banner388

'Burun İçindeki Eğrilik Sinüzite Yol Açar'

Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Turgut Ortak, burun içerisindeki eğriliklerin burun içindeki kanalları tıkayarak sinüzite yol açabileceğini söyledi.

'Burun İçindeki Eğrilik Sinüzite Yol Açar'

Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Turgut Ortak, burun içerisindeki eğriliklerin burun içindeki kanalları tıkayarak sinüzite yol açabileceğini söyledi.

19 Kasım 2016 Cumartesi 14:05
'Burun İçindeki Eğrilik Sinüzite Yol Açar'

FBM Tıp Merkezi Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Turgut Ortak, burun ameliyatların özellikle kış aylarında yapılması gerektiğini belirterek, “Sonbaharın birden soğumasıyla kış döneminin biraz daha sert geçeceğini görüyoruz. Burun ameliyatlarında plastik cerrahlar amacımız, hastalarımızın şekil bozukluklarınnı gidermek ve nefes almalarını sağlamaktır, buna fonksiyonel burun ameliyatı diyoruz. Kış mevsiminde özellikle burunun iç kısmında serpton eğriliği olan hastalarda en ufak bir nezle bile yaşaması halinde burnun iç kaplaması ödemleştiğinden, mevcut havalanmayı sağlayan sinüs dediğimiz yapıların ağızları burnumuzun içerisine boşalıp, bu kanalların ağızlarını tıkarlar. Tıkanan kanallarda sıvı rahat boşalamadığından, enfekte olur ve sinüzite yol açar. Üstelik bir de burun içerisinde eğrilikler varsa, bu kanallar daha fazla tıkanır,  dolayısıyla da insanlar sinüzit şikayetleriyle karışık bir tablo yaşarlar. Sinüzit şikayeti yaşayanlar, sabah uykudan uyanmakta zorlanır, gün içerisinde bitkin, halsiz hisseder, ayakkabıyı giyip çıkartmak için eğildiği zaman yanak ve alın bölgelerinde ağırlık asılmış gibi ağrılar yaşar. Burun ameliyatlarında özellikle sinüzit şikayetlerini azaltabilmek adına burnun orta hattındaki eğrilikleri düzeltiyor, kişinin rahat nefes alabilmesi için hava yolunu destekleyici önlemleri de yapıyoruz. Böylelikle burnun hem şeklini düzeltiyoruz, hem de fonksiyonunu kazandırmış oluyoruz. Önümüz kış, bu nedenle de burnunda eğriliği olan insanlar bu ameliyatı mutlaka yaptımalılar. Çünkü ne kadar erken ameliyat olurlarsa, o kadar erken sağlıklı ve sıhhatli bir yaşama kavuşurlar. Burun ameliyatlarında eskiden şekil bozukluğu olmayanları kulak burun boğaz uzmanlarına yönlendiriyorduk, ancak şimdi plastik cerrahlar olarak bizler hem dış görünüme yönelik operasyonları yapıyoruz, hem de fonksiyonel ameliyatları yapabiliyoruz” diye konuştu.

Son Güncelleme: 21.11.2016 11:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.