banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun Saathane Projesi’nde Sorun Çıktı

Çalışmaları hızla süren Saathane Meydanı Projesi’nde sıkıntılı bir sürece girildi. Tarihi dokuyu ortaya çıkaracak proje bazı nedenlerden dolayı uzayacak. Ayrıca projenin maliyeti de yükselecek

banner269

Samsun Saathane Projesi’nde Sorun Çıktı

Çalışmaları hızla süren Saathane Meydanı Projesi’nde sıkıntılı bir sürece girildi. Tarihi dokuyu ortaya çıkaracak proje bazı nedenlerden dolayı uzayacak. Ayrıca projenin maliyeti de yükselecek

04 Mart 2017 Cumartesi 16:58
Samsun Saathane  Projesi’nde Sorun Çıktı

Samsun Haber - Samsun Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün ve Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin büyük önem verdiği ve de çalışmalarını titizlikle yürüttükleri Saathane Meydanı Projesi’nde, öngörülemeyen sebeplerden dolayı maliyet artarken, tamamlanma sürecinin uzayacağı ortaya çıktı. Sözleşme tarihi 11 Şubat 2016 olan ‘Samsun İli İlkadım ilçesi Taşhan 2016-2017 Yılları Restorasyon İşi’nin 29 Haziran 2017 tarihinde bitmesi planlanıyordu. Barbaros Müh. İnş. Oto Eml. Yak. Nak. Tur. San. Ve Tic. LTD. ŞTİ.’nin yüklenici firma olduğu 1.724.416.91 TL. bedelli projenin kontrolü Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nde.

4 Metrelik Temelle Destek Verildi

Edindiğimiz bilgilere göre; çalışmaları hızla devam eden projede, ihale aşamasından sonra rutin işlemler sürdürülürken, temel güçlendirme amaçlı kazı çalışmaları başlatıldı. Diğer taraftan aynı zamanda keşif için yapılan çalışmalarla da, 4 metrelik temel açılarak destek verildi. Bölgenin zayıf olduğu netleşince, güçlendirme amaçlı taş temel döşendi.

Belediyeye Bakan Kısımda Yıkılmalar

Ayrıca, söz konusu tarihi yapı üzerinde önceki dönemlerde yapılan onarım çalışmaları ile de orjinalinin dışına çıkıldığı belli oldu. Yapının Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne bakan ön cephesinde, bazı yıkılmalar gerçekleştirildiği öğrenildi.

Kanalizasyon Borusu Ortaya Çıktı

Restore çalışmaları kapsamında, bu yıkılmaların yeniden tamamlanması için projede farklı adımlar atılmaya başlandı. Çalışmalar sürerken ise o kısımlar açılınca ayrı bir kanalizasyon borusu ortaya çıktı. Söz konusu boru için ise bir proje yazılarak Samsun Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’ne verildi. Ayda 1 defa toplanan kuruldan bu projeye olumlu yönde karar çıktı. Yeniden başlayacak olan proje ile ortaya çıkan kanalizasyon borusu kaldırılacak.

Taşhan’da Statik Çalışma Yapılacak

Diğer taraftan, Taşhan’da da ayrı bir sorun yaşandı. Tarihi yapıda duvarların zayıf olduğu netleşti. Tonoz (Biçimi alttan içbükey olmak üzere taş ve tuğlayla örülmüş, yarım silindir biçiminde tavan örtüsü)’nün ağır geldiği Taşhan’da statik çalışma yapılarak, yapının güçlendirileceği öğrenildi.

Öngörülemeyen Sebeplerden Dolayı…

Planlanan süresi halen devam eden projede çalışmalar sürüyor ancak zamanında yapılması planlanan çalışmalar aksayınca takvim dışına çıkıldı. Kısacası Saathane Projesi’nin tamamlanması düşünülen süresi, bu gibi öngörülemeyen sebeplerden dolayı uzayacak.  

Tolga BİRGÜCÜ

Son Güncelleme: 04.03.2017 17:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Safak. 2017-03-05 18:09:29

Yikin yikin cifligi yiktiniz bak guzel oldu bir sehrin markasiydi ciftlik simdi ise??? Aman guzel birsey yaparsiniz

Avatar
Hüseyin bolukbasi 2017-03-05 22:08:38

Kanalizasyon borusu deplase çalışmaları basladi

Avatar
Kaan 2017-03-05 23:51:06

Büyük bir gömü daha var herhalde