banner388
banner390
banner410
banner408

Başkan Yılmaz: ''Adana Yangını Unutulmamalı''

Adana’da meydana gelen yurt yangının unutulmaması gerektiğini ifade eden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun’da hizmet veren yurtların denetimlerini gerçekleştireceklerini söyledi.

banner269

Başkan Yılmaz: ''Adana Yangını Unutulmamalı''

Adana’da meydana gelen yurt yangının unutulmaması gerektiğini ifade eden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun’da hizmet veren yurtların denetimlerini gerçekleştireceklerini söyledi.

08 Aralık 2016 Perşembe 18:24
Başkan Yılmaz: ''Adana Yangını Unutulmamalı''
2016 yılının Aralık ayı 22. Birleşiminin 1. Oturumu
Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi 2016 yılı Aralık ayı 22. Birleşiminin 1. Oturumu, Meclis Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın başkanlığında gerçekleştirildi. Masaya yatırılacak gündem maddeleri öncesi söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Biz 2014, 2015 ve 2016 yılı itibariyle Büyükşehir Belediyesi olarak 900 milyon TL yatırım yapmışız. Bu 3 yıldan önceki 3 yılda Özel İdaresi de 56 milyon TL yatırım yapmış. Sadece Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi 300 milyon TL’lik yatırım yapmış. Yaklaşık 300 milyon TL’lik yatırımı da SASKİ yapmış” dedi.

"Lojistik köye 1 yılda 12 milyon TL harcandı"
1 yıl içerisinde Lojistik Organize Sanayi Bölgesi’ne 12 milyon euro kaynak sağlandığını ifade eden Başkan Yılmaz, “İş bitince 40 milyon euro harcanmış olacak. Biz yolu bitireceğiz. Devlet Demir Yolları da eski Samsun-Çarşamba banliyo hattını hizmete alıp demiryolu bağlantısı da tamamlanacak. Bu Lojistik Organize Sanayi Bölgesi tamamen Samsun Valiliği ile Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklaşa OKA ile birlikte hibesini bulduğumuz bir yatırımdır. Karadeniz’in tek Lojistik Organize Sanayi Bölgesi olacak. İhracat oranımız yükseldiği zaman Samsun limanı önem kazanacak. Örneğin narenciye ihracatçısı Rusya pazarında ihracatıyla ilgili konfirmasyon aldı. 1 milyon ton narenciyeyi bekletmesi gerektiğinde onun Lojistik Organize Sanayi Bölgesi'nde bekletecek” diye konuştu.

"Özel yurtları denetleyelim"

Adana’da meydana gelen yurt yangını faciasının unutmaması gereken bir hadise olduğunu belirten Başkan Yılmaz, “Biz yerel yöneticilerin buna yönelik almamız gereken tedbirler olduğu gibi buna yönelik almamız gereken dersin de sınırsız olduğunu düşünüyorum. Adana’daki yurt yangını gibi bir şey her an bizde de olabilirdi. O yavrucaklar, birbirine sarılarak dumandan boğularak, ateşin içerisinde yanan çocukların anısı ve hatırası vicdanı olan bir insanın en azından yüreğinde yaşayabileceği ciddi acılardan bir tanesidir. Ben hem plan daire başkanına, hem itfaiye daire başkanına bu konuda yeni bir takım tedbirler almak üzere tembihledim. İlçe belediye başkanı kardeşlerim kendi ilçelerindeki özel yurtların birçoğunda buna benzer problemlerin olduğunu düşünüyorum. Biz bu tür kazaya, belaya, hadiseye karşı ‘olmaz inşallah’ diyerek bir aymazlığı taşıyan bir milletiz. O bakımdan Adana’daki yangından alınması gereken dersi mutlaka belediye başkanları olarak hepimiz, meclis üyeleri olarak hepimiz özellikle özel yurtlarda olabilecek eksikliklerin neler olduğunu paylaştığımız takdirde ortadan kaldırabiliriz. Bununla ilgili ayrı bir çalışma grubu kurarak da yapabiliriz. Bugünden tezi yok bizim plan daire başkanlığından ziyade itfaiye daire başkanlığı ile belediye başkanı kardeşlerimin çok yakın bir temas içerisinde destek alarak bir irtibat içerisinde olsunlar. Denetimi yaparız, denetimin sürdürülebilir olması gerekiyor” şeklinde konuştu.
Başkan Yılmaz’ın konuşması Meclis gündem maddelerini değerlendirdi
Son Güncelleme: 10.12.2016 09:24
Anahtar Kelimeler:
SamsunBaşkan
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
recep çelik 2016-12-09 13:03:05

sayın yusuf zıya yılmaz oncelıkle selde hayatını kaybeden 12 vatandaşın hesabını bır verde ondan sonra yurt yangınlarını dıle getırın