banner388

Doktorlar Uyarıyor! D Vitamini Eksikliğinde...

Doktorlar D vitamini eksikliğinde pek çok hastalıkları ortaya çıkacağını belirtiyor.

Doktorlar Uyarıyor! D Vitamini Eksikliğinde...

Doktorlar D vitamini eksikliğinde pek çok hastalıkları ortaya çıkacağını belirtiyor.

16 Ağustos 2016 Salı 10:55
Doktorlar Uyarıyor! D Vitamini Eksikliğinde...

Doktorlar giderek yayılmaya devam eden D vitamini eksikliği hakkındasalgın kanserler , otoimmün enfeksiyonlar, nöropsikiatrik hastalıklar, kalp hastalıkları ve bunun yanında pek çok hastalığa sebebiyet vermekte olduğunu belirtiyor.

D vitaminin faydaları
Kanser hastalarının hayatta kalma şansını daha da artırdığına işaret eden doktorlar D vitaminin kaslara da iyi geldiğini ve bu sayede vücudu  kas zayıflığına karşı koruduğunusöylüyor.D vitamini ayrıca kalp atışını da düzenlemede ve bağışıklık sestemini artırarak vücudu dirençli tutar.

Peki D vitamini kaynağı olan gıdalar nelerdir?
Doktorlar D vitaminin bulunduğu besinler hakkında saldalya,tereyağı, balık ürünlerinde ve bitkilerden de maydanoz ve ısırgan otunda en çok bulunduğu bilgisini veriyor.
D vitamini testi yapmalısınız
Yılın 8 ayının güneş aldığı ülkede D vitamini eksikliğinin fazlaca görüldüğünü belirten doktorlar insanların kan merkezlerine gidip D3 depolarına ve D vitaminine baktırmaları gerektiğini belirtiliyor. Kas ve kemik için en önemli bir faktör haline gelen D vitamini kemik erimesini engelliyor. D vitamini eksikliğinin en sık görüldüğü kişiler ise AİDS hastaları, beslenme bozukluğu yaşayanlar, emziren kadınlar, yaşlılar, hamileler, cilt koruyucu krem kullanan insanlar olduğu belirtiliyor.
 

Son Güncelleme: 16.08.2016 11:27
Anahtar Kelimeler:
KanserDoktorDD3
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.