banner388

Başkan Genç: 'Şehir medeniyetin aynasıdır'

 Canik Belediye Başkanı Osman Genç, dernek mensuplarıyla buluştu.

Başkan Genç: 'Şehir medeniyetin aynasıdır'

 Canik Belediye Başkanı Osman Genç, dernek mensuplarıyla buluştu.

20 Kasım 2016 Pazar 19:58
Başkan Genç: 'Şehir medeniyetin aynasıdır'

 Başkan Osman Genç gerçekleştirdiği konuşmada, "Bu tür beraberlikleri tattığımız ilimizi ortak akılla yönetme ve düşünce alış verişi yönünden oldukça önem veriyorum. Farklı bölgelerden gelmiş olabiliriz, fakat aynı ilin havasını paylaşıyoruz, aynı ilde hayatımızı sürdürüyoruz. İlimizi daha ileriye taşımak için beraber hareket etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Milletvekilleri, belediye başkanları, sivil toplum örgütleri hep beraber ortak akılla hareket etmeliyiz. Bu il burada hayatını idame ettiren herkesin şehri, hepimizin ve herkesin Samsun'un ileriye götürülmesi konusunda söz söyleme hakkı bulunmaktadır. Bu bağlamda sizlerin söyleyeceği sözler, aktaracağı düşünceler bizim için önemli. Samsun bizim şehrimiz. Samsun bizim ortak yanımız ve dolayısıyla ilimizi geleceğe beraber götüreceğiz. Bölgesini, insanını ve vatanını doğru bilen, doğru anlamlandıran, gündemi doğru takip eden yerel idareciler dezavantajları avantajlara taşıyabilirler. Bir ilde yatırımları idare ederken, bütün etkenleri göz önünde bulundurmak ve şehri tüm etkenlerini birlikte önemseyerek yönlendirmek mecburiyetindeyiz. Yoksa şehirlerde çok mühim yaralar açılmasına neden olabilirsiniz. Şehir sadece insanların yaşadığı, çalıştığı, akşam evine gidip dinlenmeye çekildiği yer değildir. Bir şehir sadece taş, toprak ve çimento ile oluşmaz. Şehir, medeniyetin aynasıdır. 'Şehir, Medeniyet, ve İnsan' birbirini bütünler. Şehre ruh kazandıran medeniyet ve kültürdür. Bu sebeple şehrimizi düzenlerken gelecekle ilgili bazı değerleri ihmal edemeyiz. Yani şehirciliği yalnızca bir beton olarak göremeyiz. Şehirciliğin içerisine insanı da yerleştirmek, insana indirgemek mecburiyetindeyiz. Bu sebeple biz şehirsel değil, kentsel dönüşümü önemsiyoruz" şeklinde konuştu.
Kahvaltı toplantısına; Samsun Gümüşhaneliler İl Derneği, Atakum Gümüşhane İli ve İlçeleri Derneği, Ünlüpınar Köyü Derneği,Gökçe Köyü Derneği, Ünlüpınar Beldesi Derneği, Özen Köye Derneği, Kocayokuş Köyü Derneği, Torul-Kürtün Derneği'nin mensupları katılımda bulundu.


 

Son Güncelleme: 22.11.2016 11:16
Anahtar Kelimeler:
CanikSamsunOsman Genç
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hasan 2016-11-21 18:37:42

Evet Başkan doğru söylemiş medeniyeti ne denli bildikleri yaşattıkları şehirden belli