banner388
banner390
banner410
banner408

Samsunlu Emekli Promosyon müjdesine Ne Dedi?

Yaklaşık 12 milyon emeklinin beklediği promosyonun yıl sonuna kadar verileceğini açıklayan  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun müjdesine emekliden ne yanıt geldi? Ödenecek tutara emeklinin cevabı ne oldu?

banner269

Samsunlu Emekli Promosyon müjdesine Ne Dedi?

Yaklaşık 12 milyon emeklinin beklediği promosyonun yıl sonuna kadar verileceğini açıklayan  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun müjdesine emekliden ne yanıt geldi? Ödenecek tutara emeklinin cevabı ne oldu?

07 Kasım 2016 Pazartesi 11:54
Samsunlu Emekli Promosyon müjdesine Ne Dedi?

Milyonlarca emekliyi ilgilendiren promosyon ile ilgili Samsunlu emekliler ne dedi? Emekliye verilecek promosyon tutarı ne kadar olacak?  Verilecek promosyon emekliyi memnun etti mi? Samsunhaber.com Samsun caddelerinde emeklinin nabzını tuttu, birbirinden ilginç röportajları kamerasına yansıttı. İşte, samsunhaber.com Bölge İstihbarat ve Özel Haber Şefi Emir Dursun Akar’ın objektifine ve kamerasına yansıyan o röportaj…
 

‘MERCEDES ALACAĞIM’
Maaşlarının yetersiz olduğunu ve verilecek olan promosyonun çok az olduğunu dile getiren Samsunlu bir emekliden gelen en ilginç gelen yanıtlardan biri ‘’400 lirayı alıp gezer yerim ve daha da olmadı Mercedes araba alırım’’ sözü oldu.

‘ACINACAK HALDEYİZ’
1200-1300 lira civarında emekli maaşı aldığını ifade eden bir başka emeklinin kameramıza söylediği ise, yıllarca hafızalardan silinmeyecek cinsten. Acınacak durumdayız diyen emekli bir vatandaş, ‘Aldığım maaşla geçinemiyorum. Onu da, iade edeyim’ şeklinde oldu.

‘VERİRLERSE OYUM HÜKÜMETE’
Biz emekliler promosyonu hakkettik ama hala vermediler diye iddia eden Samsunlu  emeklilerden bir diğerinin ifade ettiği söz seçimlerde vereceği oyla ilgiliydi. ‘Verirlerse oyum hükümete’ diye konuşan emekli bir vatandaş, promosyon vermezlerse ‘oy ’da vermeyeceğim. dedi.

‘HÜKÜMETİMİZDEN ALLAH RAZI OLSUN’
Yunanistan’ın ekonomik krizle boğuştuğunu, emekliye ve çalışana ödeme yapamadığını vurgulayan emekliden verilecek promosyona  gelen bir başka  cevap ise şöyle, ‘’Yunanistan bir Avrupa ülkesi ve battı. Bırakın emekliyi çalışanına dahi para veremiyor. Türkiye’de  Yunanistan’ın nüfusundan fazla emekli var. Hükümetimizden Allah razı olsun.Hükümetimizin emeklisine en müreffeh şekilde aidatlarını vereceğine inanıyorum’’
 
‘MAAŞIMIZ AZ, PROMOSYON YETERSİZ’
‘Emeklinin maaşı zaten az. Alacağımız promosyon yetersiz. Emekliler geçim sıkıntısı çekiyorlar. Emekliye destek çıkılması ve ödenecek promosyonun daha fazla olması gerek’ diye yetkililere seslenen emekliler sözlerine şu şekilde devam etti, ‘’Emekliler zor durumda ve aldığımız maaş bize kafi gelmiyor. Yetkililer emekli maaşları tekrar gözden geçirmeli. Geçinemiyoruz’’
 
 ’HER YIL OCAK AYINDA’
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun emekli promosyonun en geç yıl sonuna kadar verileceğini  duyurmasıyla birlikte milyonlarca emekli de, kendilerine ödenecek miktarı ve promosyon detaylarını merak etmeye başladı. Emeklilerin maaş aldıkları bankalar promosyon çalışmalarını sürdürürken, Başbakan Binali Yıldırım’dan ‘çözeceğiz’ açıklaması geldi. Promosyonun 3 yıllık olacağını dile getiren Başbakan Yıldırım, promosyonun yol haritasında tutarın her yılın Ocak ayında hesaplara ilave yatırılacağını, bir sonraki 3 yıl başlangıcında yine Ocak ayında 3 yıllık promosyon ödemesi yapılacağını açıkladı. Başbakan Binali Yıldırım’ın yakından takip ettiği promosyonda gündeme gelen 2 formülden biri, 3 yıllık promosyon belirlenip, tutar peşin olarak emeklilerin hesabında olacak. Bir ikinci formül ise, yine 3 yıllık promosyon tutarı hesaplanarak, bu tutar 3 eşit taksit miktarında Ocak ayında emekliye ödenecek. 3 yıl sonunda bu süreç yinelenecek.

Emir Dursun Akar
 
Son Güncelleme: 07.11.2016 12:33
Anahtar Kelimeler:
EmekliPromosyon
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.