banner388

Lezzet Tutkunlarına Müjde; Palandöken Cağ Kebap Açıldı

Samsunluların yeni lezzet durağı Palandöken Cağ Kebap’ın görkemli bir şekilde açılışı gerçekleştirildi. Açılışa İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, MHP İl Başkanı Taner Tekin katıldı, MHP İlkadım İlçe Başkanı İkram Erdemir ve çok sayıda Samsunlu katıldı.

Lezzet Tutkunlarına Müjde; Palandöken Cağ Kebap Açıldı

Samsunluların yeni lezzet durağı Palandöken Cağ Kebap’ın görkemli bir şekilde açılışı gerçekleştirildi. Açılışa İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, MHP İl Başkanı Taner Tekin katıldı, MHP İlkadım İlçe Başkanı İkram Erdemir ve çok sayıda Samsunlu katıldı.

22 Nisan 2017 Cumartesi 17:51

“Bugün Bizim Doğum Günümüz”

Samsun Haber - Erzurum yöresine ait olan ‘Cağ Kebabı’ Kılıçdede Mahallesi, Cumhuriyet Caddesi’nde artık Samsunlu lezzet tutkunlarıyla buluştu. Gerçekleştirdikleri açılışın doğum günleri olduğunu belirten Palandöken Cağ Kebap kurucusu Muharrem Eryiğit, “Bizim amacımız Samsunlu hemşerilerimize damak tatlarına uygun bir kebap yedirebilmek. Bir Samsunlu canı cağ kebabı yemek istediğinde bir başka yerde bu lezzeti aramasın. Emin olsun buraya gelen her vatandaş memnuniyetle ağırlanacak ve damak zevklerine uygun bir şekilde cağ kebabı yiyebilecek. Biz burada müşterilerimize verdiğimiz hizmetlerden ziyade temiz bir ortam da sunuyoruz. Biz burada müşterilerimize temiz bir lezzet sunuyoruz. Ama şunu söylemeliyim. Bugün çok heyecanlıyım. Biz bu açılışımızla aynı zamanda bizim doğum günümüzdür” diye konuştu.

“Bu Lezzeti Başka Yerde Aramayın”

Samsun Palandöken Cağ kebabı açılışına katılan Milliyetçi Hareket Partisi Taner Tekin, işletme sahiplerini kutlayarak, “Samsun’da canımız cağ kebabı yemek istediği zaman bir başka ile yani Erzurum’a gitmek zorunda kalıyorduk. Bu işyeri açılışı hepimize hayırlı olsun. Şimdi artık seve seve rahatlıkla biz burada bu zevki doya doya tadacağız” dedi.

“Önce tattık Sonra Açacağız”

Palandöken Cağ Kebabı açılışına katılan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok işyeri sahiplerini kutlayarak, “Ben Ankara’da bir dönem siyasette bulundum. Bu dönemlerde cağ kebabı yiyordum. Burada bu kebaba alışmıştım. Samsun kucağını Karadeniz’e açmış bir şehirdir. Burası göç alan bir şehirdir. Dolayısıyla her şehirden insanlar var. O yüzden birleştiğimiz bir ilçe İlkadım. Burada her zaman yanınızda olacağız. Az evvel söylemiştim önce tadacağız sonra açacağız diye. Tatdık ve çok başarılı bulduk. Şimdide açıyoruz” diye konuştu.

Cağ kebabı, oğlak veya kuzu etinden yapılan bir çeşit kebaptır. Geleneksel olarak Erzurum'un Oltu ilçesinde yapılan cağ kebabı, önceden terbiye edilmiş etin yatık bir şişe geçirilip odun ateşi üzerinde pişirilmesiyle hazırlanır. Cağ (bico) adı verilen şişler kullanılarak servis yapıldığından bu adı almıştır. Günümüzde Türkiye'nin birçok yerinde yapılıp tüketilmektedir.

HABER: Ekrem BİRCAN

KAMERA: Kamil Çağatay BALCI

Son Güncelleme: 22.04.2017 19:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.