banner388
banner390
banner410
banner408

Bakan Arslan'dan Samsun'a Müjde

Çarşamba Havaalanında incelemelerde bulunmak üzere Samsun'a gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'dan hızlı tren müjdesi geldi.

banner269

Bakan Arslan'dan Samsun'a Müjde

Çarşamba Havaalanında incelemelerde bulunmak üzere Samsun'a gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'dan hızlı tren müjdesi geldi.

25 Kasım 2016 Cuma 14:42
Bakan Arslan'dan Samsun'a Müjde

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile birlikte Samsun’a gelen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, kapatılacak olan Çarşamba Havaalanını inceledikten sonra Samsun Valiliğinde basın karşısına çıktı. Çarşamba Havaalanının 3 ay boyunca kapatılmak zorunda olduğunu söyleyen Bakan Arslan, Samsun’a hızlı trenin geleceğini söyledi.

Samsun-Ankara hızlı tren hattını 3 parçaya böldüklerini ve 2 parçasının projelerinin hazırlanmaya başladığını belirten Bakan Arslan, " Samsun-Vezirköprü arasındaki hatttın proje ihalesi önümüzdeki hafta yapılacak ve böylelikle 3 parça proje biter bitmez devamında da Samsun-Çorum-Ankara hızlı tren projesini hayata geçirmiş olacağız. Böylelikle Samsun’u ve Samsunluyu hızlı tren standardında yolculuk yapabilme imkanına kavuşturacağız. Bu Samsunlulara özel değil, ülkemizin her köşesi için çalışıyoruz. AK Partiyle beraber demir yolları yeniden devlet politikası haline geldi.Samsunluların ülkemizin iç kısımlarına yolculuk yapma ihtiyacı olduğu gibi diğer şehirlerimizde yaşayan insanlarımızın da Samsun gibi marka bir şehri görmeye gelmeleri gerekiyor. Bu nedenle de hızlı tren projesine büyük önem vermekteyiz. Fakat bu kadarıyla da yetinmeyeceğiz. Hızlı tren projesi Samsun’a geldikten sonra demiryolu sektöründe Samsun cazibe merkezi haline gelecektir. Konumu dolayısıyla deniz yolu bağlantısı ve Karadeniz etrafındaki ülkelerin yakınlığı da düşünüldüğünde Samsun’un yeri çok özel. Samsun'un merkezine yeni bir hızlı tren garı yapılacak ve Samsun Gelemen’e bağlanıp, Lojistik Köye bağlanacak. Çarşamba’ya kadar bağlanacak ve tüm bu demiryolu projeleri eş zamanlı olarak yapılacak. " diye konuştu.

Emir Dursun Akar

Son Güncelleme: 27.11.2016 12:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
CEVDET 2016-11-25 16:42:20

Doğu batı çevre yolu ne oldu