banner388

Erhan Usta'dan Türkiye Gündemini Sarsacak Açıklamalar

İşte, Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta'dan, Samsunhaber.com'a yapmış olduğu gündemden düşmeyecek o açıklama

Erhan Usta'dan Türkiye Gündemini Sarsacak Açıklamalar

İşte, Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta'dan, Samsunhaber.com'a yapmış olduğu gündemden düşmeyecek o açıklama

14 Kasım 2016 Pazartesi 11:59
Erhan Usta'dan Türkiye  Gündemini Sarsacak Açıklamalar

Gündem yaratacak ve Başkent Ankara'da uzun süre konuşulacak sözler MHP'li Erhan Usta'dan geldi. Önceki gün Samsunhaber.com'a sürpriz ziyareti sonrası Bölge İstihbarat ve özel Haber Şefimiz Emir Dursun Akar'ın konuğu olan MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, partisinin çalışmalarından, Başkanlık sistemine dek, Türkiye gündeminden düşmeyen konuları çok özel açıklamalarıyla Samsunhaber.com'a anlattı.

'BAŞKANLIK SİSTEMİNDE FİİLİ VE HUKUKİ DURUM İYİ DEĞERLENDİRİLMELİ'
'Başkanlık sisteminde fiili ve hukuki durumlar iyi değerlendirilip, adımlar ona göre atılmalı' diyen Erhan Usta,'' Fiili ve hukuki durumun farklılaşması ülkeye sıkıntı veriyor. Bununla beraber, özellikle 15 temmuz sonrası yönetimsel sorunların da daha önemli olduğu  ortaya çıkmış durumda. Kargaşa ortamına müsade etmemek lazım. Fiili ve hukuki durumun ayrışması Türkiye'de bir kaos yaratıyor.Bunun sonlandırılması lazım'' dedi.
,
'SAMSUN SİYASİ DÜZEYDE SAHİPSİZ'

'Benim Samsun'a dair görmüş olduğum en büyük sorun ve sıkıntı, Samsun'un siyasi düzeyde sahipsiz bırakıldığıdır' diye konuşan Erhan Usta, ''Samsun yeterli alt yapıya sahip olmanın yanısıra, imkanları olan bir şehir. Buna paralel olarak geliri olan ve  gelişmiş bir şehir değil.Kısacası Samsun'un siyasileri Samsun'a yeteri kadar sahip çıkmıyorlar'' şeklindeki sözleriyle Samsun'a sahip çıkılması ve şehrin özellikle istihdam açısından geliştirilmesi gerektiğinin altını çizdi.   

'YATIRIMCI VE TÜKETİCİ AÇISINDAN PİYASALARDA GÜVENSİZLİK VAR'
'2012 yılı sonrasında Türkiye ciddi bir düşük büyüme sürecine girdi. Bu süreç herkesin işini ve talebini etkiliyor.Piyasaya Merkez Bankasının fonlaması açısından baktığımızda ciddi ölçüde nakit veriliyor. Fakat güvensizliğin yarattığı bir ortam var. Nakit sıkıntısı ve güvensizlik açısından bu konuyu ele alırsak, yatırımcı ve tüketici açısından temelde güvensizlik var' şeklinde konuşarak pisasaları ve ekonomiyi değerlendiren Usta, bu durumun üretimin ve istihdamın azalmasına yol açtığını ifade etti.

'İSTİHDAM KAYIPLARI VAR'
'Son 3 ayda Türkiye'de istihdam kayıpları var ve işsizlik oranı çok arttı' diyen MHP'li Erhan Usta, ''Çalışan sayısında kayıplar var. Bu Türkiye'nin çok karşılaştığı bir tablo değil. Ülkemiz en zor zamanlarında bile çalışan sayısını bir şekilde belli bir miktarda artırıyordu. Piyasalarda karşılıksız çekler ve protestolu senetlerin sayıları artmış durumda'' diyerek ekonomiyi ve istihdamı değerlendirdi. 



'HAVAALANININ KAPATILMASINDA 500 BİN YOLCU KAYBININ OLACAĞI HESAP EDİLMİŞ DURUMDA'
1 Mart- 30 Mayıs 2017 tarihleri arasında bakım nedeniyle 3 ay süreyle yolcu trafiğine kapatılacak olan Çarşamba havalimanı için 'Tarihte zamanlama hatasının olduğunu' dile getiren MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, açıklamasında ''Burada bir zamanlama hatası olduğu belli. Belirlenen tarih sezon başlangıcında değil de, sezon sonuna alınsaydı daha doğru olacaktı. Burada asgari 500 bin yolcun kaybı olacağı da hesap edilmiş durumda''  ifadelerine yer verdi.

'FETÖ'YLE EN SERT ŞEKİLDE MÜCADELE EDİLMELİ'
15 Temmuz gecesi (FETÖ)Fetullahçı terör örgütünün hain darbe girişimi sonrasında yaşananlara da vurgu yapan Usta, sözlerine şöyle devam etti, ''Biz FETÖ'yle en sert şekilde mücadele edilmesinden yanayız. FETÖ yapılanmasına biz her zaman mesafeli durduk.Bugün karşımıza bir terör örgütü olarak çıktılar. Bunların evveliyetında da biz gereken mesafemizi koruduk.Tabii ki böyle bir yapılanmanın ülkeden, kurumlardan temizlenmesi ve mücadele edilmesi gerek. Ancak bu mücadele yapılırken de suçsuz insanların mağdur edilmemesi lazım. Mağdur olduğunu ifade eden vatandaş bize müracatta bulunuyor. Biz de herhengi bir suistimale meydan vermemek için gerekli incelemeleri en ince noktasına kadar yapıyoruz. Müracaat eden o kişinin suçsuz ve mağdur olduğu kanısına vardığımız taktirde dosyasını gerekli yerlere gönderiyoruz'' 



'15 TEMMUZ GECESİ HERKES KENDİNE BİR PAY ÇIKARMAYA ÇALIŞTI'
Erhan Usta, 15 Temmuz gecesi ve sonrasında yaşananlara da değinerek, ''Önce şunu herkesin bilmesi gerek.15 Temmuz gecesi Sayın Genel Başkanımız Genel Merkeze gelerek, tüm ekibini toplamış ve ilk beyanatları kendisi yapmıştır. Bu o gece açısından çok önemli bir nokta ve bunu unutmamak lazım. 15 Temmuz gecesine dair herkes kendine bir pay kapmaya çalıştı. Bu çok yanlış. Eğer burada bir pay çıkaracaksak, bu ilk önce o gece göğsünü gere gere hiç tereddüt etmeden tanklara ve ülkeye hainliklik etmeye çalışanlara siper eden Türk milletinin payıdır'' diye konuştu.

Emir Dursun Akar

Son Güncelleme: 16.11.2016 18:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.