banner388
banner390
banner410
banner408

Çarşamba Havaalanı Hakkında Şok İddia!

3 ay boyunca yapılacak tadilat ve bakım çalışmaları nedeniyle kapatılacak olan Çarşamba Havaalanı hakkında CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, şok bir iddiada bulundu.

banner269

Çarşamba Havaalanı Hakkında Şok İddia!

3 ay boyunca yapılacak tadilat ve bakım çalışmaları nedeniyle kapatılacak olan Çarşamba Havaalanı hakkında CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, şok bir iddiada bulundu.

09 Kasım 2016 Çarşamba 11:11
Çarşamba Havaalanı Hakkında Şok İddia!

1 Mart – 30 Mayıs 2017 tarihleri arasında tadilat gerekçesiyle kapanacak olan Çarşamba Havaalanının Samsun'a büyük zarar vereceğini belirten CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, bu tadilat ihalesini alan firmanın işi 3 ay değil bir yıl içinde bitirme taahhüdünde bulunduğunu iddia etti.

Samsun Çarşamba Havaalanı’nın 1 Mart – 30 Mayıs 2017 tarihleri arasında, 3 ay süreyle ve tadilat gerekçesiyle kapalı tutulacak olmasının Samsun ekonomisine büyük zarar vereceğini belirten CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, "Bu durum hem Samsun ekonomisine büyük bir zarar verecek, hem de Samsunlu hemşehrilerimizin ulaşım imkanını kısıtlayacak. Bulduğu her fırsatta ecdad edebiyatı yapan AKP hükümeti, tarihten bihaber olduğunu yine göstermiştir. Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'un fethinden önce boğazın kuzeyinden gelebilecek saldırılara karşı Anadolu Hisarı'nın tam karşısındaki 30 dönümlük bir alanı kapsayan bölgeye yaptırdığı Rumeli Hisarı 90 gün gibi kısa bir sürede tamamlanmıştır. O dönemde bile 90 günde koskoca Rumeli Hisarı dikilebiliyorken, bugün aynı sürede basit bir havaalanı tadilatının yaptırılacak olması trajik bir olaydır. Bir ilave pistin yapımı bu kadar uzun sürmemelidir. Uzun yıllarca o kadar mücadele ile yaptırılan Samsun Çarşamba Havaalanının, aradan geçen zaman dikkate alındığında yetersiz kalabilme ihtimali vardır ve ihaleyi alan firmanın, 3 ay için değil de 1 yıl için taahhütte bulunduğu iddia ediliyor. Eğer bu iddia doğruysa Samsun halkı 1 yıl havaalanından mahrum kalacak demektir. Samsun kamuoyu olarak bizler gerçekleri öğrenmek istiyoruz ve bu süreci başından sonuna kadar takip edeceğiz. Çarşamba Havaalanının pistindeki basitçe tamir edilecek çökme, farklı amaç ve niyetlerle daha uzun bir süreye yayılmak isteniyorsa, bu işi CHP İl Örgütü olarak takipsiz bırakmayacağız. " şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 11.11.2016 14:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.