banner388
banner390
banner410
banner408

Bakanlar Samsun'a Müjdeyle Geldi

Samsun’a verdiği öneme vurgu yapan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Samsun’a müjde getirdiklerini ifade etti.

banner269

Bakanlar Samsun'a Müjdeyle Geldi

Samsun’a verdiği öneme vurgu yapan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Samsun’a müjde getirdiklerini ifade etti.

04 Aralık 2016 Pazar 13:07
Bakanlar Samsun'a Müjdeyle Geldi

Bir dizi açılış ve temel atma töreni dolayısıyla Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Samsun’a geldi. Kente gelir gelmez ilk olarak Valiliği ziyaret eden bakanlar Vali İbrahim Şahin ile bir araya geldi. Daha sonra Valilik toplantı salonunda devam eden görüşmede Vali Şahin bakanlara Samsun’da gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi aktardı.
Samsun’un ev sahipliğinde organize edilecek olan FIBA U18 Genç Erkekler Avrupa Şampiyonası hakkında açıklama yapan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “Gerçekleştirilmek istenen 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası ihanet eden grupla bir takım problemler yaşandı. O döneme denk gelen FIBA U18 Genç Erkekler Avrupa Şampiyonası ertelenmişti. Şampiyonanın 16-22 Aralık tarihinde Samsun’da yapılması kararlaştırıldı” dedi.

Her fırsatta Samsun’a duyduğu sevgiden bahseden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ise, “Samsun’a çok önemli yatırımlar yaparak büyük tesisleri şehrimize kazandıracağız. Bu bağlamda önemli haberlerim var. Elimiz dolu bir şekilde geldik. Samsun lokomotif bir kent. Burada 28 tesis için temel atacağız ve açılışlarını yapacağız. Bu yatırımların toplam maliyeti 175 milyon TL. Buraya müjdeli haberlerle gelmek bizim geleneğimiz haline geldi. Bakanlık olarak gittiğimiz her yere eli dolu gidiyoruz. Bugün bakanlığın kapısını kapattık, hep beraber buradayız. Daha önceki geldiğimizde 43 müjdeyle gelmiştik. Şimdi ise 42 müjdeli haber verdik. Bu güne kadar 85 proje ile toplam 634 milyon TL’lik yatırımı müjdeledik. DSİ Genel Müdürlüğünün Samsun’da 31 projesi bulunmakta. Bunlardan biri de Salıpazarı’ndaki barajdır. Baraj sayesinde ilçede 15 bin 400 dekarlık alanda sulama yapılacak. 19 Mayıs Barajı’nın isale hattı yapılmakta. Diğer ilçelerde de çalışmalarımızı yapacağız. Şehrimizde ağaçlandırma tesislerinden, bozuk orman rehabilitasyonuna kadar birçok konuda çalışmalarımız olacak. Doğu Karadeniz Gelişim Projesi (DOKAP) kapsamına Samsun alındı. DOKAP kapsamında 30 milyar 345 milyon TL sadece bizim yapacağımız yatırımdır. Bunun gibi birçok projeyi hizmetinize sunacağız Bizi izlemeye devam edin” şeklinde konuştu.
Toplantıda AK Parti Genel Başkan Yardımcı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, AK Parti Samsun Milletvekilleri Fuat Köktaş, Hasan Basri Kurt, Orhan Kırcalı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları da yer aldı.

Son Güncelleme: 06.12.2016 11:24
Anahtar Kelimeler:
SamsunYatırım
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.