banner388

Havalimanının Kapatılmasına Turizmin Duayenleri Bakın ne Dedi?

Çarşamba havalimanının kapatılmasına Samsunlu turizmciler nasıl tepki verdi? Eleştirileri ne oldu? Samsunhaber.com’a konuşan TÜRSAB BYK Başkanı Temel Uzlu ‘’Şu anda keşkelerle bir yere varma lüksümüz yok’’ dedi.

Havalimanının Kapatılmasına Turizmin Duayenleri Bakın ne Dedi?

Çarşamba havalimanının kapatılmasına Samsunlu turizmciler nasıl tepki verdi? Eleştirileri ne oldu? Samsunhaber.com’a konuşan TÜRSAB BYK Başkanı Temel Uzlu ‘’Şu anda keşkelerle bir yere varma lüksümüz yok’’ dedi.

26 Kasım 2016 Cumartesi 18:47
Havalimanının Kapatılmasına Turizmin Duayenleri Bakın ne Dedi?

Samsunhaber.com’a konuşan turizmin önde gelenleri bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle 3 ay boyunca yolcu taşımacılığına ara verecek olan Çarşamba havalimanının kapatılması kararına bu saatten sonra yapacak fazla bir şey olmadığını, fakat 3 aylık sürecin daha da kısaltılması yönünde çalışmaların yapılması gerektiğini söylediler. Bölge İstihbarat ve Özel Haber Şefimiz Emir Dursun Akar’a değerlendirmelerde bulunan turizmciler, havaalanının kapatılmasının sektöre olduğu kadar, şehrin ekonomisini de büyük ölçüde etkileyeceğini dile getirdiler.
 
‘IRMAĞI ANCAK CENABI-I ALLAH TERSİNE AKITIR’
TÜRSAB Batı Karadeniz Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Temel Uzlu, ‘’Havaalanının kapatılmasıyla ilgili çok şey yazıldı, çizildi. Şu andan itibaren keşkelerle bir yere varabilme lüksümüz yok. Bulunduğumuz noktada ne gibi çözümler üretebiliriz. Onarım sürecini nasıl kısaltabiliriz. Bunlara bakmamız lazım. Pistte mevcut çökme şu an 19 santimetre kadar deniliyor. Bu 21 santimetreye ulaştığında Uluslararası kurallar gereği alana hiçbir şekilde uçak iniş ve kalkışı yapılamaz. Bu yüzden onarım için alınmış bir karar var. Bunu değiştiremeyiz. Yani, ırmağı hiç kimsenin tersine akıtma şansı yok. Irmağı ancak Cenab-ı Allah tersine akıtır’’ dedi.


‘KAPATILMASI TURİZM VE SAMSUN ADINA BÜYÜK ZARAR GETİRİR’
TÜRSAB Batı Karadeniz Yürütme Kurulu Genel Sekreteri Mustafa Şentürk ise yaptığı açıklamada, ‘’Havaalanının kapatılması turizm ve Samsun için büyük zarar getirir. En hareketli bir dönemde böyle bir kararın uygulanacak olması Samsun ekonomisine vurulan ekonomik bir darbedir. Dileğimiz başka bir çözümle onarım esnasında ulaşımın devam ettirilmesidir’’ diye konuştu.
 
‘ZAMANINDA ÇİFT ŞERİT YAPILMALIYDI’
Turizmin tecrübeli isimlerinden Samsun Serra Otel Genel Müdürü Abdulgafur Turan’ da yaptığı değerlendirmelerde şu sözlere yer verdi,  ‘’Kapatılmayla ilgili genel bir kamuoyu oluşturulmaya çalışılıyor. Fakat bu kamuoyunu oluşturulurken de,  havalimanı onarımının ihtiyaç olduğunu  göz önünde bulunduracak olursak, havalimanı yapılırken çift şerit yapılacaktı. Şu saatten sonra bizlerin yapacağı çok fazla bir şey yok. Hem bizlerin,  hem de havalimanıyla ilgili hizmet veren kişilerin yapacağı tek şey Mayıs ayının sonuna kadar havalimanının bitmesini beklemek. Bozuk bir pistle onlarca insanın canını tehlikeye atmaya hiç gerek yok’’


‘GEZİ TURLARI MUALLAKTA’
Abdulgafur Turan, Samsun’a çeşitli turist gruplarının belli tarihlerde turlar halinde Samsun’a geldiğini de  ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü, ‘’ Yurt içi ve yurtdışından yerli ve yabancı turistlerin gruplar halinde her yıl kendi aralarında düzenlemiş oldukları tur etkinlikleri var. Daha şimdiden otellerde o tarihlerin rezerveleri mevcut. Şehrimize gelecek olan turistlerin çoğu havalimanının kapatılmasından haberdar değiller. O gruplarla ilgili konaklama rezerveleri iptali yaşanabilir’’

‘SAMSUN ADINA ZARAR VERECEK BİR KARAR’
Havalimanının kapatılmasının Samsun adına zarar getirecek bir karar olduğuna değinen Turizm ve seyahat acentesi sahibi Kadriye Şentürk, ‘’Bu uzun sürecek bir çalışma olacak. Onarım çalışmaları esnasında havalimanının hizmet vermeyecek olması yolsularımız ve Samsunlular adına beraberinde zorluklar getireceği gibi, turizmciler içinde ekonomik kayıplar getirecektir’’ şeklinde konuştu.

(Emir Dursun Akar)

Son Güncelleme: 28.11.2016 16:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.