banner388

Şehit Babasından Yürek Yakan Feryat

Samsun’un 19 Mayıs İlçesinde yaşayan Yörük ailelerden 72 yaşındaki Türker Yıldız’ın , ‘’Yörüklerin evleri yıkılmak isteniyor. Bu evde şehidimin hatıraları var. Oğlumun hatıralarıyla dolu evimi yıkmayın’’ diye seslenişi yürekleri dağladı.

Şehit Babasından Yürek Yakan Feryat

Samsun’un 19 Mayıs İlçesinde yaşayan Yörük ailelerden 72 yaşındaki Türker Yıldız’ın , ‘’Yörüklerin evleri yıkılmak isteniyor. Bu evde şehidimin hatıraları var. Oğlumun hatıralarıyla dolu evimi yıkmayın’’ diye seslenişi yürekleri dağladı.

21 Aralık 2016 Çarşamba 14:22
Şehit Babasından Yürek Yakan Feryat

19 Mayıs İlçesine bağlı Geleriç Mevkii, Yörükler Mahallesinde yaşayan şehit aileleri  önümüzdeki günlerde  evlerinin yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya. 1991 yılında şehit düşen Bafralı Piyade Komando Er, Adem Yıldız’ın babası Türker Yıldız, ‘’Oğlum bu evde evlenecekti. Bu evde şehidimin hatıraları var. Evimizi yıkmayın. Buna dayanamam’’ diye yetkililere seslendi. Samsunhaber.com’a duygularını anlatan bir şehit ailesinden Bölge İstihbarat ve Özel Haber Şefimiz Emir Dursun Akar’ın deklanşörüne ve kalemine yansıyan vicdanları sızlatan işte o haber….

 
‘BU EV ŞEHİDİMİN HATIRALARIYLA DOLU’
Hukuki süreç tamamlanmadan ellerine yıkım tebligatlarının gelmeye başladığını iddia eden Yörükler mahallesinde yaşayan Yörükler ve şehit ailelerinden 1991 yılında Irak sınırında şehit düşen Piyade Komando Er Adem Yıldız’ın  babası Türker Yıldız,  ‘’Bu nasıl insanlık. Ben canımın içini şehit verdim. Vatanımıza, bayrağımıza canımız feda. Benimle birlikte başka şehit ailelerimiz de var. Hiç acımadan, vicdanları sızlamadan evlerimizi yıkacaklar. Şehidimin, şehitlerimizin hiç hatırı yok mu? Bu ev oğlumun hatıralarıyla dolu‘’ diye gözyaşları içinde yetkililere seslendi.

 
O EVDE DÜĞÜNÜ OLACAKTI 
Şehit Er Adem Yıldız’ın, babasının ‘’Oğlum artık burada yaşayacağız. Buralar bizim yuvamız, toprağımız, yaşayacağımız ve ömrümüzü geçireceğimiz yer olacak.  Hele bir hayırlısıyla teskereni al gel düğününü bu evde yapacağım’’ sözleriyle çok sevindiğini gözyaşları içinde anlatan baba Yıldız, ‘’ nasip olsaydı şehidim de burada ömrü boyunca yaşayacaktı. Teskeresinden sonra, düğününü bu evde yapacaktık. Ama o en yüce mertebe Şehitlik mertebesine ulaştı. Şimdi ise, oğlumun hayallerini yaşattığımız bu ev, şehidimin hatıralarıyla birlikte yok olup gidecek’’ dedi.

 
‘BİRAZ VİCDANLARININ SESLERİNİ DİNLESİNLER’
Gözü yaşlı baba sözlerine şöyle devam etti;  ‘’Bizler insanız, bizler bu ülkenin vatandaşıyız. Bizleri ve şehit ailelerini evlerimizi yıkarak, sokakta bırakacak olanlar başlarını yastığa nasıl rahatça koyacaklar. Rahat uyuyabilecekler mi? Vicdanları onları hiç mi rahatsız etmeyecek? Lokmalar boğazlarında düğümlenmeyecek mi? acaba. Bizler evsiz kaldığımızda ve bunu gördüklerinde’’

 
‘TEK DERTLERİ BİZ Mİ? OLDUK’
Şehit Er’in annesi Ayla Yıldız ise, ‘’Yavrularımızı tek tek şehit veriyoruz. Hepimizin gözlerinin yaşlı, yüreklerinin yangın yerine döndüğü bu günlerde tek dertleri biz mi? olduk. Bu vicdansızlık niye? Bizlerin evlerini yıkarak, biz şehit ailelerinin şehit verdiğimiz yavrularımızın kemiklerini sızlatacaklar. Canını bu vatan için seve seve feda eden şehidimin hiç hatırı yok mu? Gözlerimiz yaşlı, umudumuz kırık ve içimizde şehit yavrumun anılarıyla yaşıyoruz’’ diye üzüntüsünü dile getirdi.


'SAHİBİMİZ YOK'
Yörüklerin Evlerinin yıkılmasına ve şehit ailelerinin feryatlarına kimsenin kulak vermediğini ve sahipsiz kaldıklarını vurgulayan baba Türker Yıldız ve anne Ayla Yıldız, ''Allahtan başka sahip çıkanımız yok. Hangi kapıyı çalsak, hep aynı hüsranla karşı karşıya kaldık. Duyun bizlerin feryadını. Bizlerin sesine de kulak verin. Vatanı, milleti ve bayrağı için canlarını vermeye dünden razı olan biz yörükleri sahipsiz bırakmayın. Çünkü bizler bu topraklarda doğduk, bu topraklarda son nefesimiz vereceğiz. Vatanımızdan, yaşadığımız topraklardan asla ayrılmayız'' şeklinde konuşarak kendilerine sahip çıkılmalarını dile getirdiler.

Son Güncelleme: 22.12.2016 17:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
mağdur 2016-12-21 13:22:12

Bu yaştaki insanlara güç yetiyo fırsat bu fırsat.Samsında tek kaçak yapı yörüklerde.

Avatar
YURTSEVER 2016-12-21 14:39:54

İnşAllah bu feryatlar ilgililerin kulaklarına gider.Bir kez daha durup düşünürler.İnsanın, hukukun, adaletin çiğnendiği hiçbir proje kamu vicdanında değer bulmaz.Bu unutulmamalı, bu insanlar bu muameleyi haketmiyor !!!!

Misafir Avatar
Moda tur sevdalıları. 2016-12-23 05:42:19 @YURTSEVER

Okuyan duyar kardeş sen merak etme!..

Beğenmedim! (0)
Avatar
VATANDAŞIN BİRİ 2016-12-21 18:34:00

Büyük Şehir belediye başkanı umarım bu haberi okursun okursunda belki yüreğine biraz insaf gelir.seni bu halk başa getirdi yani sen bizler sayesinde ordasın.ama ne yapıyorsun zamanında sana sahip çıkanlara vatanın selameti için evlatlarını şehit verenlere böylemi sahip çıkıyosun.acelen ne ki bu kadar insanı bu kış kıyamette sokağa atıyosun.kendi hayallerini gwrçekleştirmek için bu insanların hayallerini yıkma.unutma yukarıda Allah var.

Avatar
YÖRÜKLER MAĞDURUR 2016-12-22 05:19:17

HER GÜN ŞEHİT VERDİĞİMİZ BU GÜNLERDE ŞEHİTLİĞİN KUTSAL OLDUĞU BU TOPRAKLARDA ŞEHİT ANA VE BABALARININ EVLERİNİN YIKAN ZİHNİYET UTANSIN.

Avatar
YÖRÜKLER MAĞDURU 2016-12-22 05:26:20

LÜTFEN BÜTÜN VİCDANLI İNSANLARI SAĞ DUYUYA DAVET EDİYORUM.BU İNSANLARI MAĞDUR ETMEK SİZE HİÇ BİR ŞEY KAZANDIRMAYACAK.

Avatar
Tahsin 2016-12-22 09:42:14

Bu ailenin evini yiksalar bile ev gostermeleri gerekiyor hazine yer degildir heralde tapuluysa bu kadarda yikim icin gidilmeden önce başka bir ev tedarik edilmesi gerekir saygilar

Avatar
YÖRÜKLER 2016-12-22 14:53:37

Allah razı olsun. Şehit babamızın haberini okurken içimiz parçalandı. Emir oğlumuz, kardeşimiz Allah senden ve kurumundan razı olsun. Haberi okurken içimiz dağlandı. STek sahibimizin siz olduğunu anladık.sabaha kadar uyuyamadık.Allah sizlere dert vermesin....

Avatar
Ytk 2016-12-22 15:46:48

Ben Şehit KARDESIYIM BÜYÜK SEHIR BELEDIYE BAŞKANI RANDEVU BILE VERMIYO AMA SEHIT CENAZELERINDE BASINA GUZEL RESIMLER VERIYO ALLAHA HAVALE EDIYORUM KENDILERINI