banner388

Arap turistler Karadeniz'e akın edecek

Uzun süredir yerli ve yabancı turistler tarafından ilgi çeken yayla turizmine bu yıl arap turistlerin akın etmesi bekleniyor.

Arap turistler Karadeniz'e akın edecek

Uzun süredir yerli ve yabancı turistler tarafından ilgi çeken yayla turizmine bu yıl arap turistlerin akın etmesi bekleniyor.

26 Nisan 2017 Çarşamba 10:28
Arap turistler Karadeniz'e akın edecek

Karadeniz Haber - Türkiye'nin Turizm Merkezi ilan edilen Doğu Karadeniz'de 950 yayla bulunurken bunlardan sadece 70 tanesi biliniyor. Turizme elverişli 36 yayladan da 26 tanesine yapılan reklam çalışmaları ile geri dönüşler sağlanmaya başlandı. Reklam ve tanıtım çalışmaları özellikle Rize, Trabzon ve Ordu illeri, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Kuveyt ağırlıklı yapıldı. 2010 senesinde Körfez Ülkelerinde 30 bin turist gelirken bu rakam her yıl arttıç 2016 yılında ise 465 bine ulaştı. 2017 yılında ise son 7 senenin rekoru kırılarak 500 bini aşkın arap turist bekleniyor.


Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu yaptığı açıklamada şunları söyledi "Yaz mevsiminde buralar 15 derece en fazla 17-18 derece civarında, akşamları ise 10 dereceye oluyor. Akşamları ceketsiz paltosuz dolaşılmayan yerler var. Şu anda havalar henüz ısınmadı ama 40 derece sıcaklıkla boğuşan yerler var. Özellikle Körfez ülkeleri. Oralarda şehirden çıkıldığı zaman çöl başlıyor zaten. Hatta oralardaki yeşillikler tamamen yapan ve suni. O insanlar bir ırmak göl görmüyorlar. Hemen hemen kar yağışı görmemişler. Bir insan kendisinde olmayan şeyleri merak eder. Yaz mevsiminin bile serin olduğu için Doğu Karadeniz Bölgesi onlar için hayli cazip.

Bosna-Hersek tıpkı bizim Karadeniz gibi bir coğrafyaya sahiptir. Ama sadece Saraybosna’ya giden arap turist sayısı yılda 2 milyondur. Dolayısıyla pasta çok büyük ve körfez ülkelerinde tanıtım atağına devam etmemiz lazım. Önümüzdeki dönemde büyük bir Arap turist artışı bekliyoruz buraya. Ordu’da 100 bin turist göreceğiz inşallah. Maksadımız pastayı paylaşmak değil pastayı büyütmek. Çünkü potansiyel büyük. Sadece Bosna’ya 2 milyon turist geliyor. Biz ise buraya 400 bin turist geldiğinde ‘Her taraf Arap oldu’ diyoruz ama bu insanlar iyi para harcıyorlar. Ben önümüzdeki önemde bölgeye daha fazla Arap turistin geleceğine inanıyorum. Özellikle Ordu’ya 11 milyon yerli turist, 100 bin yabancı turist bekliyorum"

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Batı Karadeniz Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Temel Uzlu ise, "Bilhassa Orta Karadeniz Bölgesi’ne yönelik Körfez ülkelerinden büyük beklentilerimiz var. Ordu Valiliğimizin bu konuda çok büyük destekleri var. İki buçuk yıldır Ordu Valiliği Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz ile beraber Körfez ülkelerine yaptığımız tanıtımın hem Ordu’ya hem Orta Karadeniz’e büyük katkıları oldu. Oradan getirilen seyahat acentelerinin, turizmle ilgili basın danışmanlarının çok büyük katkıları oldu, devamı da gelecek. Biz bütün bunları yaparken bu bilinci toplumun bütün fertlerine yayabilmeyi de istiyoruz. Yani turizmin ekonominin bir girdisi olduğunu, ekonomideki 52 tane sektörü direkt ilgilendirdiğini, turizmi harekete geçirebilirsek şehirlerimizin ekonomik potansiyellerinin büyük ölçüde artacağını toplumun her kesimine anlatmalıyız. Bunun için Milli Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığının ortaklaşa ilkokullardan itibaren çocuklarımıza turizm bilinci eğitimini vermesi gerekiyor" dedi.


 

Son Güncelleme: 26.04.2017 12:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
gelmesinler. 2017-04-26 11:24:49

bir samsunlu olarak arapların gelmesini, memleketimin araplara parsel parsel satılmasını istemiyorum. gidin Trabzonlularla konuşun, dükkanları arsaları sattık nasıl geri alacağız bakalım diyorlar..

Avatar
ugur55 2017-04-26 15:42:25

araplar gittikleri her yeri perişan ediyorlar temizlik kültürleri koskoca 0