banner388

Başkan Yılmaz, Referanndumu Değerlendirdi

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, başkanlık sistemi sayesinde Türkiye’nin 2023 yılında dünyanın en gelişmiş 10 ülkesi arasında yer alacağını söyledi.

Başkan Yılmaz, Referanndumu Değerlendirdi

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, başkanlık sistemi sayesinde Türkiye’nin 2023 yılında dünyanın en gelişmiş 10 ülkesi arasında yer alacağını söyledi.

23 Şubat 2017 Perşembe 14:46
Başkan Yılmaz, Referanndumu Değerlendirdi

Samsun Haber- Samsun’da Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) tarafından, "Orta Karadeniz Bölgesi Akıllı Uzmanlaşma Stratejisi" programı düzenlendi. Samsun’da bir otelde düzenlenen toplantıya, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen ve İlkadım İlçe Kaymakamı Turan Atlamaz katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen, “Bu bölgenin akıllı uzmanlaşma stratejisini halka arz etmektir. Akıllı uzmanlaşmadan kasdettiğimiz, var olan mevcut sektörlerimizi analiz ederek önümüzdeki 25- 30 yıl içerisinde yükselebileceğini düşündüğümüz sektörler ile yol haritamızı belirlemektir. Avrupa Birliği desteği ile bu projeyi yürütüyoruz. Normalde diğer projeler için devlet bütçesini kullanıyorduk. Ancak bu projede 8 milyon euroluk Avrupa Birliği desteği var. Bu paranın 4 milyon eurosuyla yeni hizmet binası yapacağız. Geriye kalan parayla ise coğrafi bilgi sistemleri kurarak, bu tür projeler hazırlamaya devam edeceğiz” dedi.

“16 sene içerisinde Samsun’u bambaşka bir şehir yaptık”

Daha sonra söz alan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, belediye başkanlığına seçildiği dönemden bahsederek, “Göreve seçildiğim ilk dönemde ‘Samsun hakkında neler yapabiliriz. Samsun’u coğrafi bakımdan nasıl güzelleştirebiliriz’ şeklinde düşünmeye başladım. Ancak yaptığımız hizmetler neticesinde yaklaşık 16 sene içerisinde Samsun’u bambaşka bir şehir yaptık. Samsun temiz sahillere sahip olan ve turizm alt yapısı itibariyle insanların tercih edebileceği bir şehir haline geldi. Biz bunu başardığımıza inanıyoruz. Özellikle Samsun bugün sağlık alanında hızla ilerleyerek büyüyen bir şehirdir. 99’lu yıllarda 2 tane devlet hastanesi olan şehirde bugün sadece 10 tane özel hastane var. Birden bire şehrimiz sağlık alt yapısını tam 4 kez büyüttü” diye konuştu.
Referandum hakkında da mesajlar veren Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, “Önümüzde bir yeni Anayasa referandumu var. Yeni Anayasa’dan sonra Türkiye yepyeni bir sistemle yönetilecek. Cumhurbaşkanlığı başkanlık sistemi, yürütmeyi yasamadan tam anlamıyla ayıracak. Başkanlık sistemi sayesinde Türkiye kalkınacak. Bu sistem yürütmeyi adeta libero haline getirecek ve ülkeyi dolu dizgin kalkındırma anlamında harekete geçilecek. Biz başkanlık sistemi sayesinde 2023’te dünyanın en gelişmiş 10 ülkesi arasına gireceğiz” ifadelerini kullandı.

“Herkes her şeyin farkına varmış durumda”

Samsun Valisi İbrahim Şahin ise, “Toplumda ilkokul öğrencisinden tutun köyde yaşayan Ayşe hanıma ve Mehmet beye kadar herkes bazı şeyleri görerek farkına varmaya başladı. Belki yıllar önce ülkeler üzerinde bir takım ayak oyunları yapılıyor ve bunlar fark edilemiyordu. Ancak günümüzde toplumun her kesimi her şeyin farkına varmış durumda. Suriye tüm dünya için bir pazar işlevi görürken o bölgeyi öldürdük. Oradaki insanlar başka yerlere dağılarak sorun oluşturmaya başladılar. Fransa’da bir köprünün altına Suriyeliler gelip yatmasın diye blok şeklinde taşlar yerleştirdiler. Nasıl olduysa zamanla ister istemez böyle bir dünyaya sürüklendik. Ben bazı şeylerin açık yüreklilikle ortaya koyulması gerektiğine inanıyorum” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından toplantı sunum şeklinde devam etti.

Son Güncelleme: 23.02.2017 14:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.