banner388
banner390
banner410
banner408

Vatandaş Samsun’u Yönetirse….

Samsun halkına ‘Samsun’u siz yönetseydiniz neler yapardınız? diye sorduk. Bakın vatandaştan ne cevap geldi?

banner269

Vatandaş Samsun’u Yönetirse….

Samsun halkına ‘Samsun’u siz yönetseydiniz neler yapardınız? diye sorduk. Bakın vatandaştan ne cevap geldi?

29 Kasım 2016 Salı 13:10

Emir Dursun Akar’la sokak röportajlarının bu günkü konusu ‘’Samsun’u siz yönetseydiniz Samsun’da neler yapardınız? İlk olarak hangi konuya el atardınız? oldu. İşte, vatandaşın Samsunhaber.com kamerasına verdiği birbirinden değişik cevaplar.

 
‘PARKLARDA VATANDAŞIN RAHATI VE HUZURU İÇİN ÖNLEMLER ALIRDIM’
Şehirde bulunan parklarda özellikle akşam saatlerinden sonra rahatça gezemediklerini ifade eden vatandaşlar, ‘’Parklarda aileler rahatça gezemiyor. Bazı kişilerce olumsuz ve kötü davranışlar sergileniyor. Bunlarla ilgilenir, çözüm getirirdim’’ dedi.

‘VATANDAŞI KONUT SAHİBİ YAPARDIM’
‘’Gereksiz inşaalardan ziyade, konut yapar ve insanları ev sahibi yapardım’’ diyen vatandaş, bir diğer el atacağı konunun ise, işsizlik potansiyelini en  aza indirgeyerek, istihdam sahaları açmak olduğunu söyledi.

‘ALIŞVERİŞ YAPILACAK YERLERİ TEK BİR YERDE TOPLARDIM’
Çarşıların farklı yerlerde olmasının insanlar içinde zor olduğunu dile getiren vatandaş, ‘’Alışveriş yapacağımız yerler biri bir yerde, diğeri başka bir yerde. Bunları tek bir yerde toplar ve alışverişi daha kolay ve hızlı hale getirirdim’’ diye konuştu.

'TRAFİK SORUNUNU ÇÖZERDİM'
''Samsun’u ben yönetseydim, Samsun’da ilk olarak şu konuya el atardım'' şeklinde konuşarak hizmetlerini sıralayan  vatandaşın en çok dile getirdiği ve bir an önce çözüme kavuşturulmasını istediği konuların başında şehrin trafiği yer aldı. ‘’Cumhuriyet meydanı ve Tekel sapağında zaman zaman oluşan trafik yoğunluğuna çözüm arar, şehirdeki trafiğe el atardım’’ diyen vatandaş ‘’Trafiği rahatlatmak için ciddi çalışmalar yapardım’’ dedi.

‘EMEKLİLERİMİZE SOSYAL TESİSLER YAPARDIM’
Mikrofon uzattığımız Samsun halkından gelen birbirinden değişik cevaplar içinde en ilginç olanı bir gencin kameramıza söyledikleriydi. ‘’Emeklilere şehrin içinde ama, şehrin gürültüsünden uzak güzel bir sosyal tesis yapar ve onların hoşça vakit geçirmesini sağlardım’’ diyen bu gence destek ise, röportaj yaptığımız sırada emekli bir vatandaştan geldi.

‘YÖNLENDİRİCİ TABELALAR KONULMALI’
Mikrofon uzattığımız vatandaşlardan şehre misafir olarak geldiğini belirten bir bayan ise, Samsun’a ilk kez geldiğini ve şehirde gitmek istediği belli noktalara ulaşmakta zorluk çektiğini söyledi. Kent merkezinde insanların gezebileceği yerlere ve müzelere dair yönlendirici tabelaların konulması gerektiğini, bunun büyük bir eksiklik olduğunu ifade eden bu vatandaş ‘’Şehrin bilinmesi ve özellikle şehre ilk kez gelmiş misafirler için bu gerekli’’ şeklinde konuştu.

‘SAHİL GÜZEL FAKAT, ŞEHİRDE ÇARPIK KENTLEŞME  VAR’
Şehrin sahiline iyi bir emek verildiğini vurgulayarak, emekleri geçenlere teşekkür eden vatandaş, şehrin mimarisinden yakındı. Şehirdeki ilk dikkat çekici noktanın, şehrin mimarisi olduğunu kameramıza yansıtan vatandaş, ‘’Ciddi bir çarpık kentleşme ve mimari bozukluk var. Bunun bir an önce düzeltilmesi gerekiyor’’  diye konuşarak, ‘’Şehir mimarisinin düzeltilmesi ve iyi bir şehir planlaması yapılması gerekiyor’’ dedi.
 
‘CUMHURİYET MEYDANI GENİŞLETİLMELİ’
Şehir merkezinde bulunan Cumhuriyet Meydanı’nın binalar arasında kaldığını ve alanın daraldığını ifade eden vatandaşlar ‘’Samsun bir büyükşehir. Büyük şehrin meydanı da geniş ve ferah olmalı. Yaşlısıyla genciyle ve şehre her gelenin mutlaka yolunun geçtiği Cumhuriyet meydanına yetkililer el atmalı, burayı genişletmeliler. Bizim ilk çözeceğimiz bu olurdu'' ifadesini kullandı.
 
‘TRAMVAYI ÜNİVERSİTEYE GETİRİRDİM’
Tramvayın henüz üniversiteye yolcu hizmeti vermediğini söyleyen bir öğrencinin cevabı ise, ‘Eğer Samsun’u ben yönetseydim ilk el atacağım konu üniversiteye tramvay hizmetini bir an önce hayata geçirirdim’’ şeklinde oldu.
 
(Emir Dursun Akar)


 

Son Güncelleme: 01.12.2016 17:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
CEVDET 2016-11-30 10:23:48

samsun un sanayisi Gaziantep gibi üniversitesi Eskişehir gibi olması için geniş bir sanayi alanına ve 2. devlet üniversitesine ihtiyaç var