banner388

Başkan Togar'dan Tekkeköy'e Gezici Kütüphane

Tekkeköy’de yer tahsisi yapılan İlçe Halk Kütüphanesi’nin gezici kütüphane hizmetiyle ilçenin tüm mahallelerine hizmet götürülüyor.

Başkan Togar'dan Tekkeköy'e Gezici Kütüphane

Tekkeköy’de yer tahsisi yapılan İlçe Halk Kütüphanesi’nin gezici kütüphane hizmetiyle ilçenin tüm mahallelerine hizmet götürülüyor.

24 Kasım 2016 Perşembe 18:31
Başkan Togar'dan Tekkeköy'e Gezici Kütüphane


Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, “İlçemizin Halk Kütüphanesi’nin koşullarını düzeltmek ve geliştirmek için 450 m2’lik alanı ayarladık. Belediyemizin tüm birimlerinin yeni binasına taşınmasıyla boşalmış olan ilçe merkezindeki Eğitim Kültür ve Sağlık Merkezimizin birinci katını İl Kültür ve Turizm Müdürümüz Ömer Pamuk ile imzalayarak resmiyete döktüğümüz protokol sonucunda İlçe Halk Kütüphanemize tahsisini gerçekleştirmiş olduk. 450 metre karelik alanda ilçe Halk Kütüphanemiz gerekli ayarlamaları gerçekleştirerek öğrencilerimize ve kitap sever araştırmacı vatandaşlarımıza daha büyük alanda hizmet sağlayacak. Yeni kütüphane binasının içinde kitap okuma odaları, ders çalışma odaları, seminer salonu, bilgisayar odası gibi daha birçok eğitim alanı yer alacak. Birçok ilçede hatta il merkezinde bile bulunmayan teknoloji bizim İlçe Halk Kütüphanemizde bulunacak. Kültürel ve eğitimsel anlamda ilçemize yeni bir değeri daha ekledik. İlçemizde okuma alışkanlığını kazandırmak amacıyla elimizden geleni gerçekleştiriyoruz. İlçe Halk Kütüphanemiz ile ortaklaşa sürdürdüğümüz ‘1 Kitap 1 Hayat’ projemiz dahilinde ilk olarak ilçemizdeki tüm öğrencilerimize kitap aramağan ettik. Şimdi de tüm mahallelerimizdeki, tüm okullarımızdaki öğrencilerimize ve vatandaşlarımızın ayaklarına kütüphane hizmetini götürüyoruz. Tüm vatandaşlarımıza kitap okuma alışkanlığını kazandırmanın yanı sıra farklı kitaplardan da faydalanabilecekleri imkanı sunuyoruz. Bu bağlamda belediyemize ait bir aracımızı bu yönde hazırlayarak gezici halk kütüphanemizi oluşturduk. Bu gezici kütüphane aracımızda farklı kitaplar yer alacak ve her gün ayrı bir mahallemizde farklı bir okulumuzun önünde yerini alacak. Bu projenin oluşmasında katkısı bulunan ve kendisini halk kütüphanesinin gelişimine adayan İlçe Halk Kütüphanesi sorumlusu Cengiz Korkmaz’a kullanıcılar, öğrencilerimiz ve kendim adına teşekkürlerimi sunuyorum. İstekli ve fedakar çalışması ve farklı projeleri ile 1 Kitap 1 Hayat projesi ve İlçe Halk Kütüphanesi’nin yeni bir yüze kavuşmasını ve gelişmesine olanak tanıdı” ifadelerini kullandı.


 

Son Güncelleme: 26.11.2016 10:53
Anahtar Kelimeler:
TekkeköySamsun
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.