banner388
banner390
banner410
banner408

Başkan Yılmaz Bulgaristan'da

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Bulgaristan temaslarının ikinci gününde Plevne'de bulunan Osmanlı-Rus Savaşı Müzesi'ni ziyaret etti.

banner269

Başkan Yılmaz Bulgaristan'da

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Bulgaristan temaslarının ikinci gününde Plevne'de bulunan Osmanlı-Rus Savaşı Müzesi'ni ziyaret etti.

30 Mayıs 2016 Pazartesi 14:02
Başkan Yılmaz Bulgaristan'da

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı ile birlikde TKB Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 150 TKB üyesi Belediye Başkanı ve TKB Danışma Kurulu Üyeleri ile gittiği Bulgaristan’da temaslarını devam ettiriyor. Başkan Yılmaz ve beraberinde olan ekip öncelik olarak gittikleri Sofya kentinde, Sofya Üniversitesi, Meclis Binası, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Yeniçeri elbisesi ile katılımını göstermiş olduğu ünlü balonun yapıldığı Ordu Evi, Parlamento ve Cumhurbaşkanlığı binası, Ulu Cami ve Mimar Sinan tarafından 1567 yılında yapılmış olan Kadı Seyfullah Efendi Camisi'ni gezerek incelemelerde bulunmasından hemen ardından Gazi Osman Paşa'nın Ruslara karşı, dillere destan olan savunması ile tarihe geçen Plevne'ye geçen Başkan Yılmaz ile TKB üyeleri, Tarihde "93 Harbi" olarak yazılmış olan Osmanlı-Rus Savaşı'nın panoramik tasvirinin yer edindiği müzeyi gezdi. Burada Başkan Yılmaz, müzede sergilenen eserleri ve silah standında Osmanlı ordusunun o dönem kullandığı silahları dikkatle inceledi.

ESERLERİ İNCELERKEN DUA ETMEYİ UNUTMADI

Eserleri incelerken, dua etmeyi de unutmayan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise, "Gazi Osman Paşa’yı tarihin altın sayfalarına yazdıran savaş Plevne Savaşı. Tam 152 gün süren büyük bir askeri dehanın yönetiminde kuşatma altında başarı ile o Plevne’yi müdafaa eden bir savaşın geçtiği yer. Bu anlamda ecdadımızın savaş yaptığı yeri görerek rahmet ve minnetle anarak dua etmek istedik" diye konuştu.

Son Güncelleme: 06.06.2016 12:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.