banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun MHP İl Başkanından Çarpıcı Açıklamalar

MHP Samsun İl Başkanı Taner Tekin, FETÖ, Terör, İdam ve Başkanlık Sistemini değerlendirdi. Samsunhaber.com’un bugünkü konuğu olan Tekin, Bölge İstihbarat ve Özel Haber Şefimiz Emir Dursun Akar’a gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

banner269

Samsun MHP İl Başkanından Çarpıcı Açıklamalar

MHP Samsun İl Başkanı Taner Tekin, FETÖ, Terör, İdam ve Başkanlık Sistemini değerlendirdi. Samsunhaber.com’un bugünkü konuğu olan Tekin, Bölge İstihbarat ve Özel Haber Şefimiz Emir Dursun Akar’a gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

04 Kasım 2016 Cuma 12:17
Samsun MHP İl Başkanından Çarpıcı Açıklamalar

 
 
FETÖ/PDY  terör örgütü yapılanması ve bunlarla mücadelede varılan noktayı, Türkiye’nin ve Milliyetçi Hareket Partisinin terörle mücadelede iktidarla birlikte hareket etmeye her zaman hazır olduklarını, kararlılık içerisinde nasıl bir yol çizmeleri gerektiğini, gündemde hala gelmeli mi? Gelmemeli mi? Sorusuna yanıt arayan ‘idam’ı ve başkanlık sistemini çarpıcı açıklamalarıyla dile getiren Milliyetçi Hareket Partisi Samsun İl Başkanı Taner Tekin, ‘’Bu ülkeye, bu topraklara, bu bayrağa ihanet edenlerin karşısındayız ve ilelebet de karşısında olacağız. Hangi terör örgütü olursa olsun köklerinin kazınması yolunda atılacak adımlarda bizler her zaman her türlü desteğimizi sürdürmeye devam edeceğiz’’dedi.
 
‘GENEL BAŞKANIMIZ UYARDI’
Tekin, ‘’Milliyetçi Hareket partisi olarak, FETÖ yapılanmasının geçmişten buyana varoluşuna ve bugün yaşadığı ülkeye ihanet eden bir terör örgütü olarak karşımıza çıkan bu ihanet çetelerine  bakış açımız her zaman mesafeli olmuştur. FETÖ denen bu  terör örgütünün başı genel başkanımız tarafından da birçok kez uyarılmış, yaptıkları faaliyetlerin ve çalışmaların ülkemizin yararına olmadığı defalarca dile getirilmiştir. 30-40 yıldan buyana varlığını sürdüren bu yapılanmanın özellikle 2002 yılından sonra devlet kadrolarında yaygınlaştığını ve etkili görevlerde yer aldığını artık hepimiz biliyoruz’’ diye konuştu.

‘BU VATANIN DÜŞMANI OLAN HERKESLE HASIMIZ'
Hangi terör örgütü olursa olsun, Türkiye’ye  zarar vermek isteyen terör örgütlerine karşı mücadelede kesin ve kati kararlılıkları olduğunu ifade eden MHP Samsun İl Başkanı Taner Tekin,  ‘’Uzun yıllardan beri canımızı yakan ve içimizi kanatan PKK terör örgütünün son bir yılda hain saldırılarını artırdıklarını üzülerek görmekteyiz. Bu hain terör örgütünün kahpece saldırılarında verdiğimiz şehitlerimizin sayılarına bakınca gün geçmiyor ki, gözümüzden yaşlar akmasın, analar ağlamasın, ocaklar sönmesin. Son bir yıl içerisinde verdiğimiz şehit sayımız bu ülkenin evlatları olarak bizleri, hepimizi  son derece derinden yaralamıştır. Milliyetçi Hareket Partisi olarak terörle mücadelede net bir kararlılığımız var. Biz bu ülkenin, bu devletin, bu bayrağın, bu toprakların, bu milletin düşmanı olan herkesle hasımız. ’’ şeklinde konuştu.

‘İDAM’IN GELMESİNE KARARLILIĞIMIZI GEÇMİŞ YILLARDAN BU YANA GÖSTERDİK’
Tekin, idam meselesine de değinerek açıklamasında,  ‘’Terörle mücadelede başarılı sonuçlara ulaşılması için, genel başkanımızda bunu grup toplantısında dile getirmişti ki; bizlerde aynı şekilde hükümet bu konuda samimi ve kararlıysa idam getirilsin, sayın genel başkanımızın da ifade ettiği gibi Milliyetçi Hareket Partisi buna dünden razıdır. Bu ülkeye ihanet etmiş herkesin idamla yargılanması gerektiğinin kararlılığını geçmiş yıllarda da gösterdik, bugün de bu kararlılığımızın arkasındayız. Hükümet idam meselesini meclise getirsin Milliyetçi Hareket Partisi buna sonuna kadar destek verecektir’’ sözlerine yer verdi.

‘BAŞKANLIK SİSTEMİ KONUSUNDA DÜN NE DEDİYSEK BUGÜN DE AYNI ŞEYİ SÖYLÜYORUZ’
Sözlerini gündemden düşmeyen başkanlık sistemiyle ilgili açıklamalarıyla sürdüren Tekin, ‘’Dün ne söylediysek, bugün de aynı şeyi söylüyoruz. Parlamenter sistemden  yana olduğumuzu her defasında dile getirdik’’ dedi. Tekin sözlerine  şöyle devam etti, ‘’Parlamenter  sistem içerisinde revize edilmesi gereken bazı hususlar söz konusudur. Parlamenter sistemin revize edilerek devam etmesinden yanayız. Toplumda merak edilen evet mi? Hayır mı? Diyeceğimiz konusunda tartışmalara girmenin şu anda çok erken olduğunu düşünmekteyiz. Önümüze herhangi bir taslak konulmamışken, hükümetin nasıl bir Anayasa taslağı hazırlayacağı belli değilken, bizim hassasiyetlerimizin ne kadar göz ardı edilip, edilmeyeceğini henüz görmeden bu konuda bir yorum yapmanın çok iyi niyetli bir yaklaşım olacağını düşünmemekteyim’’
 
(Emir Dursun Akar)

Son Güncelleme: 05.11.2016 17:43
Anahtar Kelimeler:
SamsunMhpTaner Tekin
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.