banner388
banner390
banner410
banner408

Akcagöz'den Erdoğan'ın Harcamalarına Eleştiri

CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, Sayıştay raporlarından yola çıkarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın harcamalarını eleştirdi. İşte Akcagöz'ün iddia ettiği o rakamlar;

banner269

Akcagöz'den Erdoğan'ın Harcamalarına Eleştiri

CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, Sayıştay raporlarından yola çıkarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın harcamalarını eleştirdi. İşte Akcagöz'ün iddia ettiği o rakamlar;

07 Kasım 2016 Pazartesi 12:42
Akcagöz'den Erdoğan'ın Harcamalarına Eleştiri

Raporla birlikte, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yıllık giderinin en az 250 milyon lira olduğunu iddia eden Akcagöz, "27 Mart 2015’te yapılan yasal düzenlemeyle gizlenen Cumhurbaşkanlığı örtülü ödeneği için 150 milyon TL. harcandı ve yasaya eklenen bir madde ile Cumhurbaşkanlığı bütçesindeki ödeneklerin Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile belirlenmesi, uygulanması düzenlemesine gidildi. Bu da Cumhurbaşkanlığı örtülü ödeneğinin gizli kalması demek oluyor ve Erdoğan’ın kendisine 525 bin TL ödeme yapıldı. Kaçak Sarayın personeline 2015 yılı içinde 67 milyon 255 bin 79 TL., kullanılan taşıtların akaryakıt ve yağ alımlarına 4 milyon 330 bin TL harcanırken, sarayın bir yıllık elektrik tüketim bedeli 9 milyon 672 bin 688 lira yani aylık yaklaşık 806 bin TL. Organizasyonlara 30 milyon TL., ısıtma için yıllık 3 milyon 200 bin TL., kiralık araçlara yıllık 8 milyon TL., Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın takdiri ile temsil ve ağırlamanın gerektirdiği her türlü tören, fuar ve organizasyon giderlerine ise bir yılda toplamda 30 milyon 648 bin 492 TL harcanmıştır."

"ADETA KRAL GİBİ YAŞIYOR"
Akcagöz, açıklamasında ayrıca dernek, birlik, kurum, kuruluş, sandık gibi kurullara 4 milyon 150 bin TL para transfer edildiği yönündeki bilgilere dayanarak 'Ensar Vakfı ve toplumda şaibeli bilinen, tanınan yapılara da bu tür bağışlar yapılmış mıdır?' sorusuna yanıt istedi.

Bu paraların bir kısmının sırf sosyal medyada Tayyip Erdoğan lehine faaliyette bulunmaları için, Aktroller diye lanse edilen kişilere aktarıldığı iddialarının olduğunu belirten Akcagöz, "Sayıştay raporundan çıkan sonuç, hayatı boyunca israf haramdır edebiyatı yapan Tayyip Erdoğan’ın, adeta kral gibi yaşadığı gerçeğidir. Türkiye, bir Arap Emirliği değildir, bu nedenle de kamu görevi yürüten hiç kimsenin, hakkı olandan fazlasını, keyfi bir şekilde kullanmaya hakkı yoktur. Erdoğan, bu harcamaları milletin kesesinden yaparken, millet ayın sonunu getirmek için binbir türlü çabanın içine giriyor. Asgari ücretli, emekli, memur; yoksulluk sınırı içinde yaşamını idame ettirmeye çalışırken, Tayyip Erdoğan'ın abartılı yaşamı, bugün değilse bile yarın mutlaka masaya yatırılıp, toplumdan gizlenen gerçekler varsa onlar da bir bir ortaya çıkacaktır, bu keyfi tutumu kabul edilemez." dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.