banner388

Ünlü Estetik Cerrah Hayati Akbaş: ‘O Karar! Sağlık Kenti Samsun’un İmajına Büyük Zarar Verir’

Samsun Çarşamba havalimanının 3 ay boyunca kapatılacak olması sağlık sektörünü nasıl etkileyecek? Sağlık kuruluşlarının ve hastaların uğrayacağı zararlar nedir? Samsunhaber.com sordu, dünyaca ünlü Estetik-Plastik ve Rekonstrüktif Cerrah Doç.Dr. Hayati Akbaş cevapladı.

Ünlü Estetik Cerrah Hayati Akbaş: ‘O Karar! Sağlık Kenti Samsun’un İmajına Büyük Zarar Verir’

Samsun Çarşamba havalimanının 3 ay boyunca kapatılacak olması sağlık sektörünü nasıl etkileyecek? Sağlık kuruluşlarının ve hastaların uğrayacağı zararlar nedir? Samsunhaber.com sordu, dünyaca ünlü Estetik-Plastik ve Rekonstrüktif Cerrah Doç.Dr. Hayati Akbaş cevapladı.

10 Aralık 2016 Cumartesi 18:03
Ünlü Estetik Cerrah Hayati Akbaş: ‘O Karar! Sağlık Kenti Samsun’un İmajına Büyük Zarar Verir’

Pistinde meydana gelen çökme nedeniyle 1 Mart-31 Mayıs tarihleri arasında yolcu hizmetine 3 ay boyunca ara verecek olan Çarşamba havaalanının kapatılması kararına esnaf ve vatandaşlar tepki vermiş, ‘’Kapatılması beraberinde çeşitli mağduriyetleri getirecek olmasının yanı sıra, ciddi ekonomik kayıplar yaşanacak. Kapatılmadan onarılsın, yolcu hizmeti durdurulmadan da çalışmalar yapılabilir. Bu Samsun için olumsuz eleştirilere yol açar’’ şeklinde konuşarak yetkililere seslenmişlerdi. Çeşitli meslek gruplarının ve özellikle iş dünyası bu karara itiraz etmiş, hatta konu Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne kadar taşınmış, havaalanının kapatılıp ya da kapatılmayacağı konusunda Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ‘’Havaalanının onarımının yapılması için kapatılması gerekli. Kapanmadan çözülmesi mümkün değil’’ şeklinde konuşarak son noktayı koymuştu.
 
FBM Tıp Merkezi kurucusu ve FMB Estetik Klinikleri sahibi ünlü Plastik-Estetik ve Rekonsrüktif Cerrah Doç.Dr. Hayati Akbaş’la havalimanının kapatılacak ve 3 ay boyunca yolcu hizmeti vermeyecek olmasının sağlık sektörünün ve Samsun’un bundan nasıl etkileneceğini konuştuk. Bölge İstihbarat Özel Haber Şefimiz Emir Dursun Akar’ın sorularını yanıtlayan Akbaş, ‘’O karar, bir sağlık kenti olan Samsun’un imajına büyük zarar verir. Ekonomi de yaratacağı ciddi kayıpları da unutmamak lazım’’ dedi.

 
‘BİR SAĞLIK KENTİ OLAN SAMSUN’UN İMAJINA BÜYÜK ZARAR VERİR’
‘Havaalanının kapatılması bir sağlık kenti olan Samsun’un imajını büyük ölçüde zedeler ve zarar verir’ diye konuşan ünlü Estetik Cerrah Hayati Akbaş, ‘’Böyle büyük bir şehrin ve en önemlisi de bir sağlık kenti haline gelmiş, bir marka olmuş Samsun’un havalimanının kapatılacak olması, bundan mahrum bırakılması sağlık sektörünü önemli ölçüde etkileyecektir. Havalimanının kapatılması, yolcu hizmeti vermeyecek olması bu 3 ay dahi olsa, olumsuz eleştirilere yol açacağı gibi, ciddi ekonomik  kayıplar yaşanmasına da sebep olacaktır. İnsanlar eskiden hastalandıklarında bulundukları şehirlerde ki hastaneler yerine İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlere giderler ve oralarda tedavi olmak isterlerdi. Şimdi o büyük şehirlerden biri de hiç şüphesiz Samsun. Sağlık da,  gerek hastane ve klinikler açısından olsun, gerekse hekim açısından olsun hastaların yoğun olarak tercih ettikleri Samsun’un havalimanının kapatılması gibi bir durum hem sağlık kuruluşlarında olumsuz etki yaratacak, hem de hasta mağduriyetleri yaşanacak. Tabii burada yine bahsettiğim gibi,  şehrin imajının  zarar görecek olmasının yanı sıra,  o tarihlere hasta randevuları verilmiş olan ve hastaları hava yoluyla gelecek olan sağlık kuruluşları da zor durumda kalacaklar ciddi ekonomik kayba uğrayacaklar. Hastaların mağduriyeti ise, apayrı bir konu. Onu düşünmek bile istemiyorum. Bu bir prestij kaybına da yol açacaktır’’ şeklinde konuşarak yaşanacak mağduriyetlere ve Samsun’un bundan nasıl etkileneceğine açıklık getirdi.

‘KAPATILMAMASI SAMSUN İÇİN BÜYÜK KAZANÇ OLUR’
Hava taşımacılığının ve bir havalimanının o şehrin can damarlarından biri olduğunun da altını çizen Akbaş, ‘’İnşallah son anda bir çözüm yolu bulunarak, tüm bu mağduriyetlerin ve ekonomik kayıpların yaşanmaması adına sevindirici bir haber alırız. Aksi taktirde Samsun olarak bundan olumsuz etkileneceğiz. Düşünsenize, İstanbul’a 3 ay değil, 3 gün uçak inmeyeceğini bir düşünün. İstanbul biter, ekonomisi alt üst olur, prestij ve karizma denen hiçbir şey kalmaz İstanbul için. Ulaşım ve iletişim çağının ileri derecede yaşandığı  bir çağda , bir havalimanında uçak inişlerinin ve kalkışlarının geçici bir sürede olsa durdurulması demek, o şehrin bundan her şeyiyle olumsuz etkileneceği demektir. Sağlık turizmini sekteye uğratacak olan bu karar, bunu kendi kliniğim ve diğer klinikler ve  sağlık kuruluşları adına da söylüyorum inanılmaz derece de, inanılmaz sayıda hasta sayısında düşüşler yaşanacaktır. Ve o tarihlere verilmiş randevular iptal edilip, tekrar o hastaların gelmesi mümkün olmayacağından dolayı da, sağlık kuruluşları ve hastalar arası itibar kaybı da yaşanacaktır. Samsun’u önemli sorunlarla ve ciddi ekonomik kayıplarla  baş başa bırakacak bu karardan vazgeçilmesi, Samsun’un ismine, prestijine  büyük kazanç olacaktır. Son anda bir çözüme ulaşılması ve havalimanının kapatılmamasını temenni ediyoruz’’ ifadelerini kullanarak, yetkililerin buna sessiz kalmayacaklarından umutlu olduklarını belirtti.
 
‘UÇAĞIN İNMEDİĞİ BİR KENTE HASTALAR GELMEK İSTEMEZLER’
Sağlık hizmeti almak isteyen hastaların programlarını çok detaylı bir şekilde hazırladıklarını ve yaptıkları programları kolay kolay değiştirmediklerini de dile getiren ünlü Estetik Cerrah Hayati Akbaş, havalimanının kapatılmaması gerektiğinin sağlık turizminde kendilerinin olduğu kadar hastalar açısından da  önem arz ettiğini  vurgulayarak sözlerine şöyle devam etti, ‘’ Öylesine ince düşünen ve tedavi programlarına sadık kalan hastalarımız var ki, uçağın inmediği, havalimanının olmadığı bir şehre  gelip de tedavi yaptırmak istemeyebilirler. Ve özellikle de, sağlıkta estetik hizmeti almak isteyen, bize gelen hasta grupları çok özel insanlardır. Bunların çoğunluğu da yurtdışından gelmekte ve misafirimiz olmaktadırlar. Yurtdışından gelmek isteyen hastalarımız, daha buraya gelmeden telefonla bizi arayarak havalimanı ile Tıp Merkezimiz arasında ki mesafeyi soruyorlar. Yine biraz önce bahsettiğim gibi programlarının dışına çıkmayan, programlarını aksatmayan bu insanlar havalimanının bizimle arasında olan mesafeyi sorarak, detayları öğrenip, kısa bir sürede ulaşım sağlamak istiyorlar’’
(Emir Dursun Akar)
 

Son Güncelleme: 13.12.2016 10:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.