banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun'da 3 Mahalle Sonunda İsyan Etti 

Samsun Anadolu, Kadıköy ve Zeytinlik mahallelerinde yaşayanlar ''Kış geliyor, Doğalgazımız yok. Odun kömür alamazsak kış aylarında soğuktan donarak öleceğiz. Sadece seçimden seçime hatırlanıyoruz'' diye yetkililere seslendi.

banner269

Samsun'da 3 Mahalle Sonunda İsyan Etti 

Samsun Anadolu, Kadıköy ve Zeytinlik mahallelerinde yaşayanlar ''Kış geliyor, Doğalgazımız yok. Odun kömür alamazsak kış aylarında soğuktan donarak öleceğiz. Sadece seçimden seçime hatırlanıyoruz'' diye yetkililere seslendi.

25 Ekim 2016 Salı 15:52

Samsun'un Anadolu, Kadıköy ve Zeytinlik Mahallesi sakinleri, Anadolu ve Zeytinlik Mahallelerinde 2002 yılında jeolojik etüt çalışmaları yapıldığını, 2006 yılında da Bakanlar Kurulu onayıyla imar'a açıldığını belirterek, 6306 Sayılı Afete Maruz Binaların Dönüştürülmesi yönünde 2012 yılında  çıkarılan kanun çerçevesinde Anadolu Mahallesinin tamamının, Kadıköy ve Zeytinlik Mahallelerininde bir kısmının ilgili kanun çerçevesinde Mecliste onaylanarak yasalaştığını, fakat aradan geçen 3,5 yılı aşkın zaman zarfında hiç bir ilerleme kaydedilmediğini, sahipsiz bırakıldıklarını iddia etti.

'EN BÜYÜK SORUNUMUZ 'DOĞALGAZ'
Mahalle sakinleri en büyük sorunlarının ve acil ihtiyaçlarının 'Doğalgaz' olduğunu belirterek, ''Aynı sokakta bir evde doğalgaz hattı var, hemen yanında bulunan bitişik evde doğalgaz hattı yok. Emekli maaşıyla geçinen insanlarız. Cebimizde odun kömür alacak paramız olmazsa, kış aylarında soğuktan donacağız. Sadece seçimlerde hatırlanıyoruz'' dediler.

'ÇÖP KAMYONLARI VE TEMİZLİK İŞÇİLERİ SOKAĞIMIZA UĞRAMIYOR'
Çöp kamyonlarının ve temizlik işçilerinin Anadolu,Kadıköy ve Zeytinlik Mahallelerinde başta Baklava sokak olmak üzere bir çok sokağa uğramadığını da iddia eden mahalle sakinlerinden Mehmet Yılmaz, ''Herkes kendi sokağını kendisi temizlemek zorunda kaldı'' diye dert yandı.

'ODUN KÖMÜR PARAMIZ OLMAZSA SOĞUKTAN DONACAĞIZ'
'Doğalgaz getirirlerse hayatımız bir anda değişecek ve aynı zamanda bununla beraber mahallelerimizde artık duman solumayacağız diyen Halis Acar ise, ''Evlerimize kilo ile odun alabiliyoruz. Ortaklaşa aldığımız odunları bir kaç hane bölüşerek, ısınmaya çalışıyoruz'' dedi.

'BİZE DE YARDIM ELİ UZANSIN'

Mahalle sorunlarından bir tanesinin de otobüs durağı olduğunu ifade eden Rabia Kılıç ise, ''Pazar yeri ve çocuklarımız için bir top sahası mahallemize kazandırıldı.Ama otobüs durakları yetersiz ve mevcut otobüs durağının üstünden yağmur yağdığı günlerde üzerimize sular akıyor. Doğalgaz ise hepimizin ortak derdi. Bizlere de yardım eli uzatılsın'' diye konuştu.

3 MUHTAR 3 MAHALLENİN  SORUNLARINI  ANLATTI
Ana durumdayız. Her yerde 'Kentsel Dönüşüm' engeliyle karşılaşıyoruz.Evlerimize bir tek çivi dahi çakamaz hale geldik. Artık sesimizi duyup, bizlerin bu sorunlarına bir an önce çözüm getirilmesini istiyoruz''şeklinde konuştular.

CHP MİLLETVEKİLİ HAYATİ TEKİN MAHALLELİYE SAHİP ÇIKTI 
CHP Samsun Milletvekili Hayati Tekin 3 mahallenin sesine kulak vererek, '' 3 Mahallenin derdini dinledikçe vicdanım sızladı. Anadolu Mahallesi Baklava Sokakta resmen o insanlar haykırıyor. Yetkililerden yardım bekliyorlar. Diğer söz konusu mahallelerimizde ve sokaklarımızda aynı şekşilde. Çözüm çok basit ve zor değil. Ama bu insanlara eziyet çektiriyorlar. Bu hiç bir inanca ve vicdana sığmaz'' diye sitem etti.


SAMSUNHABER.COM'U TEBRİK ETTİ
Samsunhaber.com'u ziyaret ederek, Genel Yayın Yönetmeni Erdal Şencan, Bölge İstihbarat ve Özel Haber Şefi Emir Dursun Akar ve ekibimizi kutlayan CHP Samsun Milletvekili Hayati Tekin, ''Samsun basınına yeni bir soluk getiren, başarılı ve gündem haberleriyle bizlere en doğru, en hızlı haberi sunan Samsunhaber.com'u yürekten kutluyor ve başarılarınızın devamı diliyorum'' şeklinde konuşarak duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Emir Dursun Akar

Son Güncelleme: 25.10.2016 19:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
MUSTAFA 2016-10-26 11:50:56

odun kömüre para yok diye isyan varda doğalgaz bedava mı acaba merak ediyorum

Avatar
Mürsel ATAKLI 2016-11-02 22:21:53

Mahalle sakinleri haklı. Vatandaşın bir kısmı bu hizmetten faydalanıyor bir kısmı faydalanamıyor böyle ayrımcılık olur mu. Her iki kesim de ayni haklara sahip ancak bir kisim bu sağlıklı hizmetten yararlanıyor diğerleri yararlanamiyor. Başka zaman olsa çevre kirliliği nden bahsedilir. Vatandaş doğalgaz yakmak istiyor ve alamıyor. Koskoca samsun büyükşehir belediye si de bu kadar basit bi konuya çözüm bulamıyor. Bu mudur hizmet anlayışı. Yetkililerden çözüm bulmalarını istiyoruz

Avatar
Mürsel ATAKLI 2016-11-02 22:32:56

Haberi yapan siteye de arkadaşlara da ayrıca teşekkürler. Bu ayrımcılığı gözler önüne serdiginiz için. Bu insanlarda vergi veriyor oy veriyor. Aynı semtte otur hatta aynı sokakta otur yan komsun faydalansın sen faydalanma. Bu nasıl hizmet anlayışı

Avatar
Mehmet ceylan 2016-10-25 22:29:29

Çok iyi oluyor..size...Hiç isyan etmeyin..siz buna layıksiniz

Avatar
Aysel Kim Roanne Kavraz 2016-10-27 07:09:09

Its the same thing over and over. When people get into positions of *power*, they *empower* themselves, they don't care about the citizens who voted for them. Show me one that does.... show me one that truly *serves the people*...

Avatar
şerif 2016-11-03 16:45:01

degerli arkadaşlar buradan bu konu hakkında yorum yapanlar . vatandaş aglamıyor. ve de yalvarmıyor sadece hak arıyor. hak istiyor. dahada doğrusu bu 3 mahallede imar uygulaması yok. bizler bunun için çaba harcıyoruz imar istemek ne zamandan beri suç . mehmet ceylan kardeşim siz buna layıksınız derken anlaşılan birilerine kızmışsın. biraz daha duyarlı olursan iyi olur. insan oğludur hatasız olmaz.

Avatar
Arif aydın 2016-11-06 15:08:04

Erdoğan tok belediyeciliği masa başında oturup bildiri yayınlamak zannediyor, hastahane mahallesi halen kentsrl dönüşüm ile oyalanıp millet evletini bırakıp kiralara gitti. Sonuç ne ? Erdoğan başkan bu milleyin ahını alma fuadını al çünkü bu dünya bir var bir yok. Saltanat isr gelici. Geçici bir heves dir. Verdiğiniz söz bilinki o mercinin bir onurudur. Yapamayacağınız bir işede söz vefmeyin. İlkadımın sorunlarını ramazanbyemekletinde iftar proğramlarında konuşarak çözemezsiniz , bizler icraata bakarız. Önce lidetimiz reisimiz sayın erdoğana bakalım ! Yapamayacağı bir sözü bu millete vermez . sizde lütfen reisi örnek alın . yazıl bu millete yazık ilkadıma.

Avatar
Tayfun 2016-11-03 06:23:57

Daha çok yalvarırsınız tayyip in umrundamı sanıyorsunuz sizin gibi garibanları kandırıp sarayında keyif çatıyor