banner388

Bafra pirinci masaya yatırıldı

Samsun'un Bafra ilçesinde bir türlü markalaşamayan pirinç için toplantı yapıldı.

Bafra pirinci masaya yatırıldı

Samsun'un Bafra ilçesinde bir türlü markalaşamayan pirinç için toplantı yapıldı.

28 Nisan 2017 Cuma 15:20
Bafra pirinci masaya yatırıldı

Samsun Haber - Samsun Bafra Ziraat Odası ve Genç İş Adamları Derneği(GİAD) Yönetim Kurulu üyeleri, Bafra pirinciyle fikir alışverişinde bulunmak için buluştu.  Toplantıda ilk olarak söz alan Bafra GİAD Başkanı Alper Güngör, "Bu anlamda pirinç paketleme işlemi yapan fabrikalarımızın 5 kilodan aşağıya paketleme yapmaması ve pirincimizin market raflarına girememesi ve tüketici ile buluşamaması maalesef pirincimizin markalaşmasını engellemekte, çözüm olarak paketleme sisteminde daha ufak kilo paketlemesi yaparak ve bununla ilgili satış ve pazarlama konusunda yerel ve ulusal marketlerle anlaşmaya varılıp Bafra pirincinin bolca raflarda yer alması gerekmektedir. Dernek olarak yakın zamanda hizmete girecek ‘bafrayoresellezzetler.com’ sitemizde Bafra’da üretilen tüm ürünlerin Türkiye’deki tüketicilere ulaşmasını sağlayacak projeyi başlatacağız. Bu anlamda pirinçte de paketleme işlemi olarak 1 kg ile başlayacak en azından bu bir adım olacak ve Bafra’nın adını pirinçte en iyi şekilde lanse ettirmeye çalışacağız" dedi.

GİAD Başkan Yardımcısı Burak Özturan, "120 bin dönüm çeltik alanına sahip ve Türkiye’nin yüzde 11 oranında pirinç ihtiyacını karşılayan bir Bafra neden hala pirincini markalaştıramamış gerçekten üzücü bir durum. Bu duruma bir nebze olsun dernek olarak biz kendi projemizle destek olacağız, sizlerinde daha fazla elini taşın altına koyması gerekmektedir" şeklinde konuştu.

GİAD Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Yurduseven "Baframızın Karadeniz Bölgesi’nin yüzde 60 pirinç üretim üstü olmasına karşın hala Bafra’nın pirincini farklı ilçelere satılıp orda kendi markaları ile Bafra pirincini satmaları gerçekten bizi üzüyor. Mutlaka üzerinde durulması gereken önemli bir konu ve markalaştırmadığımız her değerimiz elimizden akıp gidiyor. Buna mani olmak adına hazırladığımız proje bir nebze olsa bir adım olacak ve sizlerinde desteği ile olması gerektiği gibi Baframızın pirincine marka değeri kazandıracağız" diye ifade etti.


Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner ise, “Bafra’da 13 çeşit tohumdan çeltik üretimi yapılıyor. Çiftçinin fabrikalara götürdüğü çeltiği fabrika işlediğinde, pirinci muhafaza edecek bir depo olmadığından çabuk satmak için 5 kiloluk ve yukarısı şeklinde paketleme yapılıyor. Lisanslı depo olmadığı için fabrikaların daha çok büyük paketleme sistemlerini tercih edip satışı toptan şeklinde yaparak elindeki ürünü çıkartmak zorunda kalıyor. Bunun Bafra pirincinin markalaşmada büyük bir sorun oluşturduğu kanısındayız. Bizden satılan Bafra pirincini de farklı ilçelerin alıp kendi markası olarak satması ise tamamen coğrafi konumundan ileri gelmektedir. Yol üstünde bir perakende pirinç satıcısının ortalama günlük satışı 1 ile 3 ton arasındadır. Yani perakende hızı yüksek olduğundan eldeki malı depolayacak bir zamanları bile yoktur. Satış sirkülasyonları çok hızlıdır. Biz oda olarak Çeltik komisyonunda yer alıyoruz, Bafra’da lisanslı depo kurulması ile ilgili konuyu ilgili bakanlıklara ilettik ve şu an projeleme aşamasında. İlerleyen zamanlarda Baframız böyle bir depo kazandığında sizlerinde bahsettiği üzere Bafra pirinci markalaşmada çok büyük bir ivme kazanacaktır" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
vezirköprülü 2017-04-28 15:37:38

bafra princi, gelin köprüsünden yeni bir hayata geçiş yapan gelinin olduğu küçük ve duygu yüklü bir reklam ile markalaşır. ayrıca belirtmeliyim ki, yöresel ürünlerde markalaşalım derken yanında kaşık bardak tabak margarin gibi hediye verenler markalaşamamışlardır. ayrıca paket üzerindeki reklam logo vs. iyi bir grafikere yaptırılmalıdır. pirinç gibi ürünlerde, tarihi ve kültürel markalar kazandırır. buna dikkat edilmelidir. yönetim kurulu yöresel tvler ile değilde ulusal tvlerin programlarına sponsor olarak reklam ile satışlarını artırabilirler. şunu bakın kesinlikle ve kesinlikle söyleyeyim, yerel tv, gazete ve radyolar küçük marka algısı oluşturur. büyük marka olabilmek için yerelde sadece internet siteleri kullanılmalıdır. son olarak slogan çok önemlidir. slogan seçiminde çok dikkat edilmelidir çok hassas olunmalıdır. bu konuda samsunhaber kullanıcı olarak birşeyler yazdım. vezirköprülüyüm. baframızı çok severim. eğer gerekirse yorum yazın özelden daha iyi bilgi veririm

Avatar
samsunlu 2017-04-29 10:57:26

samsunspor formasına ve yeni stadyuma reklam vermek olabilir