banner388

Yeni KHK'lar yayımlandı

Yaşanan son dakika gelişmesinde yeni 2 KHK yayınlandı. Buna göre bazı personeller ihraç edilirken bazıları göreve iade edildi. Açıklanan KHK’larda evlilik programları hakkında da karar duyuruldu.

Yeni KHK'lar yayımlandı

Yaşanan son dakika gelişmesinde yeni 2 KHK yayınlandı. Buna göre bazı personeller ihraç edilirken bazıları göreve iade edildi. Açıklanan KHK’larda evlilik programları hakkında da karar duyuruldu.

29 Nisan 2017 Cumartesi 20:27
Yeni KHK'lar yayımlandı

Bir süredir gündemi meşgul eden evlenme programlarını da kapsayan iki Kanun Hükmünde Kararname, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. Alınan kararlar neticesinde evlendirme programları yasaklanırken görevden ihraç ve göreve iade konuları da ele alındı. Buna 3 bin 939 kamu personeli meslekten ihraç edilirken, 232 kamu personeli de göreve iade edildi.

YENİ KHK İLE İHRAÇLAR

KHK'larla birlikte TBMM'den 3 kişi, Danıştay'dan 3 kişi, Yargıtay'dan 19 kişi, YSK'dan 6 kişi, HSYK'dan 6 kişi, Başbakanlık'tan 3 kişi, Diyanet'ten 201 kişi, RTÜK'ten 2 kişi, SPK'dan 23 kişi, Adalet Bakanlığı'ndan 1127 kişi, Dişişleri Bakanlığı'ndan 19 kişi ihraç edildi.

Pek çok bakanlık ve kamu kurumunda da ihraçlar yaşandı.

484 AKADEMİSYENE İHRAÇ

Yeni KHK'larla birlikte 484 akademisyen ve 98 üniversite çalışanı da ihraç edildi.

8 vakıf, 14 dernek ve 13 sağlık kuruluşu kapatıldı

689 sayılı KHK ile terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara aidiyeti, iltisakı veya bunlarla irtibatı olan 18 vakıf, 14 dernek ve 13 sağlık kuruluşu kapatıldı. Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara aidiyeti, iltisakı veya bunlarla irtibatı olan ve yurt dışında burslu öğrenim gören 59 kişinin öğrencilikle ilişiği kesildi.
689 sayılı KHK ile daha önceki KHK’larla görevden ihraç edilen 18 akademisyen de görevine iade edildi. 

Kaynak: Haberlercom, İHA

Son Güncelleme: 29.04.2017 20:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.