banner388

Samsunlu Sıra Dışı Başkandan Çok Özel Açıklamalar

Sosyal medyada yaptıkları paylaşımlarla taraflı tarafsız birçok kişinin sempatisi kazanan Liberal Demokrat Partinin Samsun İl Başkanı Samet Menteşoğlu, Samsunhaber.com’a çarpıcı açıklamalarda bulundu. Anayasa değişikliği hakkındaki görüşlerini açıkladı.

Samsunlu Sıra Dışı Başkandan Çok Özel Açıklamalar

Sosyal medyada yaptıkları paylaşımlarla taraflı tarafsız birçok kişinin sempatisi kazanan Liberal Demokrat Partinin Samsun İl Başkanı Samet Menteşoğlu, Samsunhaber.com’a çarpıcı açıklamalarda bulundu. Anayasa değişikliği hakkındaki görüşlerini açıkladı.

11 Mart 2017 Cumartesi 14:27
Samsunlu Sıra Dışı Başkandan Çok Özel Açıklamalar

Samsun Haber - 1989 doğumlu asıl mesleği avukatlık olan Samet Menteşoğlu, Liberal Demokrat Parti’yi ve referandum süreci hakkında birbirinden ilginç açıklamalarda bulundu. Ofisimizi ziyaret eden genç siyasetçi, Samsun basınında bugüne kadar sadece Samsunhaber.com’un kendileriyle söyleşi yaptığını belirterek, teşekkürlerini iletti.

https://www.samsunhaber.com/images/upload/ldp-foto-1.jpg

“Sağ-Sol Tartışmaları Çok Saçma”

Samsunhaber: Liberal Demokrat Parti nasıl bir partidir? Neler vadeder? Diğer partilerden farkı nedir?

Samet Menteşoğlu: Liberal Demokrat Parti’nin Türk siyasetinde yeri şudur; Biz klasik liberalizmi temel kriterleri esas alarak siyaset yapan bir partiyiz. Özel mülkiyete dayalı, serbest piyasa sitemini savunan ve temel insan hakları ile bireysel özgürlükleri üzerine kurulu bir siyasi sistem inşa etme amacı taşıyan insanlarız. Türk siyasetinde ise bir siyasi fikrin ana akımını temsil ettiğimiz için yerimizin önemli olduğunu düşünüyoruz.

Samsunhaber: Liberal Demokrat Parti dışardan bakıldığı zaman sadece belirli bir zümrenin partisiymiş izlenimi veriyor. Sadece zenginlerin partisi diyenler var.

Samet Menteşoğlu: Halbuki Türkiye’deki liberaller çok fakir…(gülüşmeler)

Samsunhaber: Peki, bilindik sağ ve sol parti konseptlerinden hangisine daha yakınsınız?

Samet Menteşoğlu: Bana göre ‘sağda mıyız, solda mıyız’ gibi tartışmalar çok saçma ve yersiz. Bunları pek önemsemiyorum. Sağ ve sol gibi kavramlar, insanların çevresindeki insanları kendi düşüncelerine göre yerleştirdikleri kalıplardan ibaret.

“İnsanlar Kalabalıklardan Kopmamak İçin Bize Oy Atmıyorlar”

Samsunhaber: Özellikle son seçimler sosyal medya vesilesi ile Türkiye genelinde en sükse yaptığınız seçim dönemi oldu. Özellikle gençlerin ilgisini çekmiştiniz. Peki, bu seçim sonuçlarına neden tam olarak yansımıyor?

Samet Menteşoğlu: İnsanların seçimlerde oy vermesi içinde sosyal ve psikolojik birçok sebep var. Bireylerin kalabalıkların arkasından gitme eğilimleri var. Türkiye’de de olan bu. Muhafazakar olanlar zaten AKP’nin arkasından gidiyor. Kendini muhalif hissedenler ise CHP’nin arkasından gitmeyi tercih ediyor. Bu durum onları tamamen tasdik ettiklerinden değil kalabalıklardan ayrı kalmamak için oluyor.

https://www.samsunhaber.com/images/upload/ldp-3.jpg

“Küçük Partilere Oy Atarsam AKP’ye Yarar Diye MHP’ye Oy Atanlar, Şu An Durumdan Memnunlar Mı?”

Biz seçim sonuçlarını kendi durumumuza özel değerlendirirsek; bir önceki seçimde 15 bin olan oyumuzu son seçimde 27 bine çıkarmayı başardık. Bunda sosyal medyanın büyük bir etkisi de var ama tek etken bu değil tabiki. Sempatizanlarımız aslında çok fazla. Fakat insanlar ‘oyum acaba boşa mı gidecek’ klişesine takıldıkları için bize oy atmaya çekiniyorlar. Aslında hiçbir oy boşa gitmez. Gerçekten LDP’nin politikalarından hoşlanan insanların LDP’ye oy atması; en azından kendilerini tam olarak ifade etmeleri anlamına gelir. Bu da esasen bireyler için önemli bir şey. Şu da var; bir partiye yaramasın diye gerçekten sevmedikleri başka bir partiye oy veren vatandaşların yanıldıklarını düşünüyorum. Mesela son seçimde AKP’ye yaramasın diye MHP’ye oy verenler, şu an içinde bulunduğumuz referandum sürecinde verdikleri oylardan memnunlar mı acaba?

“Samsunhaber.com’a Bize Kendimizi Anlatma Fırsatı Verdikleri için Teşekkür Ediyorum”

Samsunhaber: Başka neler oy artışınızı engelliyor olabilir?

Samet Menteşoğlu: Bizim oy oranımızın artmasının önündeki en büyük engellerden biri de; halka kendimizi tanıtma olanaklarımızın kısıtlı olması. Devlet desteği alamadığımız için afiş asmak, miting düzenlemek gibi faaliyetler bizim için çok zor oluyor. Medyada da yer bulmakta da zorluk çekiyoruz. Yerel planda bakarsak örneğin; Samsun medyasında ilk defa sizin sayenizde kendimize yer bulmuş olacağız.

https://www.samsunhaber.com/images/upload/ldp-2.jpg

“2010 Referandumunda Ekran Yıldızları Anayasa Hukukçuları iken Bugün Okullarından Atılıyorlar”

Samsunhaber: Peki, son olarak referandum hakkında partinizin fikri nedir?

Samet Menteşoğlu: Biz başından itibaren ‘Hayır’ diyeceğimizi güçlü bir şekilde ifade etmiştik. Anayasa değişikliği sürecinin ise en başından itibaren sağlıklı bir şekilde ilerlemediğini düşünüyoruz. Anayasa hazırlanması çok hassas bir konu. Bu kadar aceleye getirilerek ve işin gerçek uzmanları olan Anayasa hukukçularının fikirlerinin bu kadar az dikkate alınarak anayasa değişikliği yapmak ülkemiz için iyi sonuçlar doğurmayacaktır.2010 referandumunu hatırlarsanız, ekran yıldızları anayasa hukukçularıydı, şu an ise anayasa hukukçuları üniversitelerden atılıyor. Bundan dolayı referandum süreci başından beri bana anti demokratik geliyor.

“Hayır Çıkarsa Demokratikleşme İçin Bir Umudumuz Olacak”

Samsunhaber: Sizce evet çıkarsa ne olacak?

Samet Menteşoğlu: Ben bu referandumu köprüden önceki son çıkış olarak görüyorum. ‘Evet’ çıkarsa hepimizin hayal ettiği demokratik ülke olma hayalinden uzaklaşmış olacağız. Bireylerin özgürlük alanları kısıtlanmış olacak. Devlet daha da güçlenecek. Bu da bizim gibi çıkış noktası bireysel özgürlükleri arttırmak olan bir partinin kabul edebileceği bir şey değil. ‘Hayır’ çıkarsa da; ülkemiz bir anda günlük-güneşlik bir ülke olmayacak. Çünkü devlet yapımızda daha temel sorunlarımız var. Ama ‘hayır’ çıkması en azından demokratik bir ülke olma umudumuzu güçlendirerek yaşatmamıza neden olacaktır.

https://www.samsunhaber.com/images/upload/ldp-4.jpg

Yasir BABA

Son Güncelleme: 13.03.2017 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.