banner388

Samulaş A.Ş. kapılarını Samsunhaber.com’a açtı

Samulaş A.Ş. yetkilileri kapılarını Samsunhaber.com’a açarak tramvaylar hakkında merak edilen birçok konu hakkında bilgi verdi.

Samulaş A.Ş. kapılarını Samsunhaber.com’a açtı

Samulaş A.Ş. yetkilileri kapılarını Samsunhaber.com’a açarak tramvaylar hakkında merak edilen birçok konu hakkında bilgi verdi.

24 Nisan 2017 Pazartesi 17:46
Samulaş A.Ş. kapılarını Samsunhaber.com’a açtı

Samsun HaberSamulaş A.Ş. Genel Müdürü Kadir Gürkan ve Bakım Onarım Müdürü Ziya KalafatSamsun’da Tramvay’da Büyük İhmal” başlığıyla yayınlanan haberin ardından konu hakkında açıklama yaptı. Samulaş A.Ş. Genel Müdürü Kadir Gürkan, “Tüm gücümüzle Samsun için çalışıyoruz. Eğer bir hatamız olursa veya gözümüzden kaçırdığımız bir nokta olursa; hatamızı gösterene de ayrıca teşekkür ederiz. Samulaş olarak Samsunluların tüm taleplerine ve şikayetlerine cevap vermeye çalışıyoruz” dedi.

“Tramvaylarımızda Her An Dolu Yangın Tüpleri Bulunuyor”

Samsunhaber.com’un haberine konu olan tramvaydaki yangın tüpleri ile ilgili açıklama yapan Samulaş A. Ş. Bakım Onarım Müdürü Ziya Kalafat ise, “Yangın tüplerinin belirli süreler içerisinde tekrar dolum yapılması gerekiyor. Zaten bu dolum sürelerini yangın tüplerini üzerinde de yazmaktadır. Biz bu sürelere azami derece dikkat ediyoruz. Aynı zamanda araçlarımızın boş yangın tüpleriyle gezmemesi için araçlarımızda bulunan tüplerin dolumunu dönüşümlü olarak yapıyoruz. Yolcu kabinindeki yangın tüplerinin dolum zamanı geldiği zamanlarda sürücü kabininde mutlaka dolu yangın tüpü bulunuyor. Aynı şekilde sürücü kabinlerindeki yolcu tüplerinin dolumu yapıldığı esnada yolcu kabinlerinde dolu tüpler bulunuyor” dedi. Kalafat, Samsunhaber.com’un haberine konu olan olayda ise yolcu kabinindeki tüpün dolumda olduğunu ama o tramvayda sürücü kabinlerin dolu yangın tüpleri bulunduğunu söyleyerek herhangi bir ihmal olmadığını belirtti.

“Tramvaylarda Yangına Karşı Dayanıklı Malzemeler Kullanıyoruz”

Kalafat, “Bunun haricinde tüm tramvaylarımızda yangın detektörü var. Aksi bir durumda tramvay sürücüsüne direkt uyarı gidiyor. Aynı zamanda araçlarımızın içindeki bütün ekipmanları yanmaya karşı dayanaklı malzemelerden seçiyoruz. Örneğin koltuk kılıflarını alırken yanmaya karşı dayanıklılık standartlarını kesinlikle gözetiyoruz” diye konuştu. Bunun yanı sıra tramvaylardaki yangın tüpleri sayısı hakkında bilgi veren Kalafat, “ İtalyan tramvayı dediğimiz 32 metrelik tramvaylarımızda 3 tane yangın tüpümüz var. Bunların ikisi 2 ayrı sürücü kabininde birisi de ortada yolcu kabininde bulunuyor. 40 metrelik Çin tramvayı dediğimiz tramvaylarımızda 5 adet yangın tüpü bulunmaktadır” diye konuştu.

“Ozon Gazı İle Temizliyoruz”

Bunların yanı sıra tramvaylarda yapılan bakım ve dezenfekte çalışmaları hakkında bilgi veren Kalafat, 21 kişilik bir ekibin sadece tramvayların günlük bakımlarıyla, 10 kişilik bir ekibin ise tramvayların günlük temizlik ve dezenfekte çalışmasıyla ilgilendiğini söyledi. Kalafat, bu ekiplerin haricinde tramvay raylarının, trafolarının ve durakları için özel bakım ekiplerinden olduğunu belirtti. Ziya Kalafat, Tramvaylara günlük rutin bakım onarımları haricinde 10bin km bakımı, 30 bin km bakımı, 60 bin km bakımı gibi özel bakımlar da yapılmakta olduğunu vurguladı. Kalafat, “Her gün her bir aracın günlük bakımı yapılır. Aynı zamanda temizlik ekibimiz gelir araçlarımızın günlük temizliğini yapar. Bunun yansıra araçlarımızda 15 günde 1 ozon gazı ile dezenfeksiyon yapılmaktadır. Kendi ozon gazı üretim cihazımız var. Araçlarımızı dezenfeksiyona aldığımız zaman kapalı bir ortamda araçlarımızın içini tamamen ozon gazıyla dolduruyoruz ve temizlenmesi için bekliyoruz. Ozon gazı aynı zamanda sağlık ve gıda endüstrilerinde kullandığı bir dezenfeksiyon aracı. Biz de sağlık standartlarına uygun bir ürün olarak gördüğümüz için ozon gazını kullanıyoruz. Bu otobüslerimiz ve teleferik kabinlerimiz için de geçerlidir. 15 günde 1 tüm araçlarımız ozon gazı ile dezenfekte edilmektedir. Günlük temizliğimiz esnasında da zaten her aracımıza bir saat ayrılıyor” şeklinde konuştu.

Yasir BABA

Son Güncelleme: 24.04.2017 17:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
alkış 2017-04-24 21:45:47

Kim ne kadar eleştirirse eleştirsin adamlar layıkıyla çalışıyor. Particilik yapıp karalamaya gerek yok. Canı gönülden tebrik ediyorum ve hizmetlerinin devamını diliyorum.

Avatar
Ahmet 2017-04-24 22:55:37

Soforlerınız şoförlük yapmıyor yolcu taşırken adam ne sağına ne soluna bakıyor telefonunla oynuyor nsl emanet edıyonuz vıdıosu var gosterım sıze

Avatar
ergin 2017-04-25 09:06:54

bırakın adamlar işini yapsın.samsuluyum iş icabı yaklaşık 17 yıldır başka bir ilde yaşıyorum ve inanın belediye mevcut tramvay hattına 17 yılda sadece 3 km ilave yaptı.bakın samsun belediyesinin son 10 yılda yaptıkları ortada.samsunu ve samsunluyu seviyoruz.

Avatar
Samsun55 2017-04-25 17:14:23

Topluma yakışır bir şekilde toplu taşıma hizmeti verdiğiniz için çok teşekkür ederim,Otobüsleriniz ve tramwaylarınız kışın dahi tertemiz ne otururken nede ayakta tutacaklara tutunurken rahatsız olmadan ulaşım yapıyoruz,Emeklerinize sağlık...Hergün bu araçların temiz olması kolay olmasa gerek,bazı toplu taşımalardaki kabalık ve kirlilikleride görüyoruz

Avatar
Ziyaaaa 2017-04-26 07:59:28

Ziya bey verdiğiniz bilgilerden çok etkilendim birgün gelsem kapılarınızı bana da acarmısınız ;)

Avatar
Vatandas 2017-04-26 15:10:36

Şu vardiyali calisan makinist ve şöforleri peş pese vardiyaya cağirip milletin can güvenligini tehliye atmayin... bu dağlari ben yarattim asarim keserim ayaklarini birakin lutfen