banner388

Çarşambalıları İsyan Ettiren Proje

Samsun’un Çarşamba ilçesindeki vatandaşlar 3 mahalleye yapılmak istenilen toplu konut projesi kapsamında Çarşamba Belediyesi’nin kendi evlerinin değerlerinin altında almak istediklerini iddia ederek tepki gösterdiler. 

Çarşambalıları İsyan Ettiren Proje

Samsun’un Çarşamba ilçesindeki vatandaşlar 3 mahalleye yapılmak istenilen toplu konut projesi kapsamında Çarşamba Belediyesi’nin kendi evlerinin değerlerinin altında almak istediklerini iddia ederek tepki gösterdiler. 

13 Şubat 2017 Pazartesi 10:25
Çarşambalıları İsyan Ettiren Proje

Samsun Haber - Samsun’un Çarşamba ilçesi Bafracalı Mahallesi’ne yapılmak istenilen toplu konut projesine mahalle sakinlerinden itiraz geldi. Samsunhaber.com’a konuşan mahalle sakinleri uygulanmak istenen toplu konut projesinde mahalle sakinleri evlerin satış değerinin üzerinde almaya çalıştıklarını iddia ederek tepkilerini dile getirdiler. 

Mahallelerine yapılmak istenilen toplu konut projesinde haklarının yeneceğini ifade eden 26 yaşındaki Burak Kocabaş, “Bizce bizim mahallemiz değerli ama uygulanmak istenen projede bize evlerimizin değerinin 3’te biri teklif ediyorlar. Biz konuyu başkanla da konuştuk. Başkan bize, ‘Siz mağdur olmayacaksınız’ diyor. Fakat bize verilecek paralarla tüm mahalleli mağdur olacak. Üstelik belediyede tanımadığımız kişiler bizi yıldırmaya çalışıyorlar. Kentsel dönüşüme karşı değiliz ama sadece kentsel dönüşüm yapılacaksa evlerimizin gerçek değerlerini istiyoruz” dedi. 

"Kendi vatanımızda Suriyeli olduk"

Mahallede yaklaşık 230 ev sahibinin mağdur olacağını belirten 29 yaşındaki mahalle sakini Talip Çağlar ise, “Biz Büyükşehir Belediyesine geçmeden önce yarım kalan evlerimizin inşaatlarının tamamlanmasında belediye bizim mevcut evlerimizi bitirmemize izin verdi. Daha sonra tamamlanan evler için oturma izni istediğimizde bize izin vermediler. Yani şu anda kentsel dönüşüm için 3 katlı bir binaya 1 katlı bina parası veriyorlar. Zamanında yapılmasına izin verdikleri katları şimdi yok sayıyorlar. Evlerin yerine yapılacak yeni evlere yerleşmek istememiz durumunda yeni evler için fark ödemek zorunda kalacağız. Haklarımızı aramakta kararlıyız. Yaklaşık mahallemizde 230 ev sahibi var. Biz projeyi istemediğimizi dilekçelerle belirledik. Avukatlarımız da var. Belediye evlerimizi boşaltmamızı isterse durumu noterde onaylatıp yargıya taşıyacağız. Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız ‘milletin istemediği hiçbir şeyi yapmayın’ diyor ama Çarşamba Belediyesi bizim istemediğimiz bir şeyi yapmakta ısrar ediyor. Biz hakkımızı aramak için gerekiyorsa eylem de yapacağız. Kendi vatanımızda Suriyeli olduk” diye konuştu.

Bir diğer mahalle sakini Ercan Karaca ise projeyi kabul etmeleri durumunda kendi evlerinin değer paralarını ödemelerinin en erken 2 yıl sonra projenin bittikten sonra yeni evler satılınca yapılacağını ve bu süre içinde yine mahallelinin mağdur olacağını ifade etti. 

Bafracalı Mahallesi sakinleri Çarşamba’da kendi mahallelerinden daha çok kentsel dönüşüme ihtiyacı olan mahalleler olduğunu ve mahallelerindeki binaların birçoğunun yeni binalar olduğunu ifade ederek, bu kentsel dönüşüm projesinin mahallelerinin konumunun değerli olduğu için gerçekleştirilmek istendiğini belirttiler.


Yasir Baba
 

Son Güncelleme: 13.02.2017 10:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İbrahim kırbıyık 2017-02-14 14:19:32

Ben bir mahalle sakini olarak sayin cumhurbaskanimiza soruyorum halkin madur olurken sizlerden destek bekliyor yanimizda olun diyorsunuz halkini nadur eden halkindan birsey beklemesin siz halkin üstünde hic bir guc yok diyorsunuz ama halkinizi yok sayip bildiginizi okuyorsunuz eger bizler icin varsaniz gosterin

Avatar
Salim ataseven 2017-02-14 19:27:18

Bu adeletsizlege bu mağduriyetin artık son bulsun be bu çılgınlığın bitmesini bir an önce sonlandırın eski yapının olmadığı bu mahallede kentsel dönüşümün ne işi var kentsel dönüşümü olacak dünya kadar yer varken çarşambada neden bafracali mahallesi bizler sayın başkandan binalar için tapu beklerken evlerimizi yılma kararını kimden almış

Avatar
Celil 2017-02-15 10:51:38

Kentsel dönüşümmüş Önce adam gibi yol yapsınlar sehir içindeki yollar haşat durumda köyleri mahalle yaptılar sırf çiftçileri daha fazla sömürmek için ama gel gelelim yollara porsuk yuvası gibi delik deşik.

Avatar
Mağdur hasabahçeli 2017-02-18 00:49:14

Böyle proje mi olur Allah aşkına. Yüzlerce insan mağdur ediliyor. Ellerine sus payı evlerinin ederinin çok çok altına değer verilip insanlar sokağa atılıyor. Neden başkanımız bizi düşünmüyor?Neden durup dururken biz borçlu oluyoruz? Bu dünyanın üstü varsa altı da var. Allah'a havale ediyorum. Takdir onundur. Hepsinin cezasını versin. Hakkımız kesinlikle helal değil.