banner388
banner390
banner410
banner408

Atakum Belediye'sinde “Kültür Evleri” Sergisi Açıldı

Atakum Belediyesi Kültür Evleri'nde 35 farklı branşta gerçekleştirilen kurslara katılan 2 bin 500 kadının el emeği ürünleri, düzenlenen sergi ve defilede beğeniye sunuldu.

banner269

Atakum Belediye'sinde “Kültür Evleri” Sergisi Açıldı

Atakum Belediyesi Kültür Evleri'nde 35 farklı branşta gerçekleştirilen kurslara katılan 2 bin 500 kadının el emeği ürünleri, düzenlenen sergi ve defilede beğeniye sunuldu.

04 Mayıs 2016 Çarşamba 18:10
Atakum Belediye'sinde “Kültür Evleri” Sergisi Açıldı
'' 400 İLE BAŞLADIK ŞUANDA 2500 KİŞİ KURS GÖRÜYOR,HEDEFİMİZ 5000 KURSİYER ''

400 olan kursiyer sayısını 2 bin 500’e çıkardıklarını ifade eden Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “ 30 Mart 2014 tarihinden önce 400 kursiyerimiz vardı. Bugün itibariyle 2 bin 500 civarında kursiyerimizle Atakum ilçemize hizmet veriyoruz. Sadece kültür evleri değil Atakum’un bütün organlarını ve faaliyetlerini 1’e 10’a varıncaya kadar arttırmayı amaçlıyoruz. Atakum ilçesi sadece Samsun’un değil Karadeniz’in en hızlı büyüyen ilçesidir. Bu hızlı büyümenin önünü açabilmek ve yön verme adına Atakum Belediyesi olarak dinamo gibi çalışmak zorundayız. Geldiğimiz günden itibaren kültür evlerimizin, fiziki mekanlarımızın ciddi anlamda görünümünü değiştirdik ve sayıları ile birlikte metre 2’lerini büyüttük. Yine aynı şekilde bazı mahallelerde de Kültür Evleri projelerimiz var. İnşallah bu evlerin sayılarını daha da arttıracağız. Önümüzdeki 3 yıl sonunda kursiyer sayımızı 5 bine çıkararak Atakum ilçesine daha iyi hizmet vereceğiz ” dedi.
 
VALİ ŞAHİN: “ HAYATIMIZDA KADINLARIN YERİ VE ÖNEMİ ÇOK BÜYÜK”

Eserlerde Osmanlı ve Selçuklu motiflerinin kullanılması gerektiğini vurgulayan Samsun Valisi İbrahim Şahin, “ Kültür Evleri çok önemli bir proje. Zaman zaman bu projelere farklı anlamlar yüklenmiş ama belediyelerimiz çok güzel faaliyetler sürdürmektedirler. Kadın deyince durmak gerekiyor. Siz istemezseniz dünyada hiçbir şey olmaz. Ama siz kadınlar isterseniz inanılmaz şeyler gerçekleşir. Onun için kadının merkezde olduğu işler mutlak suretle başarıya ulaşır. Bu inançla buradayız. Onun için yaptığınız şeylere gönülden inanıyoruz. Bu tarz faaliyetlerde Osmanlı’yı, Selçuklu’yu modernize edip günümüze taşıyabilir miyiz diye düşünüyorum. Osmanlı ve Selçuklu renkleriyle bezenmiş kıyafetler var. Muhteşem Yüzyıl dizisinde bu kıyafetler yapıldı. Takı da yaptılar ve bunlar çok satıldı. Onun için biz bu tarz faaliyetleri olabildiğince günlük hayata taşıyabilir miyiz buna bakmamız lazım” diye konuştu.

                    
Son Güncelleme: 04.05.2016 18:19
Anahtar Kelimeler:
AtakumSergiKusriyer
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.