banner388
banner390
banner410
banner408

Artık herkes ebesi kim bilecek

Samsun’da bir hastanede değişik bir uygulama başlatıldı.

banner269

Artık herkes ebesi kim bilecek

Samsun’da bir hastanede değişik bir uygulama başlatıldı.

26 Nisan 2017 Çarşamba 17:32
Artık herkes ebesi kim bilecek

Samsun Haber - Uygulamanın adı “41 ebe, 41 çocuk, 41 kere maşallah”  bu uygulama ile çocuklar kendilerinin dünyaya getirilmesin de pay sahibi olan ebelerini tanıma fırsatına sahip oldu. 

Çocuklara ebelerinin yazılı olduğu belge verilecek

Klişe halini almış senin eben kim? sorusu bundan böyle kullanım dışı kalıyor. Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nin başlatmış olduğu uygulama ile çocuklar bundan böyle ebelerinin kim olduğunu öğrenebilecek. Çocuklara ebelerinin adının yazdığı doğum belgesi verilecek. 

Etkinliğin adı “41 ebe, 41 çocuk, 41 kere maşallah’’

Konuyla ilgili açıklama yapan Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Uzm.Dr. Alaiddin Domaç, “Bugün burada Ebeler Haftası vesilesiyle ’41 Ebe, 41 Çocuk, 41 Kere Maşallah’ etkinliğini gerçekleştirdik. Ebelerimiz ile doğumlarını gerçekleştirmiş çocuklarını buluşturduk. Bu hem çocukların büyüdüklerinde hatırlayabilecekleri bir organizasyon olacak hem de ebelerin doğurttuğu çocuklarını hatırlatacak bir ortam oldu. Ebelere aynı zamanda bir de teşekkür belgesi verdik. Ebelerimiz de çocuklara ileride oynayıp zekalarını geliştirmek için satranç hediye etti. 

İleride çocuklara, ‘Seni doğurtan ebeni biliyor musun?’ diye sorular sorulabiliyor. Ebeler aslında annelerden önce çocukları kucaklarına alıyorlar. Çocuklar ebelerin kucağına alındıktan sonra annelerin kucağına gidiyor. Çocukların ilk gördükleri şey kendi ebeleridir. Onları unutmamaları için böyle bir organizasyon yaptık. Aynı zamanda bu organizasyonda hastanemizde çalışan bir ebe doğduğunda, onu doğurtan ebe şu anda bizim hastanemizde çalışıyormuş. Ebe hanımın kendisi de doğum yaptığı için onun da ayrı bir ebesi vardı. Böylece 3 ebeyi bir arada buluşturmuş olduk” diye konuştu
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.