banner388

Atakum'da 15 Temmuz Şehitler Camisi İnşa Ediliyor

Atakum’un Çakırlar Mahallesi’nde 15 Temmuz Şehitler Camisi adıyla toplam 1800 kişi kapasiteli cami inşa ediliyor.

Atakum'da 15 Temmuz Şehitler Camisi İnşa Ediliyor

Atakum’un Çakırlar Mahallesi’nde 15 Temmuz Şehitler Camisi adıyla toplam 1800 kişi kapasiteli cami inşa ediliyor.

19 Kasım 2016 Cumartesi 19:16
Atakum'da 15 Temmuz Şehitler Camisi İnşa Ediliyor

Yapımı tamamlandığında 1800 kişiye ibadet etme olanağı sağlayacak olan caminin temel atma töreninde AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan, Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, İl Müftüsü Ceysel Çakı, Atakum Müftüsü İsmail Keskin, AK Parti Atakum İlçe Başkanı Ömer Faruk Şahin, AK Parti İl Başkan Yardımcıları Adnan Kaçmaz ve Reşat Keleş, MHP Atakum İlçe Başkanı Ahmet Hatinoğlu, MHP İl Başkan Yardımcısı Alparslan Kaya, Atakum Belediyesi Meclis Üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda davetli yer aldı.

Temel atım töreni gerçekleştirilen camiye 15 Temmuz Şehitleri isminin layık görülmesinin kendisini gururlandırdığını ifade eden AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan, “Milletimiz o gece devletine, milli iradesine, geleceğine dişiyle tırnağıyla sahip çıktı. Bu uğurda gözünü dahi kırpmadan tankların önüne yattı, mermilere göğsünü gerdi. Bugün temelini attığımız bu caminin isminin 15 Temmuz Şehitleri olması, milletimizin şehitlerine olan saygısı ve minnetindendir. Bu caminin yapımına katkı verecek olan herkesi kutluyorum” ifadelerini kullandı.
Camiye ismini Atakum halkının verdiğini ifade eden Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Türkiye’nin önemli dönüm noktalarından birisi olarak tarih kitaplarında yer alacak olan ve millet olarak birlik olduğumuzda nelerin üstesinden gelebileceğimizin en güzel kanıtı 15 Temmuz tarihidir. Evet, zor bir süreç yaşadık ama milletimizin vatansever duruşu ile bu zorluğun üstesinden geldik. Vatandaşlarımızın isteği üzerine bu caminin 15 Temmuz Şehitler Camii olmasını kararlaştırdık. Biz de Atakum Belediyesi olarak 15 Temmuz Şehitler Camiinin en kısa sürede bitirilebilmesi için elimizden geleni yapacağız. İlçemize şimdiden hayırlı olsun” şeklinde konuştu.
 

Son Güncelleme: 22.11.2016 11:14
Anahtar Kelimeler:
AtakumCami
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.