapanacak olması Çok büyük talihsizlik !