banner388

Bakan Kılıç Hibe Desteği Programına Katıldı

Kılıç, Samsun'da, Avrupa Birliği(AB) hibe destekli programın tanıtımına katıldı.

Bakan Kılıç Hibe Desteği Programına Katıldı

Kılıç, Samsun'da, Avrupa Birliği(AB) hibe destekli programın tanıtımına katıldı.

08 Mayıs 2016 Pazar 15:19
Bakan Kılıç Hibe Desteği Programına Katıldı

Samsun Lokantacılar, Pastacılar, Tatlıcılar, Pideciler, Balıkçılar Odası tarafından yürütülen İlkadım Belediyesi ve Samsun Esnaf ve Sanatkârlar Odasının proje ortağı olduğu, AB hibe kapsamında dört ayrı dalda, aşçı yardımcılığı, pastacı yardımcılığı, pide ustası ve servis elemanından oluşan 15-29 yaş arası 75 gencin eğitileceği ‘ Mesleki Eğitim Mutfağımdan Geçiyor ’ kursun tanıtımı İlkadım Duruşehir'de bir restoranda düzenlenen toplantı ile gerçekleşti.
 
KILIÇ: "GELİŞMEDE YARDIMCI OLAN HERKESİN BAŞIMIZIN ÜSTÜNDE YERİ VAR "

Programda konuşma yapan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, " Samsun'un ve Türkiye'nin gelişmesi için taş üstüne taş koyan herkesin başımızın üstünde yeri var bunu bir kez daha dile getiriyoruz" diye konuştu. Başlatılan bu projenin kendisini geliştiren ve sunduğu hizmeti geliştirmek için çaba harcayacak herkese güzel bir destek olacağını belirten Kılıç, şunları söyledi.

KILIÇ:" SAMSUN’UN TANITIMI İÇİN HERKESE SORUMLULUK DÜŞÜYOR "  

" Samsun'da bu tip projelerin alınmasının ne kadar önemli olduğunu; gelişmekte olan turizm sektörünün ve hizmet sektörünün de buna ayak uydurması gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü önümüzdeki yıllarda Samsun’a yatırımla beraber büyük ve önemli ziyaretler olacak . İşitme Engelliler Olimpiyatları için Samsun'a gelecek 8 bine yakın misafir ağırlayacağız. Konukları burada ağırlarken lezzetleri de hizmet sektörünü en iyi şekilde göstermemiz gerekiyor. Samsun’un tanıtımı noktasında herkesin üstünde bir sorumluluk var. Bu yapılan çalışmanın bir çok çalışmaya ön ayak olacağı ve vizyon kazandıracağı açıktır."
 
KILIÇ: " AB’YE HİÇ BİR ŞEKİLDE TAVİZ VERMEYİZ, VERDİĞİMİZ DESTEK KADAR DESTEK ALIRIZ "

AB projeleri içerisinde önemli çalışmaların olduğunu söyleyen Kılıç, şunları söyledi: " Bunları destekleri ve hibeleri bizim iyi değerlendirmemiz lazım. Cumhurbaşkanımızın da dile getirdiği gibi hiçbir şekilde AB’nin hiçbir dayatmasını biz kabul etmeyiz. Biz nasılsak o şekilde davranırız, çalışmalarımıza devam ederiz. Bazı makul talepler olur onları yerine getiririz. Ama ülkemizin yapısıyla, ülkemizin karakteriyle ve ülkemizin güvenliğiyle ilgili hiçbir konuda hiçbir taviz vermeyiz. Asla bunu yapmayız. Bu anlamda AB ile olan ilişkimizi işbirliği içerisinde eşitler arasındaki ilişki olarak görüyoruz. Dolayısıyla verdiğimiz destek kadar kullanabileceğimiz destek vardır. "  
 
BALCI: " KENDİ ALANINDA TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK PROJE "

Yaklaşık iki yıl önce projeye başladıklarını söyleyen Samsun Lokantacılar, Pastacılar, Tatlıcılar Pideciler, Balıkçılar Odası Başkanı İsmail Balcı, " Bu projenin binlerce proje arasında onaylanan 59 projenin hayata geçirilen 57'si olduğunu söyledi. Projenin kendi alanında Türkiye'de en büyük proje olduğunu anlatan Balcı ", sözlerini şöyle devam etti:

"Samsun İl Müftülüğünün yanında Türkiye Diyanet Vakfına ait binada kurs demeyelim aslında bir okul açıyoruz. İlkadım Belediyesi ve Esnaf ve Sanatkârlar Odası ortağımız. Kursumuz Türkiye'deki örnek kurslardan biri olacak. Fuat Köktaş projeyi sahiplendi, katkılarından ötürü kendilerine ve İlkadım Belediyesine teşekkür ediyorum."
 

Son Güncelleme: 08.05.2016 15:23
Anahtar Kelimeler:
DestekHibeAvrupa Birliği
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.