banner388

Bafralı Üreticilere Destek

Samsun Büyükşehir Belediyesi Tarafından Kırsal Kalkınmanın Desteklenmesi Amacıyla Üreticilere Silajlık Mısır, Karabuğday Tohumu, Polen Tutucu Tuzak, Kraliçe Ana Arı Ve Arı Otu Dağıtıldı

Bafralı Üreticilere Destek

Samsun Büyükşehir Belediyesi Tarafından Kırsal Kalkınmanın Desteklenmesi Amacıyla Üreticilere Silajlık Mısır, Karabuğday Tohumu, Polen Tutucu Tuzak, Kraliçe Ana Arı Ve Arı Otu Dağıtıldı

13 Mayıs 2016 Cuma 14:37
Bafralı Üreticilere Destek

Bafra Ziraat Odası’nda gerçekleştirilen programa Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Samsun Büyükşehir Kırsal Kalkınma Daire Başkanı Mehmet Akif Özdemir, Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, Samsun Kırmızı Et üreticileri Birliği Başkanı Erdal Doğan, Samsun Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Rasim Kaplan ve üreticiler katıldı.
Toplantı öncesi konuşma yapan Bafra Ziraat Odası başkanı Osman Tosuner vermiş oldukları desteklerden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’a teşekkür etti.
Büyükşehir çalışmaları hakkında bilgi veren Samsun Büyükşehir Kırsal Kalkınma Daire Başkanı Mehmet Akif Özdemir, “Yolun yanında, imarın yanında biz kırsalda sulama, hayvancılık ve üretim ile gerekli çalışmaları Büyükşehir Belediye Başkanımızın talimatı ile başlattık. Bugün de Arı Üretici Birliği’ne ana arı, polen tutucu tuzak, arı otu ve karabuğday desteği vereceğiz. Kırmızı Et Üreticileri Birliği’ne de baharlık ekim için silajlık mısır desteğimiz olacak. Bafra’da yoğun olmak üzere Samsun’da 17 bin manda ile Türkiye’de birinci sıradayız. Manda Üreticileri Birliği’ne manda süt toplama merkezi, süt sağım üniteleri ve silajlık mısır desteği yaptık. Ziraat Odası tarafından yeni açılan Toprak Analiz Laboratuvarı’na bu seneki analizlerinde kullanılmak üzere kimyasal ilaç desteğini sağladık. Amacımız yeni ve ilkeli şeyler getirmek. Biz bu çalışmaları yaparken de birlik başkanlarımız ve birlik başkanları düzeyinde üniversitemizle bunları devamlı koordineli bir şekilde yapıyoruz” dedi
Belediye Başkanı Zihni şahin , “Büyükşehir yasası ile birlikte belediyelerin çalışma alanına sadece yol, asfalt ve diğer projeler değil, tarım turizm , kültür çalışması bir çok alan bu çalışmalara dahil. Büyükşehir Belediyemizde bizim Bafra’mızın dünya mirası olan deltasına büyük yatırımlar yaptılar. Bütün Bafralılar adına teşekkür ediyorum” dedi.

‘’ SİZ ÜRETİN BİZ DESTEKLEYELİM’’

Samsun Kırmızı Et üreticileri Birliği Başkanı Erdal Doğan, “Büyükşehir yasası çıkıp da bütün köyler Büyükşehir’e bağlandığı zaman açıkçası biraz korkmuştuk. Köylüler olarak, üreticiler olarak özel idare desteklerini ve diğer destekleri nasıl yapacağız derken, Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya beyin gelip de bize ödev verip, ‘siz üretin biz destekleyelim’ anlayışında olması, Bafra Belediye Başkanımızın da üreticilere duyarlı olması ve Samsun bölgesinde bitkisel yem üretiminin çok düşük olmasını görmeleri ve sahiplenmelerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından 70 arı üreticine altışar adet polen tutucu tuzak, kraliçe ana arı ve arı otu, Kırmızı Et Üreticileri Birliği’ne silajlık mısır dağımı yapıldı. Bafra Ziraat Odası Toprak Tahlil Laboratuvarı’na da analizlerinde kullanılmak üzere kimyasal ilaç desteğine bulunuldu.


 
 

Son Güncelleme: 13.05.2016 14:41
Anahtar Kelimeler:
DestekBelediyeüretici
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.