banner388
banner390
banner410
banner408

Samsunlu ahbaplar bir araya gelecek

Haluk Levent’in kurduğu AHBAP hareketinin Samsun temsilcisi Berat Bagay, Samsunhaber.com’a konuştu. Bagay, “İnsanlara yardımlaşmayı ve sevmeyi hatırlatacağız” dedi.

banner269

Samsunlu ahbaplar bir araya gelecek

Haluk Levent’in kurduğu AHBAP hareketinin Samsun temsilcisi Berat Bagay, Samsunhaber.com’a konuştu. Bagay, “İnsanlara yardımlaşmayı ve sevmeyi hatırlatacağız” dedi.

04 Mayıs 2017 Perşembe 13:04
Samsunlu ahbaplar bir araya gelecek

Samsun Haber AHBAP hareketinin kurucusu olan sanatçı Haluk Levent Twitter’da yayınladığı duyuru metninde AHBAP hareketini “Ahbap siyasi parti değildir. Adındaki parti tanımı, hayatımızı güzelleştirmeye, bize paylaşmayı öğretmeye vakit bulamayan siyasi partilere nanik atmak içindir. AHBAP, paylaşmak, yardımlaşmak ve tüm canlılara, doğaya saygı gösterip, öğrenmek üzerine kurulu şeffaf, şefkatli insanlık hareketidir” ifadeleri ile tanımlıyor.

Haluk Levent’in başlattığı harekete katılmak isteyen onlarca Twitter kullanıcısı sanatçıyı mesaj yağmuruna tuttu. Bunlardan birisi de Samsun’da yaşayan Berat Bagay. Hayatı boyunca insanlar ve doğa için faydalı şeyler yapmak için fırsat aradığını söyleyen Bagay, “Haluk Levent gibi sevilen toplumun güvenini kazanmış bir sanatçının da bizleri böyle bir şeye teşvik ettiğini görünce ‘Ben de bu işin bir ucundan tutmalıyım, içinde yer almalıyım’ diye düşündüm. Samsun temsilciliği için Haluk Levent’e ısrarla mesajlar attım. O’da bana geri döndü ve böylece AHBAP’ın Samsun temsilcisi oldum” dedi.

“Bildikleri Partilerden Değiliz Bizi Ciddiye Almasınlar”

AHBAP’ın içinde mizah da barındığını söyleyen Bagay, “Bizim hareketimizin adında geçen parti kelimesi bile aslında bir mizah unsuru. Adımızda parti kelimesi geçiyor diye bizi ciddiye almasınlar lütfen. Biz AHBAP adıyla bir araya gelirken kesinlikle siyasi hiçbir mesajı veya amacı olmayan işler yapmak düşüncesiyle bir araya geldik. Hepimiz Türkiye’nin siyasi atmosferinden yorulmuş insanlarız. Biz ‘Ahbap’lar olarak artık tahammülü kalmamış insanlığımıza vicdan, sevgi, yardımlaşma, hoşgörü, şefkat gibi duyguları hatırlatmak istiyoruz. Bizim için en önemli kriterler insanları, hayvanları ve doğayı sevmek… Bunun için bile yeni bir yönetim biçimi de öneriyoruz. Sevokrasi. Bu kelimeyi de Ahbaplar olarak biz Türkçe ’ye hediye ediyoruz” diye konuştu.

“Sosyal Medyanın Gücüne İnanıyoruz”

Bagay, “Biz sosyal medyanın gücüne inanıyoruz. Sosyal medyanın güzel düşünceleri harekete geçirebileceğine inanıyoruz. Sosyal medya sayesinde yeri geldiğinde kana ihtiyacı olan bir hasta için kan bulabiliyoruz. Yeri geldiğinde ise belirli bir sorun hakkında yetkili kişilerin konuyla ilgilenmesi için kamuoyu oluşturabiliyoruz. ‘Ahbap’lar olarak da sosyal medyanın bu olumlu gücünü arkamıza alarak güzel faaliyetlerde bulunacağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu.

Samsunlu Ahbaplar Bir Araya Gelecek

AHBAP hareketinin Samsun il sekreteri olan Oğuz Bulut Samsun’da çalışmaları hakkında ise “Ahbap’taki arkadaşlarımızı tamamen sosyal medya sayesinde tanıdık. Şu ana kadar Samsun’da 150 kişiyle birebir temas kurduk. Kendi aramızda görev dağılımı yapıyoruz. Tabi ki bu görevlerin resmi bir sorumluluğu yok. Tamamen gönüllü görevler. Kendimizi il başkanı veya sekreteri olarak adlandırmamız da mizah amaçlı. Samsun’da etkinliklerimize başlamak için yakın bir zamanda ‘Ahbap’larla bir araya geleceğiz. Anneler gününde huzur evi ziyareti, sahilde çöp toplama, derslerinde yardıma ihtiyacı olan arkadaşlarımıza özel ders verme gibi çalışmalar yapmayı planlıyoruz” dedi.

Yasir BABA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.